Овсянникова стана кореспондент на германския вестник "Велт"

Първият й материал е "Руснаците се страхуват"
12 апр 2022 07:40, Анисия Иванова
55
Овсянникова стана кореспондент на германския вестник "Велт"
Снимка: YouTube

Руската журналистка, която придоби световна известност, след като се появи в ефира на най-известната руска новинарска програма по време на живо предаване, за да протестира срещу войната в Украйна, получи работа в германска компания, предаде ДПА.

Марина Овсянникова е приела да работи като кореспондент на свободна практика за вестник „Велт“, съобщи днес в Берлин медийната група Аксел Шпрингер. Тя ще прави за вестника репортажи от Украйна и Русия, както и от други места, редовно ще се появява и в едноименния телевизионен канал.

Миналия месец по време на главната вечерна емисия новини 43-годишната журналистка, която по това време беше продуцент в Първи канал на руската държавна телевизия, издигна плакат в знак на протест срещу руската война в Украйна, на който пишеше: „Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат“. Протестът й породи вълна от подкрепа по целия свят, но Кремъл осъди действията на Овсянникова, тя бе арестувана и глобена.

Улф Пошард, главният редактор на медийната група „Велт“ и говорител на управителния съвет на компанията "ВелтН24", каза, че новата работа Овсянникова ще помогне за нейната сигурност. „Чрез работата си за нас тя става по-видима“, каза Пошард пред ДПА. Той отхвърли предположението, че „Велт“ се опитва да изпрати политически сигнал до президента Путин. „Ние се занимаваме с журналистика, а не с политика“, каза той. „Добрата, смела и неподкупна журналистика е заплаха за всеки автократ и диктатор. Тя е заплаха и за тези, които ограничават възможността за изразяване на мнение в отворени общества като нашето“, обясни Пошард.

Овсянникова публикува първия си материал в днешното онлайн издание на „Велт“. Той е озаглавен „Руснаците се страхуват“ и разказва за последиците от телевизионната й проява.

Въпреки че е приемана от много хора по света като герой, тя все още се сблъсква с враждебно отношение в роднината си. Руски съд вече ѝ наложи една глоба, предстои и втора, тъй като е обвинена и в "публични действия, които дискредитират мисията на въоръжените сили на Руската федерация". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
ира преди 2 години
Издигна един плакат , лошо написан, и на детински английски. Не разбирам къде ги намира точно такива Запада. Тя излъчва фалш, и действията го показват. Такива "страдалци" монополизират обществиното мнение, кокорят се нахално и морализаторсват...
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към руския работодал се е отнесла като предател и така ще се отнесе и към новия си немски работодател. Веднъж предател за винаги си остава предател предател.
41
3
 
8
 
! Отговори
тя преди 2 години
Вижте я само каква е издокарана ,много е" страдала "в Москва !
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, занимавали се с журналистика, а не с политика. Аз естествено им повярвах веднага, че не се занимават с политика. Ами, да...
39
2
 
8
 
! Отговори
тя преди 2 години
Тая е готова да продаде майка си за пари !
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооооо тая - целта й се осъществи - кариера на Запъд1
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мацката бързо се ориентира точно преди да хлопне новата желязна завеса и се провря под нея в последния момент. Безпринципно, но впечатляващо.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам лошото предчувствие , че тази "журналистка" ще остане вечно млада ...
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Прeдатели навсякъде__ТАКА Е, УПРАВЛЯВАЛО НИ Е ПРОДАЖНО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ И РОДИЛО ПРОДАЖНИЦИ!!!
34
1
 
8
 
! Отговори
Т преди 2 години
За съжаление има много рускини, украинки и други руско говорещи от женски пол готови за пари да продадат и майка си никаква чест няма в тях само интерсчйство.
33
1
 
11
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Тази веднага материализира предателството си.
32
1
 
11
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
И защо тази "смела и кадърна журналистка" години наред е работила в телевизия на Единна Русия и кротко си е водила тъпо предаване за големи пари?
31
1
 
11
 
! Отговори
Разбрахле ли преди 2 години
как тази платена кифла стана кореспондентка? А някои си помислиха, че е борец за правда. Преди това повече от 15 години с мъжа си получавали огромните заплати в проправителствени телевизии.
30
1
 
14
 
! Отговори
джо преди 2 години
Смешен плач, и каква "информация" ще даде тази "Журналистка", Също като белоруската дама опозиционер , която непрестанно ни тикаха за щяло и нещяло. Питам къде е сега Тихановская и защо никъде не дращят за нея....... Просто от този цял епизод никой не хвана декиш. Аман от глупотевини......
29
0
 
11
 
! Отговори
Прeдатели навсякъде преди 2 години
Всички продaжници по някакъв чуден начин веднага си намират работа я като председател на Надзорния съвет на Европейската банка за възстановяване и развитие (Дянков), я като председател на Международния Валутен Фонд (Сталина Георгиева)...и тази силиконка в един от националните вестници на Германия.
28
13
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Всеки смел и кадърен сега напуска руското блато. Остават само простите путинови роби и страхливци.
27
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излезе за секунди жената и стана сензация :)) Евала, щото водещата пред нея си пелтечеше путиновата пропаганда, тя се усмили да каже истината, поне за неколко секунди :)))
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Напомняне__ВСЪЩНОСТ ИМАТЕ В ПРЕДВИД ИВО ТЪРНОКОПА!...
25
1
 
10
 
! Отговори
Напомняне преди 2 години
Вестник "Ди Велт" ("Светът") е основан от британските окупационни сили в Германия малко след края на Втората световна война. Няколко години по-късно е закупен от издателя Аксел Шпрингер, чието влияние върху медийния пазар в Германия дава основание да бъде наречен германския Делян Пеевски.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРАВИЛНО ПОШАРД, ОВСЯННИКОВА Е КАПИТАЛ НА ЧЕСТТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА. БЛАГОДАРЯ ВИ!!!