Песков: Няма да доставяме газ безплатно

Процесът на доставка е много, много сложен, допълни той
28 мар 2022 15:55, Нели Христова
95
Песков: Няма да доставяме газ безплатно
Снимка: БГНЕС

Руските служби и „Газпром“ в момента обсъждат подробностите по преобразуването на плащанията за доставян на неприятелски страни газ в рубли, като не става дума за безплатни доставки, заяви говорителят на президента Дмитрий Песков.

"Процесът на доставка е много, много сложен. Това не е покупка на някакъв продукт в магазин, където го купувате и плащате на касата. Това е и доставка, и плащане, и изравняване на салдата - процес, който се простира във времето. В момента се работи по всички условия", заяви говорителят на Кремъл.

На въпроса как ще реагира Москва, ако Европа откаже да плаща в рубли, Песков отговори: "Ще разглеждаме въпросите, когато възникнат. Фактът, че няма да доставяме газ безплатно, е недвусмислен. Това може да се каже с абсолютна сигурност. В нашата ситуация да се занимаваме с общоевропейска благотворителност едва ли е възможно и целесъобразно", заключи президентският говорител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хш"Ход конем" хахахаххахахХхХХХхХАаа. Доларите в рубли.ююхахахха
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се надяваме на глобалното затопляне. Дано Грета Тумберг не изригне на това.
73
1
 
8
 
! Отговори
Борисчо преди 2 години
Аз лично ще дебна топли зимни дрехи на промоция. Благодарение на изкулиригалите лидери на ЕС ни очаква студена зима
72
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
DMS EU
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно пак някой е чел само извадката "че договорите подписани с Русия не струват и хартията на която са подписани" , но забравя за останалата част от фразата, която е и най-важна)))
70
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В договора не пише, че Русия ще нападне Украйна. Договорът пише долари в западни банки. Плащаме в блокираните руски сметки в западните банки. Ще плащаме с руски долари за разрушенията в Украйна. Руските долари стават световна валута за света. Руските долари се конфискуват и запорират и стават общи. Чрез плащането на газа събираме пари за Украйна.
69
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин искаше нов Съветски съюз с пазарна икономика и западни стоки. Но получи Стар Съветски съюз без пазарна икономика и без западни стоки. Работа, работа, работа. Лагер, лагер, лагер. Фронт, фронт, фронт. Както би казал Вождът и учителят на малка част от българския народ - другарят Бойко Борисов.
68
4
 
35
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Така е, има договори, в които не пише, че Русия може да бъде едностранно изключена от SWIFT т.е да получава долари, с които да не може да оперира.
67
7
 
6
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ИМА ДОГОВОРИ И ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ .....ИНАЧЕ , БЕЗ НАС У БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА!КОЛКО МУ Е......ХА,ХА,ХААААААААА....
66
1
 
10
 
! Отговори
European преди 2 години
До АнонименМного невежи хора. Чак започвам да се плача. Разни хора, които не учебник то финанси, пишат небивалици. Сипвай си ракията и не се задълбочавай в неща, за които сивото ти вещество не е дорасло.
65
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Товариш Песков ще доставя газ безплатно в затворническата килия много скоро
64
18
 
9
 
! Отговори
Економист преди 2 години
До Анонимен 68 - Вързали рублата към златото. ХАХАХАХА, смях в залата. Много разбираш ти, ***-*** от финанси. За да вържат рублата към златото трябва да емитират точно толкова рубли, колкото им е златния резерв умножен по избрания от тях курс. Или обратното - внезапно да имат толкова злато, колкото са им рублите в обръщение, разделени на курса.
63
18
 
35
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 2 години
"Голям бой ядат руснаците в Украйна" _______________________________________ Нищо не си разбрал. Zадачата на СВО на ВС на РФ на украинска територия е демилитаризация и денацификация. Бендеро-нацистките батальони са концентрирани в котли, блокирани са и руснаците бавно и много внимателно ги зачистват (пуля в лоб). Ако прибързат и ги погнат, бендеро-нацистите ще побягнат, ще се пръснат във всички посоки, ще се укрият и *** ги гони, търси ги по цяла Украйна и по цялата Еесовска Зона.
62
11
 
26
 
! Отговори
Селянин преди 2 години
Ние селяните от гр. София не исками газ от агресури убиици войнолюпци русофили американомразци ниа си имами газови ламби и котлончета и нема да ползуваме руска газ
61
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако не щат в рубли - да плащат в злато бе" ___________________________________ Така е. ЦБ на РФ привърза рублата към златото - 1 000 р = 1 карат. Рублата вече има златно покритие, а какво покритие имат $ и евро?
60
1
 
28
 
! Отговори
до Много е просто преди 2 години
Защото ние и другите в ЕС забогатяваме неимоверно. Особено напоследък.
59
13
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера защо се нервират евроатлантиците във форума. Човекът го е казал - искате газ - плащате с това, което ние искаме. Не плащате, няма газ. Кратко и ясно. Или ние си мислехме, че ще налагаме до безкрайност какви ли не "санкции", пък онези ще ни търпят? Друго ме притеснява мен - какво ще направят инженерите, като разберат, че безплатната лапачка свършва. Те не са свикнали така, тези инженери...
58
38
 
16
 
! Отговори
Много е просто преди 2 години
Рублата обезценява ли се ?! - обезценява се ! Руснаците обедняват ли ?! - обедняват !
57
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
47, налагайки санкции и запорирайки руски активи (спестяванията на руския народ), колективният запад показа, че е дефолт по задълженията на резевните валути. Резервните валути $ и ойро бяха дискредитирани пред очите на света и цял свят започва да се отдръпва от дискредитираните $ и ойро.
56
18
 
15
 
! Отговори
нАучен сътрудник преди 2 години
Че кога сте го правили? За БГ винаги е имало ексклузивни цени - най-високите за Балканите! За свещи на най-милото ви да идат!