Зеленски иска да говори на церемонията по връчването на "Оскар"

Не е ясно дали изказването му ще е на живо
183
Зеленски иска да говори на церемонията по връчването на "Оскар"
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски водел разговори с Академията за кинематографично изкуство и науки на САЩ, връчваща наградите "Оскар", да говори  по време на наградната церемония по-късно днес, съобщават вестниците "Ню Йорк пост" и "Дейли мейл".

Още по темата

Източници казаха, че се обсъждало кратко изказване на Зеленски. Не е ясно дали то ще е на живо или ще е предварително записано. Според източниците имало и дебати дали "Оскарите" да останат аполитични, докато в Украйна бушува война.

Засега американската Академия не е коментирала твърденията. Телевизия Ей Би Си, която ще излъчва шоуто, също не е направила коментар по темата.

Американският актьор и режисьор Шон Пен пък призова за бойкот на американската Академия, ако Зеленски не бъде поканен да направи изказване по време на церемонията за "Оскарите". В интервю за Си Ен Ен, дадено от Полша, където е в момента с неправителствената си организация, оказваща помощ на украинските бежанци, Шон Пен каза, че ако Академията е решила да не включи в програмата на церемонията украинския лидер, "това решение би било най-срамният момент в цялата холивудска история". Пен заплаши, че ще унищожи своя собствен "Оскар", спечелен  през 2008 г. за най-добра мъжка роля във филма "Мляко", ако Зеленски не бъде поканен да се включи в церемонията, съобщи "Холивуд рипортър". /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, Оскар друг път!!!! Само приказки, приказки, приказки. Започва да става като на пазара. Не разбра ли, че те изпързаляха?
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те язовците (хаха понеже се крият по дупките) самите те не смеят да се предадат, защото самите те са психопати убийци, които никога не биха зачели сделка за мирно предаване и евакуация, за това и не им се струва възможен изход макар че с удоволствие биха избягали, така че там ще си изпукат до последния
15
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обсадения Зеленски ще ходи да, дава Оскари това, виц ли е
14
4
 
38
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Генерал Пуликовски заяви във видео, че Зеленски могат да го ликвидират по всяко време с високоточни оръжия, но не го правят, защото им е нужен легитимно избран президент за да подпише капитулацията на страната.Но явно Зеленски не бърза.Дори не прави опит да спаси най-яростните бойци срещу руснаците азовците, които са блокирани в Мариупол и времето им изтича.Явно самия Зелински също като руснаците иска да се отърве от Ааовците,тъй като не може да ги контролира. И така ще ги избият до крак в града
13
3
 
28
 
! Отговори
против войната преди 2 години
Зеленски водел разговори с Академията за кинематографично изкуство и науки на САЩ, връчваща наградите "Оскар-,объркал се е,обръщението е трябвало да бъде към ВЪРХОВНИЯ КАСАЦИОНЕН СЪД на Руската федерация,за доживотната му присъда
12
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ба.. още 30 мин след началото на войната беше ясно колко лъжат - 14-те загинали героя от змийския остров се оказаха 80 предали се... Лъжат за това какво губят, колко губят, и как го губят...
11
3
 
37
 
! Отговори
Леля Дана Дебелана преди 2 години
Човекът все пак е повече сктьор, отколкото президент. Ще играе докрай ролята си на хвалипръцко и ревльо. Хем бие руснаците, хем ревв за помош.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в петък Зеленски е забранил да се казва и да се показва какво е улучено и разрушени при руските атаки. От Лвов има само откъслечни данни и снимки отдалеч от вчера, когато през деня е имало 2 пъти (предиобед и следобед) ракетни атаки. От никого не може да се скрие пожарът в склад за гориво, откъдето се изгига черен гъст дим и пламъци. Също тъмен гъст облак се е виждал от района при телвчизионната кула. Това е по време на посещението на Байдън в Полша. какви са др. щети и жертви - мълчание.
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля веднага оскар, нобелова награда, и също така да бъде признат за спасителя, и след това разпнат.
8
4
 
37
 
! Отговори
алооо преди 2 години
айде, подписвай и да спира войната! не се прави на голям герой, запази каквото е останало
7
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може би иска Оскар? Прекалява.
6
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Зеленски много му хареса да говори по цял ден. Свърши ли войната, свършва световното внимание към него
5
3
 
20
 
! Отговори
разсмя ме преди 2 години
Иска и него да го номинират в една специфична категория.
4
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е там му е мястото да му пляскат световните ***....ли и лес...ки и от третия пол.
3
3
 
43
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 2 години
Каквото и да иска Зеленски, няма да получи успокоение на съвестта си. На неговата съвест и сметка са жертвите в Украйна. Той и кукловодите му сътвориха и невъзможното за да започне тази грозна война. С политически изхвърляния и цинизъм дипломация не се прави. Спиш ли спокойно г-н Зеленски? Не се ли чувстваш военнопрестъпник, убиец на народа си?
2
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя път по 10 пъти на ден иска нещо, кое от кое по-абсурдно. Па нека говори, липсва ми мъпет шоуто с голямото пиле и жабока Кермит. Както и онова там-говорещите глави.
1
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя голям лъжец и велик холивудски актьор ,заслужава Оскар и нобелова награда