ЕС настоява: Путин незабавно и безусловно да спре войната в Украйна

Най-решително се осъждат руските зверства в украинските градове
4 апр 2022 12:26, Елка Василева
173
ЕС настоява: Путин незабавно и безусловно да спре войната в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел настоя днес руският президент Владимир Путин незабавно и безусловно да прекрати войната в Украйна.

ЕС осъжда най-решително зверствата, за които се съобщава, че са били извършени от руските въоръжени сили в завзети и впоследствие освободени украински градове, допълва той в изявление по повод новините от Буча.

Още по темата
По неговите думи картината с много цивилни жертви, както и унищожаването на гражданска инфраструктура показват истинското лице на жестоката война, която Русия води срещу Украйна и украинците. Клането в Буча и други украински градове ще стане част от списъка на зверствата, извършени на европейска земя, заявява Борел.

Руските власти са отговорни за тези зверства, извършени, докато са имали контрол в тези райони, добавя върховният представител. Извършителите на военни престъпления и други тежки нарушения, както и отговорните държавни служители и военни ръководители, ще бъдат подведени под отговорност. ЕС подкрепя всички мерки за търсене на отговорност за нарушения на правата на човека и на международното хуманитарно право в Украйна от руските въоръжени сили, се посочва в изявлението.

Напълно подкрепяме разследването на прокурора от Международния наказателен съд за военни престъпления и престъпления срещу човечеството, както и работата на Комисията за разследване към Върховния комисариат на ООН за правата на човека. ЕС подпомага украинския главен прокурор и гражданското общество, които събират и съхраняват доказателствата за военните престъпления, отбелязва Борел.

Той съобщава, че ЕС спешно ще продължи работата по въвеждане на допълнителни санкции срещу Русия.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Борел ако го хванат чеченците и ще има да повтаря 200 пъти "АХМАТ СИЛА!" АХМАТ СИЛА!"Гледах едно видео как едни нацисти от Азов, пленени от чеченците,спукани от бой, повтарят по хиляда пъти "АХМАТ СИЛА". :)
71
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не призовават и Зеленски?Трябва и двете страни.От това,което казаха последно е,че по всички точки вече имат съгласие без Крим.А за Крим Зеленски се дърпа.15 години ала бала.Да може след 15 години пак да е война ,но вече с натовски държави.САЩ са отказали да стават гаранти по мирния договор.Взеха да се осъзнават,че искат да ги въвличат във война.Скоро няма и новини,че пак пари ше им пращат.Преди през ден пращаха.
70
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахахахааааа? Санкции от бесове, че им затръшнаха вратата и не няма как повече да крадат. Аре плащай си сега в рубли и хвани санкциите за шлифера. С меш ни ци.
69
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В НАТО млъкнаха.Сега са на ход са клакьорите от ЕС.А ние как ще живеем с тия доходи и безбожни цени г-н Борел или това вас не ви засяга?И на всичко отгоре тероризирате с пропаганда,чрез масовите медий,милиони ако не и милиарди хора по света с нацистка пропаганда.Това не е ли подсъдно по международните закони?И последно.Как ще се плаща газа,след като в ЕС рублата не се конвертира и котира?
68
37
 
5
 
! Отговори
Путин ако не спре преди 2 години
Русия ще умре
67
34
 
4
 
! Отговори
РУСИЯ затъва преди 2 години
Ама май не се усеща !Скоро ще има неприятна среща !
66
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя кayнь ще спре ли да ръси обвинения без направено разследване?
65
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Настоявал ЕС. Ти да видиш! Га ядохте кюфтетата, нИ рИвахте. Късно е либе за китка. Западът е особено виновен за израстването на охранването на това ново болшевишко чудовище Пу_тлер. Щото не му е за първи път. Грузия? Крим? Продавахте се за газ и пълнехте гушата на поредния диктатор, изпълзял от московското блато. Олигарсите му без проблеми купуваха футболни клубове за милиарди, нали така, и си печелеха индулгенции. Е, днес "магучая армия" избива мирни хорица в сърцето на Европа. Браво, ЕС!
64
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво като ЕС настоява? Кервана си върви, а вие си лайте. Путин ви мачка яко. Освен да пишете декларации против Русия, друго не можете. Война не се печели с писане на декларации. Ама вие от западна Европа друго не можете. За другото се иска да имаш мъжество. А вие сте меки китки. Така че нека ви мачка Русия. Заслужавате си го. Във войната печели по-силния. Такъв е закона на живота.
63
30
 
9
 
! Отговори
Путин трябва да бъде преди 2 години
Арестуван и пратен в Хага! Веднага!
62
3
 
24
 
! Отговори
Радан, Лозан, Тафров преди 2 години
Така както и свил устни тип "кокоше д'yпe", Борелката е много секси!
61
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС е деградирал съюз.Подкрепи превратаджийското правителство на Порошенко и одобри паленето на живи хора.
60
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вовата ще смачка фашистите
59
5
 
30
 
! Отговори
Кифладжията преди 2 години
Обявете война на Русия де като били военнопрестъпници и сатрапи. Ама нещо д-то не ви стиска, а?
58
6
 
6
 
! Отговори
Добре дошли в ада преди 2 години
ДАНС и МВР използват наркомани и престъпници за ударни групи за изтезания срещу неудобни активисти, журналисти!В Перник и Бобов дол е ад под небето, полицията насъсква роми срещу Българи Софиянци!
57
5
 
19
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Абе май няма да е незабавно и май ще е условно :)
56
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски може незабавно да спре войната, ако обяви безусловна капитулация.
55
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гейлибералистите искали ...! Аз искам тях да ги няма в България !
54
4
 
38
 
! Отговори
Гъгнир преди 2 години
И какво ще направят ако не спре, то санкции не останаха, война ли ще обявяват
53
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да да. Да спира войната и да пуска газта. Бесплатно естествено защото ние сме демократични а те не са