ЕС може да даде още 500 млн. евро на Украйна за оръжия

Финансирането ще се осигури от фонда на Европейския съюз за осигуряване на мир
8 апр 2022 10:36, Петя Славова
139
ЕС може да даде още 500 млн. евро на Украйна за оръжия
Снимка: БГНЕС

С още 500 милиона евро да бъде увеличено финансирането на оръжия за Украйна, предложи европейския първи дипломат Жозеп Борел, съобщи в Twitter председателят на Европейския съвет - Шарл Мишел.

Мишел уточни, че след одобрението на това предложение от страните - членки, помощта на Евросъюза за Украйна за военно оборудване ще се увеличи на 1,5 милиарда евро.

Финансирането ще се осигури от фонда на Европейския съюз за осигуряване на мир, средствата от който се използват за възстановяване на оръжейни доставки от резервите на страните членки, предава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
6
 
11
 
! Отговори
Оръжиеносец преди 2 години
До един от "анонимните" по-долу. ОРЪЖИЯТА са не само за нападение, но и за отбрана. ЕС постъпва правилно, давайки ОТБРАНИТЕЛНИ оръжия, които смляха техниката и живата сила на руските пръдлаци и същите побегнаха към стартовите позиции. Притежанието на оръжия в САЩ е уредено със закон и всеки има право да се защитава от посегателство. Точка
72
4
 
6
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Путин докога ще ги търпи тези дебелогъзести брюкселски бюрократи?
71
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ще бъде възстановен мира... Путинова Русия трябва да си научи урока, че войната не е начин на живот в 21ви век и то в Европа...
70
0
 
6
 
! Отговори
моето мнение преди 2 години
Тези от снимката са фашистите от 21 век!
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Z и V ще положат огромни усилия да не убиват мирни граждани докато унищожават и тези оръжия. Ако обаче ЕС не дава оръжия, вероятно мирните граждани ще са в по-голяма безопасност. За украинската армия не говорим - тя не съществува, Русия се бие само с мирни граждани, предимно жени, деца и възрастни.
68
1
 
13
 
! Отговори
Ебати лицемерите преди 2 години
Да финансираш войната с пари от фонда за осигуряване на мира! Дъртите мръсни брюкселски лажци заслужавате да изживеете последните си 10 години в противоядрен бункер стига на успеете да се доберат до него!
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ние знаем, че ЕС е профашистки съюз, който спонсорира войни на чужда територия и налага дискриминационни мерки без основание и вразрез с международното право. Тренировката беше със зеления сертификат.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мир ама друг път, да живее уражейната индустрия.
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е какво сега, даваме кинти за оръжия и чакаме арсенала на РФ да свърши. Колко украинци ще загинат дотогава? Ако животът е най-ценното, защо им го отнемаме?
64
1
 
11
 
! Отговори
тъпппппп преди 2 години
Продължавайте да финансирате наемниците на Зеленски, но помнете че ще отговаряте за действията си пред народния съд.
63
0
 
6
 
! Отговори
реалноста преди 2 години
Световна филмова индустрия е украина и обезоражаване на ес бежанците с всичките си домашни любимци и претенци за джакузи
62
0
 
0
 
! Отговори
да ,ама не преди 2 години
До програмист????
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лудница
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да поясня, който дава пари за оръжие не е този, който иска прекратяване на огъня и мир. Този, който дава пари за оръжие иска боевете да продължат.
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До колегата дето смята че Зеленски е заложник. Добре но народа му няма ли мозък сам да спре войната и да поиска мир..Тези хора които се бият не виждат ли колко много дезертьори има...
58
0
 
2
 
! Отговори
ной преди 2 години
Пращаиите оръжия всичките от ес и нато па зеленио кат се обърне та с вашето оръжие и с русия ше превземе света ама мозък си е путин а украинците големи актьори и само зимат и трупат на скад докато се обезоражи ес
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A на бежанците давате по 10 лв. Със семки ли да ги храним с 10 кинта. Или другото от нас да дойде? Цяло лято гърмяхте из черно море, то не бяха подводници ,десетки кораби морето не се виждаше от военни кораби. Създадохте напрежение и избягахте. Вие сте за съд не Путин.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви пари не дава ЕС на Украйна - нищо не излиза от европейските банки. Дават им въоръжение, което трябва да бъде утилизирано или подменено с по-ново и увеличават външния дълг на Украйна. От всички помощи за Украйна през последните 30 години нито евро или долар е стигнало до Киев - на запад имат механизъм, дават парите на своя фирма, която да направи доставки за нещо си на украинците на астрономически цени, срещу което дълговете на Украйна растат, а после прибират тлъсти лихви с десетилетия.
55
0
 
11
 
! Отговори
dnes преди 2 години
Интересно, току-що излезе информация в украинскте телеграми, че UK ще предостави тежка бронирана техника на Украйна и ракети с далеч обсег. Междувремено украинците в опит да обстрелват щаба на ДНР в Крематорск днес, са ударили жп гарата в града, в момент, в който хората се оптиват да се евакуират. Не е ясен броят на жертвите, а снимките са потресаващи. Да видим, дали тези информации ще се появят в "свободните" медии
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера Урсула беше у нас а тия дни отива в Украйна. Аз не чух и една добра дума от тази зла жена.