Тагарев: Държавата не е преставала да търси решение за моряците от "Царевна"

Най-важното, според него е, че те са вече на по-сигурна земя
15 апр 2022 11:01, Петя Славова
65
Тагарев: Държавата не е преставала да търси решение за моряците от "Царевна"
Снимка: БГНЕС

По-голямата част от моряците от кораба "Царевна" са се евакуирали като техните съпруги обясниха, че са го направили без помощта на държавата.

Още по темата

"Със сигурност държавата не е преставала да търси решение на проблема с моряците от "Царевна" през изминалите 50 дни на войната. Няколко пъти и премиерът направи изявления, включително за подготовката за спасяване на тези моряци.", каза пред Нова тв бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев. Според него след време ще се разбере цялата истина или това може да стане още като се приберат.

"Най-важното е, че тези български граждани вече са на по-сигурна земя, доколкото може теренът, на който се водят военни действия, да е сигурен. Предполагам, че те вече са по-далеч от тях", заяви той.

По думите му още през февруари Русия е събрала много мощна военноморска групировка. "Тя практически осигури пълен контрол на морското пространство в Азовско море и голяма част от Черно море. Там Украйна не е имала никаква възможност да предприема каквито и да е действия по море. Страните от НАТО пък намалиха присъствието си в Черно море", отбеляза Тагарев.

"Имаше информация, че в началото на войната има около 70-100 блокирани кораба. Някои от тях се опитаха в първите дни на войната да отидат в по-безопасна част на Черно море, но три от тях бяха ударени. Единият беше турски кораб с украински екипаж", коментира още той и добави, че не е забелязал да има сериозни усилия този проблем да бъде решен и всяка държава започна да търси решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
24
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
ЖАЛКАТА СБИРОТАЩИНА ЛЪЖЛИВАТА АЛЧНАТА РАЗРУШИТЕЛНАТА ТАКА ПОСТЪПВА И С БЪЛГАРИЯ ДРЪЖ СЕ БЪЛГАРИО БОГ ДА ТЕ ПАЗИ
13
0
 
33
 
! Отговори
1 преди 2 години
Не драги ми тогарев,целия свят разбра,че държавата не е имала отношение,към освобождаването на моряците,само ти не разбра,лично моряците разказаха, как сами са напуснали кораба,и били посрещнати от военни на Донецката Република,и на техния въпрос ,досега защо не напуснахте кораба,те нищо не са отговорили.
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от кога с изявления може да се евакуират хора от военен конфликт???!Съдействие от украинския посланник търсено ли е тези 50 дни???!Има останали на кораба българи,за тяхната евакуация ще се погрижите ли?
11
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сетих се! Моряците са виновни, че не дочакаха резултата от огромните усилия на държавата! Престъпници и саботьори!
10
0
 
39
 
! Отговори
ФАКТИ преди 2 години
Жените на моряците го казаха благодарим на военните от Донецката Народна Република че евакуираха нашите мъже и им осигуриха вода храна и подслон настанени са в хотел. И сега уреждат връщането им в България.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква се оказа ползата от вашето непрестанно търсене? Смешковци нагли!
8
1
 
38
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Долни продажници! Тагарееев, безплатно си учил, гадино, а сега си просто един дърт платен ***!
7
23
 
2
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Всичко намирисва на платена работа от началото. Всичко бяга, само те седят там по време на война. Защото българина най-смел хахаха. Митрофанова получила факс препратен към Костадинов. Добре използва роднините в България и им е платил. Не всички на кораба явно знаят. А тези който доброволно са останали по време на война и летящи ракети хаха. Направо платена работа. Богът паралей върши най-голямата простотия и дава ненужна смелост и на най-страхливият..... Психопати
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как на по-сигурна, ве? Нали са при враговете ... А най-големата смешка е, че сами се евакуирали...хохохохо... как не ви стиска да признаете, че русите ги освободиха.
5
0
 
27
 
! Отговори
Дървен философ преди 2 години
Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се!
4
1
 
24
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
-Ко прайти ве?-Ами нищо,на работа сме!Че и на нашенските чиновници работата същата!Симулиране на дейност за суперзаплати!Ама жените пак по мъже че ги издъниха тез тунеядци))
3
3
 
44
 
! Отговори
София преди 2 години
Тагарев, мен на твое място би ме било много, много срам да плювам срещу държавата спасила сънародниците ми. Но, понеже всички знаем, че във властта бихте продали и майките си за 5 скъсани долара, то едва ли има изненадани от нелепите ви оправдания и всякаквата липса на професионализъм, и адекватност.
2
1
 
41
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Откога руската земя стана "по-сигурна" бе, долни *** и майкопродавци? Нали руснаците са "агресори", "престъпници", "убийци"... Сами се оплитате в проамериканските си и пронатовски лъжи!
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой освободи Българските моряци и от кого??? Това ли е демокрацията, свободните медии, европейски ценности и т.н бе???