Руските войски контролират северната част на Киевска област

Много трудно остава положението в Чернигов, Суми
83
Руските войски контролират северната част на Киевска област
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в поредното си видео обръщение, публикувано в ранните часове на деня в Телеграм, че въпреки някои военни победи на Украйна в конфликта й с Русия, положението е напрегнато, предаде БТА като се позова на ДПА.

Още по темата

Зеленски каза, че украинците са освободили град Ирпен край Киев, както по-рано съобщи и неговият кмет. Въпреки това продължават боевете в други части на страната, рано е да се говори за сигурност в тази нейна част, предупреди той.

Руските войски продължават да контролират северната част на Киевска област, "имат ресурси и жива сила", каза той. "Много трудно" остава положението в Чернигов, Суми, Харков, Донбас и южните украински области, заяви Зеленски.

Той отново призова за по-строги санкции срещу Русия. По повод обсъжданото в Европа ембарго върху доставките на руски петрол той каза, че сега има много признаци, че до такова затягане на санкциите срещу Русия ще се стигне само ако Москва използва химическо оръжие. "Просто нямам думи". "Помислете, докъде стигнахме. Да чакаме химическо оръжие", каза той.

Украинският лидер съобщи, че тази седмица към президентството ще бъде създадена група от експерти - украински и международни, които да анализират санкциите срещу Русия и реалното им въздействие.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
1
 
! Отговори
Русофили предатели преди 2 години
Русофилите са предатели на България, правят опити да я превърнат в съветска губерния. Русофилите са старите *** които лелеят по отминалото "величие" на СССР, затова се опитват да върнат назад колелото на историята, обаче ние младите българи няма да ви позволим да ни превърнете в съветски крепостни селяци. *** още ли не разбрахте че Русия не е това което беше. Днешна Русия е върла империалистическа империя която се управлява от развратен капиталистически елит който цели да пороби Земята
63
5
 
1
 
! Отговори
Тюрма за путенофилия преди 2 години
Време е ДС да се размърда и да организира хайка за русофилски ***. На България и трябва нов Стамболов да избеси предателите русофили.
62
5
 
1
 
! Отговори
Русофилията е болест преди 2 години
Време е русофилията да бъде включена в списъка на психичните болести. Dnes. bg е русофилска медия. Трие коментари срещу Путин. Същевременно Dnes.bg дава трибуна на русофилски *** за да пръскат отровна русофилска пропаганда.
61
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Dnes.bg. обслужва интересите на Путин като дава трибуна на русофилски *** за да пръскат отровна русофилска пеопаганда
60
5
 
1
 
! Отговори
Путин капут преди 2 години
Украйна е гробницата на Путин
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. . . предаде БТА като се позова на ДПА. . . . Пак преписано без собствен принос на безгръбначните
58
0
 
5
 
! Отговори
Пореден епизод преди 2 години
на вълнуващата Зеленоидната психо-драма " Плява Окрайна!", редовно излъчвана по босфор тв, каналджъ тв и нова-мисир тв! Гледайте и повторенията по "диета фемини" и "блейди тиви"... Не пропускайте и рекламите на "нашия спонсор" и в никакъв случай не сменяйте канала, защото най-интересното предстои!
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До един *** по долу. Гогол е украинец а ти си недорасляк. Хрупаш моркови зеле.
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам ме бандеровци ще пуснат и химическо оръжие. За да има основание за затягане или намесване на Европа.
55
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя на снимката е истинския престъпник. Колко трябва да си *** да водиш ужасяваща антируска политика на границата на Русия и да бомбардираш собствените си жители в Донбас 8 год. Щатите направиха голям удар - жертваха дебилните украинци и вкараха стария си враг във война. Машала на дементния старец.
54
11
 
1
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Омразата на изнасилената Украйна ще е во веки веков! Без никакво съмнение!
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Бах мааму аз смятах че американците определят играта и налагат санкции, а той Зеленски управлява света" __________________________________________________ Зе-клоунът отново призова за по-строги санкции срещу Русия и заяви, че до такова затягане на санкциите ще се стигне само ако Русия използва химическо оръжие. "Просто нямам думи". "Чакаме химическо оръжие".
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом СВО е изравняване със земята на всичко украинско и пълно унищожаване на мъжкото население над 18 години, какво говори факта за намерените в мазета на сгради в Мариупол тела със следи от изтезания? На кожата на убитите са изрязани неонацистки символи и свастика, съобщава генерал-полковник Мизинцев. Вие знаете ли подробности по тези зверства на бендеро-нацистите от "Азов" или това е руска пропаганда?
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу,много лоши новини за евроатлантическата секта.Мариопул е на 99% разчистен.Т.нар.контраофанзива към Херсон е завършила катастрофално за укрофашагите.В Николаев също ядат здрав пердах.Некакви главатари на Азов тръгнали да бяга с хеликоптер,който обаче се натресал на малка ракетка във въздуха.За има няма 1 час 18 прословути Байрактари дали фира.Три украински Су-та незнално откъде излетели паднали като круши.А "убитият" руски генерал вчера си пие водката в Мариопул заедно с Кадиров.
50
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 999Примерът ви е много трогателен, ама не пасва на случая.Това е същото, като да гледаш как всеки ден те бомбандират, децата ти умират и нищо не прави никой, а ти си безсилен. И единственото което чакаш е гроба и глада. Задръжте си омразата и си живейте с нея.
49
20
 
5
 
! Отговори
Преводач преди 2 години
Демилитаризация и денацификация = изравняване със земята на всичко украинско и пълно унищожаване на мъжкото население над 18 години. Децата и жените - аут в чужбина. Минимизиране на Украйна до 1/4 максимум. Светът не е виждал досега подобно унищожение, освен в германските концлагери! И това предизвиква гордост, щастие и опиянение в руските души!!! Браво!
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Листна зелена въшка е полазила Украина
47
29
 
2
 
! Отговори
999 преди 2 години
Руските тр.олллове се радват, но не осъзнават, че след това Русия ще се свързва само с гнус и отвращение. Това е като да изнасссилваш жена, която не те иска, но ти разполагаш със сила и ресурси. А отстрани има едни хора, които гледат и цъкат - и това им е " помощта". Гнусссс! Деволюция на човека!
46
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес ще изгоря гнигите на Гогол, Пушкин, Достоевски в знак на протест срещу руската окупация. Трябва да се забрани всичко руско, да им се отнемат апартаментите и бизнеса. В който магазин пишат Руска салата да се затваря, всичкото желязо, газ, и нафта от русия да се изхвърли от българия и европа
45
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе верно ли някъв убит руски генерал се оказал на друг фронт жив и здрав