В Германия очакват значителна рецесия при спиране на руския газ

Засега той все още "тече" в страната
4 апр 2022 18:57, Петя Славова
76
В Германия очакват значителна рецесия при спиране на руския газ
Снимка: БГНЕС

Германия ще се сблъска с "значителна рецесия", ако доставките на руски газ спрат, заяви главният изпълнителен директор на "Дойче банк" Кристиан Зевинг.

"Войната на Русия срещу Украйна и COVID-19 влошават състоянието на германската икономика", заяви днес Зевинг, президент на Асоциацията на германските банки, цитиран от Си Ен Ен.

Още по темата

"В случай че доставките на руски газ спрат, ситуацията ще се влоши. Значителна рецесия в Германия едва ли би могла да бъде избегната", заключи той, цитиран от БГНЕС.

Зевинг прогнозира намаление на растежа на германската икономика с 2% през тази година, като добави, че "съществените рискове" означават, че намалението може да бъде още по-голямо.

"Това са преди всичко цените на енергията. Те са бреме за много компании и потребители. Въпреки облекчаващите мерки на германското правителство, рязкото покачване на цените или предстоящите затруднения в доставките могат да доведат до значително забавяне на икономиката", предупреди Зевинг.

Говорител на германското правителство заяви пред Си Ен Ен в събота, че руският газ все още "тече в Германия" и че сигурността на доставките "все още е гарантирана", след като миналата седмица се появиха съобщения, в които се твърдеше, че потоците са спрели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Впрочем, само за сведение - с 43% са нарастнали петролните доставки за САЩ от Русия. Защо ли САЩ купуват руски петрол, нали имат, нали отвориха държавния резерв, нали призоваха ЕС да направи същото...? Отговора е съвсем *** - САЩ имат "лек" петрол и производството на горива от него е много по-скъпо, отколкото от рускя. Да му мисли ЕС! Теще ни докарат до просешка тояга!
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали ще е просто рецесия - предполагам читателите знаят, Петенцето не е читател (тя само пише), че има "непрекъснати" производства - химическа промишленост, стомано добивна и т.н. и ако спре процеса - спира за винаги! А без газ ще спрат! А това са повече от 2/3 от производствата в ФРГ. Отделно - няма торове за селското стопанство, затворени АЕЦ, няма ... Все се надявам да им дойде акъла, но не съм оптимист!
64
1
 
12
 
! Отговори
Вишински преди 2 години
Новият канцлер Шолц има нацистки произход, тъй като баща му е воювал на Източния фронт, под ръководството на фелдмаршал Паулус.Този "болен мозък" ще докара немците до . . .просяшка тояга !
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия има налично дизелово гориво за 32 дена от днешна дата, след един месец ще видите рецесията на живо, когато тировете не могат да доставят храната до лидълите. Бумеранг и домино в едно заради умната фон дер Лаен, началото на ужаса.
62
2
 
12
 
! Отговори
Напомняне преди 2 години
Да се напомни, че швабите негласно са като щат на краварите, онези да пръднат, шваба ще се извини, така са третирани. Не рецесия , а пълен катаклизъм ще настане за всички, вързали се с руският газ, а това е цяла западна Европа .
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх ги е от рецесия, а в друга статия чета Германия изгони 40 руски дипломати..... хем ги боли хем ги сърби...... дано им спрат кранчето.....
60
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германците ще се справят. Путиния да му мисли
59
1
 
12
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
Значителна рецесия е много меко казано!
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61 - Така е, тиквенико - Орбан и Вучич, които ги преиспраха вчера за нов мандат, си вързаха гащите с руски газ по трасе през България. Затова и ние ще имаме газ без проблем, ам това не значи, че трябва зорлем за се зъбим на руснаците, каквато криворазбраност битува в момента у нас..... Е, сигурно не трябва да ги мажем с паче перо, но не тр. и да им се зъбим и всичко ще ни е ОК )))
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не зная какво мислят немските политици но цените на всицко растат всеки ден в Германия а вие тука си пишете
56
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дойчен "Искам да видя дойчовците как ще карат, когато стандартът им на живот стане като нашия." Това никога няма да го видиш. :))))
55
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Гроздан "При всеки шум за нови санкции се сплотява руският народ зад лидера си" Значи стават съучастници в престъпленията му.
54
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 47Те и украинците купуваха европейска газ :) Руснаците я продаваха на Европа първо, а укрите я купуваха от Европа по скъпо и се кичеха, че не плащат на агресора ))) Та да се подписват договори е едно, а да се вземе фактически обем е друго :) Да не стане накрая руските ресурси да се купуват през Арабите :))
53
5
 
11
 
! Отговори
??? преди 2 години
"В случай че доставките на руски газ спрат...."Кой им спира доставките на руски газ? Не става ясно!
52
6
 
12
 
! Отговори
Дойчен преди 2 години
Искам да видя дойчовците как ще карат, когато стандартът им на живот стане като нашия. Нашият, естествено, ще отиде на още по-голямо дъно и очаквам миграция и към Сомалия.
51
9
 
5
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
До 52 - прочетох тук,че от 40 протестирали в Москва ли бе или в Петербург са арестували 25,което определено е под 99%.Винаги има кой да купи от тях,защото продават най-качествено и най-евтино.Е за гада трябват нови инвестиции в друга посока,но при този скок и от това няма да ги заболи,а у една 13% от износът им,а петролът 23%.Цените на арматурата как ти се струват напоследък.
50
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това е само началото... още не са осъзнали какво ги чака на есен и на зима.
49
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия не е важна, тя е беззъба и окупирана страна. Важното е, че САЩ внасят руски петролни продукти и торове повече отвсякога. Та така, драги европейци...
48
8
 
9
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
Кой народ визираш, А ?! Тоя дето го пребиват и арестуват от мирните ,антивоенна протести ли ?! Е ,бива ли да си толкова елементарен?!
47
8
 
9
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
При всеки шум за нови санкции се сплотява руският народ зад лидера си,в случая Путин,защото при външен враг 99% стават като стена зад ръководството си. А това прани Путин несъкрушим.Отделно,че след всяка нова санкция цените на борсата скачат и няма да се учудя и да ги иска.Дори и металите за контейнери за втечнен газ и заводите за него цените скачат,а Русия е основен износител и ако не ще САЩ ей ти Близкия Изток,не стига че всички кладенци за петрол в С.Арабия са с техни технологии.