От Русия за края на войната: Когато руската армия стигне границата на Полша

Руски военен експерт: Полша иска да се възползва от ситуацията и да си върне земи
28 мар 2022 15:16, Елка Василева
431
От Русия за края на войната: Когато руската армия стигне границата на Полша
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската система за управление на войските е напълно унищожена в хода на „специалната военна операция за обезпечаване на сигурността на мирните жители на Луганската и на Донецката народна република“ /както в Русия наричат войната в Украйна/, а поставената от руския лидер Владимир Путин задача за демилитаризация на Украйна е почти приключила. Това заяви руският полковник от запаса Анатолий Матвейчук, бивш служител на частите със специално предназначение.

Още по темата
Военният експерт описа в интервю за изданието URA.RU финала на „спецоперацията“ в Украйна. По думите му окончателната точка за армията на Русия щяла да бъде ликвидацията на групировките на националистите в западните региони на страната, а след това руските войници трябвало да стигнат до границата с Полша, убеден е анализаторът.

Руският о.з. полковник подчерта, че Варшава има исторически претенции към Москва и според анализатора днес Полша била готова да се възползва от ситуацията, за да си върне земите, изгубени след 1939 г. Предложението на полските власти към ръководството на САЩ и НАТО за изпращане на миротворци показвало полското желание за присвояване на територията на Западна Украйна.

Руският експерт казва, че Варшава е насочена днес към Лвовска област на Украйна и по думите му, след като Русия стигне до линията на съприкосновение с Полша, тя трябвало да оборудва укрепени гранични пунктове.

Според Матвейчук армията на Русия вече е нанесла значителни щети на военнопромишления комплекс на Украйна, практически били унищожени Военновъздушните сили и Военноморските сили, а Противовъздушната отбрана не можела да оказва системно противодействие. Частична боеспособност били съхранили само бронетанковите войски на Украйна.

Матвейчук смята, че поради унищожаването на военнопромишления комплекс украинските войски вече не могат нито да произвеждат, нито да ремонтират бойната техника. В момента украинската армия можела да обезпечава единствено полеви ремонт на бронемашините, но след изчерпването на ресурсите останалата техника също ще престане да действа, смята руският експерт, цитиран от utro.ru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
41
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя о.з. полковник яко се е напушил.
303
53
 
46
 
! Отговори
Кадиров преди 2 години
Тов. Путин вече се обряза в чест на смелите чеченци и прие Исляма. Всичкото русофил-путинофил в България незабавно да последва примера на Вожда!Ура, другари! Аллах акбар!
302
38
 
42
 
! Отговори
До 354 олд преди 2 години
Ще ти се но е точно обратното. Тия свободни ловци бягат и захвърлят оръжието си при приближаване на кадировците
301
28
 
29
 
! Отговори
олд преди 2 години
В момента кадировци са лесна плячка на чиченските свободни ловци - отмъстители за руските войни в Чечня.
300
39
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам на руснаците не до полската граница а в Варшава да стигнат на по водка да пийнат и руското знаме да се развее
299
49
 
57
 
! Отговори
Венци преди 2 години
Той и Адолф е мислил че ще стигне до Камчатка, ама нещо не му се е получило. Обърне ли се целия свят срещу тебе единственото което те чака е куршум в главата, товариш Путин!
298
36
 
60
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Излязоха документите за биолабораториите (30 на брой!) В Украйна. Тези, за които Виктория Нюланд призна и се изтърва, че се притеснява да не попаднат в ръцете на руснаците. Попаднаха! И ги огласиха. Не е ли редно и ние в България да разберем има ли или дадено ли е съгласие за създаване на подобни лаборатории и в България? Т.нар.наши "журналисти" питат ли когото трябва? Нали са в името на науката, какво толкова?
297
34
 
70
 
! Отговори
Майка преди 2 години
Жал ми е за разрушените градове на Украйна. Жал ми е за бягащите ужасени майки с деца и възрастни хора. Животът им е съсипан от войната. Ние, българите, помагаме на бегълците доколкото можем. Приемаме ги сред нас, повече, отколкото приемат на Запад. Но защо не сме чули някоя украинска майка да каже, че съжалява за убитите от отрядите на "Азов" донбаски майки и деца?
296
51
 
16
 
! Отговори
Неутрален преди 2 години
Не обичам и руснаци и украинци. Само се питам, след като се доизбият, кой ще оправя жените им.
295
30
 
83
 
! Отговори
Истината излиза преди 2 години
Свободните медии по света вече предават какво свидетелстват излезлите от скривалища и мазета мариуполски граждани. Държани са насила затворени, жив щит, без достъп до хуманитарните коридори. Вече излиза истината и за разрушения театър, пълен с жени и деца, и кой всъщност е извършил това престъпление. Отрезвяване ще има и в западните общества, и там пристигат украинци, очевидци и жертви на истинските събития. Говорят!
294
44
 
68
 
! Отговори
Планът преди 2 години
Руснаците няма да спрат, докато не унищожат напълно пронацистките батальони на "Азов". Голяма част от тези мъже, особено провинилите се в убийства на жени и деца, успяха да избягат и се пръснаха из Европа. Тя ги защитава и оневинява, но тепърва ще си пати!
293
40
 
54
 
! Отговори
Негър Скиор преди 2 години
Ало, русофилите.........руската Рубла е по-евтина от тоалетна хартия..
292
37
 
36
 
! Отговори
Я не преди 2 години
Не се бъркайте във вътрешните работина Русия!
291
50
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чеченските бойци на Кадиров правят яко зачистване на нацистки плъ хове по улиците и мазетата на Мариопул и дезинфекция след това.
290
48
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така стана, руснаците унищожиха био лабораториите на Пентагона в Украйна и ковид вълните замряха из цяла Европа и Русия...мислете на чия страна да сте преди да драскотите тук!
289
48
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мариупол вече е освободен ...........руснаците го превзеха и много фашисти - азовци вече са там ,където им е мястото..........в ада!!!
288
33
 
57
 
! Отговори
До 340 преди 2 години
Разбира се, азовците са 100 % фашисти, само им вижте знамето с пречупения кръст(свастиката).............руснаците също имат много доказателства за зверствата и убийствата на азовци, бандеровци и други радикали като "Десен сектор"!!!
287
29
 
66
 
! Отговори
До 229 преди 2 години
Има доказателства за зверствата на батальоните "Азов", казва швейцарски военен специалист. Има свидетелства и те отдавна са представени пред международните организации. Знае се от т.нар."демократичен" свят. Питам: защо сега се мълчи и се прикрива фактът, че тези пронацистки отряди са включени официално в украинската войска, чийто главнокомандуващ е Зеленски? Защо за него Байдън не говори, че е "касапин", "военнопрестъпник" и т.н.? Справедливост ще има! Освободените от мазетата в Мариупол говорят!
286
33
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поляците искат да крадат територии от Украйна..............но накрая ще изядат шамарите тъ.пите поляци..............забравиха времената, когато бяха разделени от Велика Русия и Велика Германия!!!!
285
30
 
66
 
! Отговори
До 280 преди 2 години
Помисли малко! Руската армия се бави единствено защото украинските бандитски формирования държат цивилното население, главно жени, деца, старци, в плен като щит.Руснаците не искат мирни жертви. Ако си по-умен и мислиш със собствената си глава, ще проумееш, че руснаците нямат никаква изгода от унищожаване на мирни граждани, училища, болници и т.н.Путин има план и го изпълнява. Скоро пронацистките банди от убийци ще бъдат унищожени.Освободените украинци вече говорят кой е стрелял и ги е убивал.