Експлозии удариха инфраструктура в покрайнините на Киев

Полша възнамерява да прехвърли 100 основни бойни танка Т-72 на Украйна
17 апр 2022 11:38, Петя Славова
91
Експлозии удариха инфраструктура в покрайнините на Киев
Снимка: БГНЕС

Постъпи повече информация за експлозиите, чути в Киев тази сутрин. Според местния кмет инфраструктурата в района на Бровари, в покрайнините на Киев, е била повредена по време на ударите. Кметът Игор Сапожко не даде подробности дали има пострадали или нанесени значителни щети, предава БГНЕС.

В същото време преди няколко дни беше съобщено, че Полша възнамерява да прехвърли 100 основни бойни танка Т-72 на Украйна. Всъщност наскоро Полша подписа договор със Съединените щати за придобиване на 250 американски танка M1A2 Abrams, за да замени старите съветски Т-72 и полски PT-91. На 4 април 2022 г. Електронното издание www.armyrecognition.com съобщи, че администрацията на Байдън ще работи със съюзници, за да бъдат прехвърлени танкове съветско производство на украинската отбрана в източния регион на Донбас.

Още по темата

T-72M1 е модернизиран и експортен вариант на съветското производство T-72A, включващ малки промени, включително допълнителен слой от 16-милиметрова броня. Въоръжението на T-72M1 е подобно на T-72A, включващо 125-милиметрово гладкоцевно оръдие. То изстрелва три основни типа боеприпаси с разделно зареждане с максимален обсег на всеки един от тях съответно 2100 метра, 4000 метра и 9400 метра при непряка стрела.

Второто въоръжение включва две картечници съответно с 7,62 мм и 12,7 мм, втората е монтирана на командирската купола.

T-72M1R е полският вариант на T-72M1, което включва модернизация на двигателя W-46-6, който развива 780 конски сили и е оборудван с цифрова стартерна система. Инсталирани са и нови системи за захранване с буферни батерии, заедно с пасивна оптоелектроника за водача и командира. Модификациите включват и инсталиране на цифров домофон и външен комуникационен пакет.

Танкът BWP-1 е произведен по лиценз в Полша. Въоръжен е с едно гладкоцевно оръдие. Корпусът и купола на BWP-1 са изработени от изцяло заварена стомана, която осигурява на екипажа защита от стрелба от стрелково оръжие и осколки от артилерийски снаряди. Екипажът на превозното средство е от трима, включително водач, командир и стрелец. Бойното отделение е отзад с осемте пехотинци, седнали гръб до гръб, по четирима от всяка страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До точката, да но хората не виждат кавичките и не прочели до края и ти натракали минусите. Пиши в прав текст те не разбират от цитати и кавички.
45
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо Русия ще си има тежка техника без да произвежда , конфискувана имам предвид
44
18
 
11
 
! Отговори
антиботокс преди 2 години
русия е агресор. На Украйна трябва да и се помогне по всички възможни начини.
43
12
 
6
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Ами не си прав!Не сме с победителите от НАТО.Ние се показахме за пореден път като руските *** в Европа. По скоро ни лъсна *** като все още "достойна" руска колония!Изобщо не се държим нито като европейци
42
13
 
8
 
! Отговори
Анжектоплякторчо преди 2 години
Русия няма нови качествени попълнения.Повечето са московски и питербургски джендърчета . И селянчета,бял свят не видели.Без ракетите,са взели,дали....
41
15
 
10
 
! Отговори
Тежката техника преди 2 години
От САЩ е влязла вече в Украйна !Съжалявам руските майки ! Мъка !
40
21
 
12
 
! Отговори
Точка У преди 2 години
"Някой съмнява ли се, че Украйна няма да победи...освен нашите путинисти ?! Те са коне с капаци!" - Момченце, на колко години си? Много рядко вече влизам тук, смислени коментари и анализи почти няма. Само *** лозунги - Путин бил убиец, русофилите били не знам си какви... все "умозаключения" на подрастващи или изкуф.ели дър.таци.
39
24
 
12
 
! Отговори
Два(2) месеца ! преди 2 години
Петдесетина азовски бойци правят руската армия за смях, направо си умрях !
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що изтрихте въпроса на човека, дето пита къде е мотора на танка ве? Кво ви пречеше?!
37
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно позора за НАТО ще е огромен защото в бункерите на Азовстал са се покрили 100 натовски офицера. Както преди 78 години Паулус и неговите генерали са ги гледали руснаците като експонати ,така и сега натовците ще бъдат ценна придобивка за колекцията на Путин
36
19
 
15
 
! Отговори
АЗОВ дава... преди 2 години
Такъв отпор, че са ангажирали цялата руска армия ! Железни момчета !
35
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се разбира НАТО дарява хиляди тонове скраб за металообработващите заводи в Русия .Там ще бъдат преработени във вид на Искандер и подарени обратно на НАТО. Нарича се кръговрат в природата.
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България има подобни дупки по улиците и без война
33
23
 
9
 
! Отговори
На война, като на преди 2 години
война ! Има победители и победени !Този път сме с победителите от НАТО !А още не сме се включили......
32
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През България минава дълга колона от тежко въоръжение, пристигнало в Гърция от САщ още преди месец. Което значи: 1. Че европейските страни от НАТО нямат достатъчно въоръжение; 2. Че САщ са се готвили за сухопътна тежка война в Украйна преди оттеглянето от Киев на руснаците. 3. Пътят през Прибалтика поради някаква причина не е достатъчно сигурен, въпреки че и там дойде някакъв американски военен кораб, 4.Ще ни разбията пътищата, Герм не си дава железниците и магистралите за военни, а ние - да.
31
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Защо тази война е по-специална от другите войни, че се пише денонощно за нея?" - Е, не е труден отговора - за да се надъхва омраза към Русия. Щатските войни са благородни затова стотиците хиляди убити от краварските оръжия мирни граждани не се показваха, нито се говореше за тях. А журналистите... те просто... пазят си хляба.
30
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Азовстил са обсадени над 400 чуждестранни наемници! Руснаците вече обявиха че за тях женевските конвенции не важат и ще бъдат ликвидирани. Към редовни военнослужещи има предложение за предаване.
29
19
 
7
 
! Отговори
Някой съмнява ли се преди 2 години
Че Украйна няма да победи... освен нашите путинисти ?! Те са коне с капаци!
28
12
 
29
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Не си оригинален. Всички знаем, че агресорът е САЩ, а Украйна е инструментът му. ПУТИН Е ВЕЛИКАН!
27
9
 
21
 
! Отговори
слава россии преди 2 години
Тия поляци са по-глупави от колкото предполага човек!Какво значи да придобият 250 американски танка?Просто си ги купуваш!За информация танковете ейбрамс са скъпи/10 милиона долара бройката/Цялата сделка 2,5 милиарда долара!И откъде ще ги вземат поляците-ще теглят заеми ,разбира се/от американски банки,който не се досеща/