Съдия по художествена гимнастика от Украйна облече военна униформа

Войната променя плановете на Юлия Атрушкевич
30 мар 2022 12:46, Петя Славова
78

Съдия по художествена гимнастика от Украйна облече военна униформа, за да отправи ясно послание - страната ѝ ще победи.

Юлия Атрушкевич е дългогодишен международен съдия по художествена гимнастика. На 8 април тя трябваше да бъде съдия на Световната купа в София. Войната обаче променя плановете ѝ. Така в профила ѝ се появи във Facebook се появи нейна снимка с военна униформа и автомат.

"Аз няма да ходя в професионалната армия. Това не е реалистично. Ако враг дойде в къщата ми, не мога да се преборя. Но ако е необходимо, аз бих работила в болница. Всяка година идвам на Световната купа в София, но тази година няма да мога", каза Юлия.

Войната променя както плановете, така и живота ѝ, разказва Bulgaria ON AIR. Живее в Одеса и казва, че тревогите за въздушна заплаха са почти ежедневие, но признава - не се свиква да се живее в постоянен страх.

"Руснаците обстрелват от морето - изобщо не се съобразяват. Мариупол, Волноваха, Чернигов, Харков, Суми - толкова градове са разрушени. Изобщо не съм си представила, че може да ни сполети война", коментира тя.

Юлия споделя, че не иска да се евакуира, защото целият ѝ свят е в Украйна и по-специално в любимата Одеса. Майка ѝ е на 83 години, а синът ѝ на 17 и всички имат нужда от нея. Казва, че при всяка тревога сърцето ѝ се свива, но няма бомбоубежище, защото когато е строена къщата им, изобщо не са предполагали, че трябва да се подготвят за война.

"Не искам да ходя другаде, защото това е моята страна, моят град, моят дом. Тук имам всичко, което обичам. Не се страхувам, всички украинци сега са войници и защитават страната си, нашата свобода, семействата си от руската агресия", подчерта Юлия.

И все пак е оптимист, че отново ще се върне в залата по художествена гимнастика и войната ще се окаже само лош сън.

"Руските фашисти ни убиват, но истината е с нас, целият свят е с нас. Победата ще бъде за украинците. Случващото се е много голяма трагедия за всички нас. Всяка сутрин се събуждам и благодаря, че съм жива", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е и скоро ще умре значи