Песков опроверга САЩ, че съветниците на Путин го лъжат

Пентагонът не разполага с реална информация за това какво става в Кремъл
31 мар 2022 19:09, Нели Христова
59
Песков опроверга САЩ, че съветниците на Путин го лъжат
Снимка: БГНЕС

Твърденията на представители на САЩ, че съветниците на Владимир Путин се боят да му казват неприятни истини за военната операция в Украйна показва колко малко разбират те руския президент и начина на работа в Кремъл. Това заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от световните агенции.

"За наше съжаление, и това даже предизвиква нашето безпокойство, излиза, че нито Държавният департамент, нито Пентагонът разполагат с реална информация за това какво става в Кремъл. Те просто не разбират какво става в Кремъл, те не разбират президента Путин, те не разбират механизма за вземане на решения и не разбират стила на нашата работа", констатира той. По думите му такова неразбиране води до погрешни и прибързани решения, които имат "много лоши последствия", предаде БТА.

Белият дом и представители на ЕС казаха вчера, че според тях Путин е заблуждаван от съветниците си, които се опасяват да му казват колко зле върви войната в Украйна и колко тежко се отразяват санкции на Запада върху руската икономика. Няколко западни разузнавателни агенции съобщават, че Путин получава невярна информация за действията на руската армия в Украйна. Директорът на британското разузнаване Джереми Флеминг обяви, че обкръжението на Путин се страхува да му казва истината, говорителят на Пентагона Джон Кърби каза, че би било обезпокоително, ако президентът на Русия е зле информиран или въобще не е информиран, а директорът по комуникации към Белия дом Кейт Бедингфийлд заяви, че липсата на точна информация е довела до "постоянно напрежение между Путин и неговото военно ръководство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
7
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
На байдън каквото и да му кажат няма да го помни след 10 минути
50
0
 
4
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Ами така се получава със световните лидери в момента-на Путин не смеят да му кажат какво става ,на Байдън му казват,ама той не може да ги разбере,а на европейските лидери им казват,но после им се смеят!?Пълна лудница!
49
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То гледайте Писков. Вижте интервюта където той лъже. Щом той лъже по време на обществена телевизия, как смятате че лъжат един другиго кремлинчаните?
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С други думи, щом не го заблуждават, значи толкова си можете т.е. сте некадърни.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно че Путин не е знаел какво се случва. Достатъчно е да погледне какво пише DW и всичко ще му се изясни.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига сте дремали тука.Бегаите да гледате по БТВ "Ергенът",как kyчkuтe му си показват задниците.Русия ще се оправи и без нас и без съветите на САЩ.Бегаите дорде не сте изпуснали порното.
45
6
 
2
 
! Отговори
до 47 преди 2 години
Студената война срещу СССР. Спечелиха я САЩ.
44
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин много го е яд, щото американците знаят всяка негова стъпка. Знаят по-добре от него какво става в собствения му щаб. Поне две къртици има в обкръжението му. Корупцията разказа играта на путински ссср.
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я ми кажете за една спечелена война от САЩ за последните 85 години?
42
7
 
2
 
! Отговори
ден на страшния съд преди 2 години
всичко ще си кажете руски военнопрестъпници.. там такива оправдания не важат. децата ви червеите да ги ядат дано.
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де.Не му казвали истината.Ами това как ги засяга тях и какво ги интересува,освен ако не е страхът да не им се случи ужасна случка,изниведелица. Били го лъжели.Ами нихна им работа.Тях какво ги засяга това?Тя си е вътрешна работа в Кремъл.Тия хептен за улави ни вземат.Явно старата имперска самонадеяност си казва думата и им се ще пак да си бъркат главата там където не им влиза пръста.Да си гледат тяхната работа,к*во ги интересува Кремъл и Русия.Комай си просят боя.
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много посредствена пропаганда. Залогът е висок. Трябва да нагнетят недоверие, да предизвикат интриги, да предизвикат преврат, цветна революция, гражданска война в Русия. В интересно време живеем. Правете нещата, които обичате. Наслаждавайте се на хората, които обичате. Живеем последните си красиви и спокойни дни.
39
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да кажа 2 неща за колко зная и не знаят САЩ. Първо, Песков няма да излезе по медиите и да каже "Ми чи да, ногу ясну, чи ни му каами на шефа истината, чи ши ни уткини тиквити!". Естествено, че ще каже "Всичко си му казваме и го държим в течение. Само истина говорим. Чисти сме като девственици!". Второто, е че САЩ познаха до час кога точно Русия ще нападне Украйна. Та не знам, може и да си измислят, ама и на Песков му нямам вяра за 2ст.
38
1
 
2
 
! Отговори
До ямболския преди 2 години
Много правилно си се САМОопределил като " ***"! Браво!
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно САЩисаните,търсят начин да се доберат до Путин чрез накой,който да му спомене,че в САЩ се канят да изпратят на килимчето в Кремъл,някой техен агент да уговори среща,щото от там телефона дава все заето.Прекъснатата връзка с Кремъл ги ужасява,защото не могат да повлияят и да измолят прошка,за грешката която допуснаха.Пък и в ЕС вече няма желаещи да пълзят по червения килим,щото им се изтъркаха лактите вече.Еле пък и от как комшията край Босфора започна да урежда срещите между делегациите.
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден лъжите на САЩ цъфтят, като пролетен цвят на джанките
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът на западните институции и медии е, че никой не им вярва. Понеже твърде много твърдят неистини и спестяват истината. Включително и за сраженията в Украйна данните им са изключително противоречиви и тежко се разминават с реалността. Въобще, не са чели приказката за лъжливото овчарче и сега си носят последиците.
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще им се на САЩ ...очакват, че една лъжа повторена няколко пъти ще бъде истина ... но някой себе си лъже, когато лъже
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние имахме подобен случай.Едно време в студентското"КУКУ"по телевизията един зевзек си направи шега в ефира,като каза че е гръмнала АЕЦ-Козлодуй.Цяла България се изправи на нокти,щото бяхме подплашени и преди от Чернобил.Някои хора се хванаха и започнаха да мъкнат към мазетата одеяла,легла,храни и вода.Та и американеца сега не знае на кого да вярват.На телевизиите ли,на деменцията ли,наЦРУ ли,на Ми 6 ли,на Мосад ли.В неведение са въпреки всичките им служби за(не)сигурност.и разчитат на милост
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние имахме подобен случсй.Едно време в студентското "КУКУ" по телевизията един зевзек си направи шега в ефира,ксто каза че е гръмнала АЕЦ-Козлодуй.Цяла България се изправи на нокти,щото бяхме подплашени и преди от Чернобил.Някои хора се хванаха и започнаха да мъкнат към мазетата одеяла,легла,храни и вода.Та и американците сега не е на кого да вярват.На телевизиите ли,на деменцията ли,на ЦРУ ли,на Ми 6 ли,на Мосад ли.В неведение са въпреки всичките им служби за(не)сигурност.Разчитат на милост.