Руски войник е починал от облъчване на радиация в Чернобил

Момчетата са изкопали окопи в радиоактивната кал
3 апр 2022 12:08, Петя Славова
132
Руски войник е починал от облъчване на радиация в Чернобил
Снимка: БГНЕС


Руски войник е бил убит от радиация от повредената атомна електроцентрала в Чернобил в Украйна, след като ротата, в която е бил той, е лагерувала в "Червената гора" – локация около централата, изключително замърсена с радиация, предава БГНЕС.

Военнослужещият е бил част от военните, превзели електроцентралата в първите дни на войната. Около централата има 4 000-километрова зона, забранена за влизане, заради високите радиационни нива.

Още по темата

Момчетата са изкопали окопи в радиоактивната кал, а докато са минавали оттам, камионите им са оставили огромни облаци радиоактивен прах, съобщава The Telegraph. По време на действията си никой от тях не е носил необходимата екипировка за защита от радиацията.

В четвъртък украинската държавна ядрена компания заяви, че повечето от руските сили, които окупираха атомната електроцентрала в Чернобил след нахлуването в Украйна, спешно са напуснали зоната около нея. Предположенията са, че руските военни са разбрали за радиацията и веднага са напуснали.

Руските сили също са се оттеглили и от близкия град Славутич, където живеят работници в АЕЦ-а в Чернобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"колко некадърен генерал трябва да си че да наредиш окопи в радиоктивна зона"Слава на Руската армия! Слава! Слава! Слава!
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жалко за теи тинейджъри, сега цял живот здравословни проблеми .... колко некадърен генерал трябва да си че да наредиш окопи в радиоктивна зона ... сигурно е "наш човек" на червената партия, трябват ни хора без акъл та да защитваме линията ..
90
12
 
26
 
! Отговори
:) преди 2 години
Наречи го "руснак" и не го обиждай повече. :) Нация от крепостни селяни и РОБИ.
89
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възможно ли е едновременно да се окопаят войниците в калта и камионите да вдигнат големи облаци прах?! Някой редактор чете ли пълните с противоречия статии преди да ги "качат" за кликане на +/- и коментари?!
88
6
 
8
 
! Отговори
Пуко преди 2 години
Само един???Жалко!
87
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФЕЙК
86
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ ПИШЕТЕ ТЪПИЗМИ! НЕ НАМЕСВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНАТА! АКО МЕ ПРИНУДИТЕ ДА МРА, НЯМА ДА МРА НА ФРОНТА! АКО МЕ ПРИНУДИТЕ ДА УБИВАМ, НЯМА ДА УБИВАМ РУСНАЦИ...
85
2
 
9
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Относно достоверността и фалшивите и лицемерни съчувствия,могат се онагледят с един цитат от Чърчил на среща с журналисти."Добре, след като установихме вече, че сте ***, дайте сега да поговорим за цената ви.Кратко ,ясно ,точно и дълбоко съдържателно"
84
6
 
12
 
! Отговори
Пфуууу преди 2 години
Джуджето УБИЕЦ! И ВИЕ *** ТОВА ЛИ ЗАЩИТАВАТЕ! А ПОМНИТЕ ЛИ 1986Г. ИЛИ ВИ БЕШЕ МАЛКО! Заминавайте в раша....пък кат искате ще ви настанят в Припят!
83
2
 
8
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 2 години
"""Около централата има 4 000-километрова зона, забранена за влизане"" Тези 4000км какво са,радиус,диаметър или обиколка, или дименсията е сбъркана ,и да е 4000км2.
82
7
 
17
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
РУСИЯ Е ГОЛЕМИЯТ ГУБЕЩ!!! НО ТЕ И ТОВА НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ.
81
1
 
7
 
! Отговори
До 89 преди 2 години
С математиката си добре, но с биологията хич те няма! Полезните мутации са твърде малко в сравнение с вредните !!!
80
2
 
8
 
! Отговори
Емиии преди 2 години
ДА БЛАГОДАРИ НА ПУТИН И ШОЙГУ. ВЕЛИКИ СА.
79
7
 
2
 
! Отговори
До 75 и други такива преди 2 години
А бе ""? Не сте ли учили математика? Докога ще умувате като български ром пред черна дъска??? Ами 4000 кв.км са квадрат от близо 65км/65 км!!! Аман от първосигнални, даже руската радиация е по-умна от вас! Благодарение на нея са мутациите и еволюцията! Жалко че не е могла да стигне и до вас...
78
0
 
14
 
! Отговори
радиолог преди 2 години
Да копаеш в червената гора?!? Мога само да перефразирам Валери Божинов:Да си т*п е същото като да си гл*пав само че т*п
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Гроздана възможността някой суперумен военен командир да ги е накарал да копаят окопи в радиоактивната почва и да дишат радиоактивен прах докато копаят?
76
2
 
8
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Единствената възможност някой там да почине от радиация е ако е бил в червената гора,в която има парчета от взривения покрив и е взел някой сувенир,тъй като на три м от тези парчета няма радиация,но до тях е три хиляди пъти над нормата или не е спазил указанията да не се доближава до храсти,които не гният,тъй като радиацията убива бактериите,които ги разлагат.Животните явно се пазят добре поради липса на мутации.
75
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече се разкриват зверствата извършени от руските нацисти: в град Буча всички мъже на възраст от 16 до 60 години са били разстреляни, улиците са осеяни с трупове. Има и убити жени, като някои от телата са прегазени с танкове, много от хората са растреляни с вързани ръце, и немалко тела са изгорени с цел прикриване на престъпленията. Заловени жени войници са им бръснели главите с цел унижение, получават се все повече сведения за изнасилeни жени от страна на наZистките окупатори.
74
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руски войник може да отиде в Чернобил, и да се върне. Но Чернобил ще остане с окупационния руски войник.
73
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Ти си мисирка и убиец , като Путин