САЩ: Може да се наложи разполагането на повече сили на НАТО в България

Такива ще са необходими и в Унгария, Словакия и Румъния
29 мар 2022 23:07, Петя Славова
363
САЩ: Може да се наложи разполагането на повече сили на НАТО в България
Снимка: Bloomberg.com

САЩ вероятно ще трябва да добавят повече постоянни или ротационни сили в Европа след руската инвазия в Украйна, заявява пред Конгреса ръководителят на Европейското командване на САЩ, без да уточнява кога и колко.

Генерал Тод Уолтърс, който изпълнява и длъжността върховен съюзен командващ на НАТО, казва, че решенията ще се основават на действията на европейските държави, особено в отговор на необходимостта от изграждане на четири допълнителни бойни групи на НАТО, които се създават в България, Унгария, Словакия и Румъния. Групите са опит да се защитят и успокоят държавите от източния фланг на Европа.

"Моите подозрения са, че все още ще имаме нужда от повече", казва Уолтърс пред сенатската комисия по въоръжените сили, цитиран от БГНЕС.

Запитан за ранните разузнавателни данни на САЩ, които предполагаха, че Русия бързо ще завладее Украйна, Уолтърс заяви, че може да е имало "пропуск в информацията". Той казва, че този елемент ще бъде разгледан при по-широките прегледи на реакцията на САЩ във войната.

По отношение на използването на хиперзвукови оръжия от Русия в Украйна Уолтърс каза, че е имало "многобройни" изстрелвания, които са изглеждали като опит на Путин да демонстрира възможностите на своята армия.

"Не мисля, че те са били успешни", добавя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още по темата: УкрайнаНАТОСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 279..." По отношение на използването на хиперзвукови оръжия от Рус". То и зеленски казва, че руснаците бягат и се спасяват вече един месец, а те стигнаха Киев!
193
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
280 така е, но дали трябва да продължи да е така? За това ли скачахме по площадите през 90те години? За да станем роби и плацдарм на някой на хиляди километри от тук? От кога свободата означава ново робство? И когато ни набутаха в НАТО кой каза, че ще сме окупирана държава? И защо въобще трябва да са американски войски? НАТО не е САЩ! В Европа ще се разполагат само европейски войски. Зеленски е във война и иска референдум да озакони решенията, а ние?
192
4
 
22
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Янки ВЪН - ПРИСМО И НИНЕ И ВОВЕКИ ВЕКОВ !!!!
191
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
265 ние избираме не по парите, гнусарче, избираме по това колко искат да ни заробват! Ти по парите ли избираш? Като труженичка на магистрала. Е, на тая земя има хора, които не си продават нито достойнството, нито държавата. Така че избираме свободата! А относно парите... сега сме по-бедни от преди, въпреки цената на долара. Така че?
190
1
 
24
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Какво кажат кравите това става тук. Ние сме техна колония и последна дупка на кавала
189
20
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"По отношение на използването на хиперзвукови оръжия от Русия в Украйна Уолтърс каза, че е имало "многобройни" изстрелвания, които са изглеждали като опит на Путин да демонстрира възможностите на своята армия. "Не мисля, че те са били успешни", добавя той." === Абе аз като ви казах, че всичко е поредния фейк на джуджето убиец и Мосфилм, само по-умните ми повярваха :))) А те са само към 2 - 3% тук в коментарите. Всичкото останало е платени ***, промити комунистически мозъци и пенсионери :)))
188
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз още помня филма "Коса", където едно кекаво хипи американско по погрешка замина за Виетнам и го утепаха. Знаете ли колко американски дрогирани хипита дадоха фира у джунглите на Виетнам? Велики воини все.
187
3
 
17
 
! Отговори
До Рушофилски трол преди 2 години
Изчакай до 1 април ... Да видиш какво ще стане ... Тогава ще си лепиш Евраците на Тапети ...
186
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е под американска и натовска окупация.
185
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква стана тя? Уж се освободихме от Русия, която нямаше войски на наша територия, за да станем напълно зависими и под военния ботуш на американците! Как го казваха ястребчетата? Този, който те освободи, той ще те зароби! Нали така?!
184
2
 
19
 
! Отговори
До 270 преди 2 години
България е освободена от руски и украински войни, имало е и войни от други държави............войната в Украйна сега е една братоубийствена война.......................като навремето сръбско-българската война..............така иска западният елит............да има братоубийствени войни!!!
183
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега тоя дето пишеше, че САЩ нямали колонии да го напише пак! Ако не знае коя е една от колониите им, ще го напиша- България!
182
9
 
4
 
! Отговори
До 266 преди 2 години
Прав си, нас освободиха украински, финландски и румънски войски
181
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ни дадат 50 самолета и 10 ядрени бомби....и да се махат
180
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане ще каже скоро колко ще са, споко....
179
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия така и не проумяха, че повече не могат свободно да си разиграват коня.
178
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо не знам ко че ги паим тия навлеци. Хрантутим ги като че са бежанци, а събираме капачки за ковьози. Просто не знам какво да кажа. Тея платили ли са и един пробит долар за присъствието си тук? И само да отбележа, СССР никога не са разполагали войски на наша територия. Факт! Съветски войски тук не са се подвизавали.
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами възможно е, и там безработицата не е малка.
176
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агресор и окупатор - това е САЩ.
175
8
 
3
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 2 години
1 Russian Ruble equals0,011 United States DollarТе това е истината др0гаре, а вие си избирайте.