Срещата на Нехамер с Путин била пряка, открита и твърда

Тя продължи 90 минути
11 апр 2022 20:54, Нели Христова
116
Срещата на Нехамер с Путин била пряка, открита и твърда
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Карл Нехамер съобщи, че срещата му с руския президент Владимир Путин е била "пряка, открита и твърда".

Срещата между двамата е продължила около 90 минути. Според Нехамер "това не е било приятелско посещение“. Целта е била да потърси край на конфликта или поне да се намери хуманитарен напредък за цивилното население в Украйна.

Той добави, че най-важното му послание към Путин е било, че войната трябва да приключи, защото от нея има само губещи.

Канцлерът изрази мнение, че замесените в "тежки военни престъпления в [украинския град] Буча и другаде" трябва да бъдат подведени под отговорност.

„Също така дадох много ясно да се разбере на президента Путин, че санкциите срещу Русия ще продължат и ще бъдат затегнати, докато хората умират в Украйна“, добави Нехамер.

Макар че в исторически план Австрия поддържа по-тесни връзки с Русия, отколкото по-голямата част от ЕС, тя изрази своята солидарност с Украйна след руската инвазия и осъди предполагаемите военни престъпления на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
1
 
! Отговори
Слава на Русия преди 2 години
Путин е най великия президент и световен лидер на Света другите да му ядът мъдете който му завижда велика е била Русия и винаги ще бъде Велика Америка да духа супата ха да видим от сега на татък Какво още стане с скапания долар рублата ще е Велика пара в Света защото всичко е в ръцете на Русия шах мат
88
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс 95 Аха, много ефективни санкции. От 2014г. санкции след санкции, и като ги гледам колко са се трогнали руснаците.... Театър. Европа са съгласували отдавна това с руснаците. Това си мисля аз. Иначе освен плащане на газта в рубли щяха да ги накарат и да плащат в банките които са санкционирани.
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безсмислено посещение на канцлера който взе властта без избори. Вчера голям го извади но днеска нищо ново под слънцето.
86
3
 
15
 
! Отговори
НАТО е в Мариупол преди 2 години
В Мариупол останаха тези, които са в подземията на Азовстал - нацистите от Азов и техните инструктори и висши офицери! Защо са тези хеликоптери, бързи визити, спешни разговори и със Зеленски и Путин? Искат висшите офицери да бъдат измъкнати тайно и без разпити.
85
17
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Срещите с Путин са безмислени.Необходимо е затягане на санкциите.Това е ефективният инструмент за въздействие върху кремълският фашист.
84
18
 
8
 
! Отговори
бааааа Пена преди 2 години
От сега нататък Руция ще яде големите и маззните гговвннаааа. Ще станат по зле от братчедите си в Северна Кореа. Винаги са били проссти, ама сега ще бъдат и гладни. Разбира се цената ще я плати обикновенния човек.
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо е била като разговор между глухи.
82
7
 
17
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 2 години
Президентът Путин и без Нехамер много ясно разбира, че санкциите срещу Русия ще продължат и ще бъдат затегнати, но президентът Путин много ясно разбира, че санкциите срещу Русия, въведени и бъдещи, ще вкарват все по-дълбоко в блатото на безизходицата налагащите санкции еесовци. След лятото пак ще дойде зима и за еесовците пак ще настане времето на руската пословица "Мьорзни, мьорзни волчий хвост".
81
9
 
5
 
! Отговори
cazzo duro преди 2 години
Забелязал съм, че ако напишеш ***. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?До дежурните по путин:Момчета, от 120 различни айпита ще вляза и пак ще си оставя коментара. И всеки път като проверявам дали сте ме изтрили, ще слагам минуси на путин. Така че, ползата от вашата " работа" ще е обратна.Хайде, със здраве. И вземете се разходете малко. Или си намерете свястна работа.
80
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом някой праща един след друг преговарящи, означава, че този някой има голям проблем, а не този при когото отиват. И всички знаем какъв им е проблема. Голям.
79
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност Нехамер отиде да каже на Путин какво е действителното положение на Русия по фронтовете на Украйна. Оказва се че той е бил лъган най-нагло от военните.
78
14
 
17
 
! Отговори
Русия - смях преди 2 години
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 2 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
77
18
 
14
 
! Отговори
Путин лъже преди 2 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
76
18
 
12
 
! Отговори
Аве преди 2 години
Да му беше набил открито един пряк и твърд юмрук в гадната путинска мутра !!
75
8
 
12
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Бисмарк!ами руснаците ти доказаха...от векове го доказват...никога не играйте с тях...честно,ще дойдат да ви убият...приемат го като слабост...справка Украйна!!!...САЩ...спечелили им ВСВ!възстановили Евпора и Германия през Маршъл,прочетете лъжите им как те...те убиваха собствените си офицери,убиваха масово поляци,имаха лагери !само факти!приятели...те не знаят на какво са способни САЩ...така и хитлер...приятели САЩ са...но има граници които няма да позволят да се минат...на границата сме!!!
74
17
 
20
 
! Отговори
ББ преди 2 години
истината е,че Путин бе подведен и допусна историческа грешка!бяха правени от лично зайнтересовани за търсене на компромиси...минаха се прекалено много граници!Украйна няма начин да прости на руснаците зверствата без смисъл,Света ни няма начин да прости!руското политическо се надцени,сега повличат и китай...китай е лесен просто изтегляме пройзводствата си...и глада на милиардното им население ще свърши останалото...а жертвите?...те на милосърдието разчитат...ок...да се мре...ама като Свободни...
73
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накривил му е шапката на Путин...
72
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дъра-бъра... приказки под шипковия храст. Ходил е да моли да се "измисли" нещо да не остават австрийците на гладно и студено
71
2
 
9
 
! Отговори
До Бисмарк преди 2 години
Не е лошо сам да си последваш съветите! ;)
70
2
 
16
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 години
...a zshto ne napishte kakvo ruskia prezident e otgovoril na avstietsa Nehamer ?!?? Na chist nemski ....i opredeleno ne priatelski a tvardo !!!