Украински бежанци намериха бележка с обиди върху автомобила си

Анастасия е пристигнала в София с двете си деца през март
Обновена: 7 апр 2022 09:16 | 7 апр 2022 08:42, Петя Славова
336

Украинско семейство намери бележка с обиди и боклуци върху автомобила си. Случаят е от София, а с него вече са запознати полицията и посолството на Украйна у нас.

На 28 март Анастасия пристига с двете си деца и приятелско семейство в София. Три дни по-късно оставя колата си на подземен общински паркинг в Борисовата градина.

"Когато на следващата сутрин отидохме да я вземем, видяхме, че чистачките са вдигнати, а на предното стъкло има бележка с обиди към нас. Обърнахме се към охраната, служителят каза, че не знае нищо, защото в паркинга няма видеокамери", каза украинката Анастасия.  

Набезите върху автомобила ѝ обаче не свършват до тук.

На следващия ден видяхме, че някой е изсипал кофа с боклук върху колата и цялата е омазана. Решихме да подадем жалба в полицията. След като от полицията ни казаха, че не могат да помогнат, отидохме в украинското посолство и разказахме всичко на посланика. От него разбрахме, че подобни прояви не са изолиран случай. Единственото ми обяснение за случилото се е украинският номер на автомобила", каза тя.  

30-годишната жена е родена в Харков. От 5 години живее със семейството си в Киев. Пристига в България с двете си деца, но съпругът ѝ остава в Украйна.

В Киев живеем в къща, решихме да бягаме след първия обстрел на нашия жилищен район, който продължи 40 минути. Установихме се във Вилнюс за две седмици, после тръгнахме към Румъния. Мислехме, че може да останем в Унгария или в Сърбия, но по пътя видяхме много проруски призиви и си дадохме сметка, че оставането там не е добра идея", разказа Анастасия.  

Много техни приятели и познати от Буча са загинали. А тази сутрин към София са потеглили майка ѝ и баща ѝ, заедно с трите им кучета.

"На този етап ще остана в София, надявам се един ден да се върнем в Киев, но не знам кога ще стане това", каза украинката.

За Bulgaria ON AIR от центъра за градска мобилност обясниха, че видеонаблюдение има на входа и на изхода на паркинга, но на този етап няма да се поставят допълнителни камери, тъй като подобни инциденти в буферните паркинги не е имало.

А Анастасия среща и сърдечност от страна на българите и е благодарна за всеки жест на солидарност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
23
 
1
 
! Отговори
Гого преди 2 години
До АнонименАло, чукча! Чети! Думата "еднократно" дали ти е позната. баба ти не получава еднократно, а всеки месец. И научи, че минималната пенсия в България е вече 370лв! Чукча не читател, чукча- писател!
68
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо като го питаха, защо им дават по 40 лева на ден , той каза , че това било минимума за нормален живот.Е Кирчо , знае ли че над 1 милион работещи българи получават по няма и 30 лева на ден, знае ли , че 1 милион български пенсионери живеят с под 15 лева на ден
67
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сметнете какво ниво на дебилност е достигнато тук. Оправдат агресора, а не жертвата. Баце правилно ви каза, че матряла тук е много лош.
66
32
 
12
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Некой мало умен рускопоклоник от ВъZраждане ще да е бил - то е ясно, че няма други такива бок луци.
65
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А те обидилили са се? Интересно защо Бай Дън не е особено ентусиазиран да кани украински бежанци и въобще бежанци в Хамериката. САЩ знаят само да разпалват конфликти по света и да ги превръщат в горещи точки и после гледат сеира на Европа отстрани, с подигравателна усмивчица, предполагам.
64
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата седмица казаха , че в бежанските ни центрове били запълнени на 50%, но там няма нито един от украйна, защото те са по специални от другите.
63
2
 
35
 
! Отговори
Доктора преди 2 години
Жалки бедни българи , все ще бачкат за 500 лв , който и да управлява
62
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другият път не бележка, а кирка на тавана да намери тая украинска шавр**тия
61
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забелязахте ли колко нагло заявява ТАЯ, че може и да остане в София? Българите сме доста изнервени напоследък и скоро ще ни кипне. Добронамерения ми съвет е да си хваща децата, родителите, кучетата и да се омита час по-скоро! Да си ходят при подстрекателите на войната в Щатите и в Тел Авив!
60
45
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който пише че украинците са фашисти да не му стане никога поне!
59
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живеят на хотел за без пари, ще ги лекуват без пари и места по градини и училища ще има за тях. Ядат и пият по заведенията и не плащат, даже зареждали на бензиностанции и не плащали. Е, ИЗВИНЯВАЙ! Що за наглост?! Всички ги знаят, какви са злостни украинките-змии!
58
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 129Да дават им по 1200 лева на хотелиерите да са на ол инклузив цял месец.Една украинска бежанка пуска видеа от Златни пясъци, как се къпят в джакузитата и са на шведска маса. Плодове, каквито и колкото искат по няколко вида готвено, салати, сладкиши. Е как да си тръгнат от тук.
57
4
 
53
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
В Бургас са пропищели хората от тези навлеци, никъде нищо не плащат оправдат се нямали пари защото са бежанци, а ще плащат липсите работещите от своя джоб и заплата...Бой с тояги по гърба и вън от България!!!
56
7
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците в България са нежелани. Това са фашисти. Оставили мъжете си в Украйна да убиват невинни граждани рускоговорящи и да приписват своите престъпления на руснаците. Защото са си дали задниците на САЩ и Западна Европа и те умело ги съветват как да правят постановки. Подобно в Югославия, Либия, Ирак и много страни по света.Но драги фашисти не само в Украйна, но и целия свят иде вашия край и затова сега се гърчите в агония и хапете жестоко. Всичко ще си дойде на мястото. Бог е с руснаците
55
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
325?!Баба ми толкова не взима бе!Егати наглостта!
54
4
 
30
 
! Отговори
OLX преди 2 години
Подарявам половин кутия блажна боя марка Z. Не изпращам по Еконт, а предавам лично, за да участвам в оползотворяването й.
53
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До mmm . . .Кажи , че си украинец , а не българин и може и ти да не плащаш нищо за жилище и да те хранят.
52
2
 
21
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Не е точно така. Украинците искаха да забранят руския и за да им е по-лесно и за да не дразнят Русия забраниха всички чужди езици. После обаче от ЕС им намекнахме, че ако не разрешат езиците на нашите малцинства ще видят помощ през крив макарон и разрешиха българския.
51
6
 
37
 
! Отговори
Калашников преди 2 години
Да се махат от България , тук никой не иска да ги хрантути ! Само те ни липсваха - фъшаги нагли , тояга за тях !
50
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
mmm,нас също ще принудят да се изнесем.Стигне ли се до война ше трябва да бягаме.Натам вървят нещата.И това заради украинците,които храним.