Русия отново глобява Google

Нови решения за YouTube
8 апр 2022 16:20, Росен Стойчев
31
Русия отново глобява Google
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският медиен регулатор предприе действия за глобяване на компанията Google, съобщи ТАСС.

Руското правителство разглежда решенията на платформата YouTube. Сайтът закри каналите на много руски държавни медии. Според руското правителство платформата толерира публикуването на материали, които популяризират подвеждаща информация за руската държава. Самата платформа е собственост на Google.

При търсенето в търсачки в Русия, платформата ще бъде определяна като нарушаваща руските закони. Това ще е факт, докато не бъдат покрити изискванията на руското законодателство.

Още по темата
Руското правителство спря достъпа до няколко от водещите социални платформи. Повечето от тях спряха достъпа до новини от руски медии.

Русия смята, че много от тези платформи отказват да се съобразят с руското законодателство за публикуване на определени новини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: googleРусиякомпания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, добре бе, тия спряха всички телевизии, а сега мрънкат на гугъл заради няколко забранени канала. Нали си имат в контакте, ще си правят собствени интернет и тн. Нали са си самодостатъчни, какво ги интересува какво става извън завесата :)
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Google в рашка щял да се казва Pootle.
3
6
 
17
 
! Отговори
Гг преди 2 години
Прочете какво казва за "Велики России" един от създателите на Гугъл Сергей Брин, който е роден в Москву. Ето това е истината, както и ако прочете всички интелектуалци на России какво казват за варварската власт на тая теротория...
2
8
 
44
 
! Отговори
FCKPTN преди 2 години
Смърт на Путин!!!
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, джуждето се репчи на голиат. Скоро изобщо няма да имат гугъл в раша както е тръгнало