Шойгу докладва на Путин: Мариупол е превзет

Путин нареди "Азовстал" да не се щурмува, блокадата да се затегне
Обновена: 21 апр 2022 12:02 | 21 апр 2022 10:50, Елка Василева
519
Шойгу докладва на Путин: Мариупол е превзет
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е превзела Мариупол, докладва на Владимир Путин министърът на отбраната Сергей Шойгу, съобщи Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Още по темата
„Мариупол е освободен от въоръжените сили на Руската федерация и силите на Народната милиция на Донецката народна република, останки от формированията на националистите са се укрили в промишлената зона на завода „Азовстал“, заяви Шойгу.

От своя страна Путин определи като нецелесъобразен щурм на промишлената зона „Азовстал“ в Мариупол и нареди щурмът да бъде отменен, предаде ТАСС.

Путин обясни заповедта си със съображения за запазване живота на руските военни. „Това е случай, в който сме длъжни да мислим, тоест ние винаги сме длъжни да мислим, но в дадения случай още повече, за запазване живота и здравето на нашите войници и офицери. Не е нужно да се пълзи в тези катакомби, да се пълзи там под земята по тези промишлени обекти“, подчерта руският президент.

„Блокирайте тази промишлена зона така, че муха да не прехвръкне“, нареди той.

По думите на Шойгу около 2 000 души от украинските сили са се укрили в „Азовстал“, като те са „надеждно блокирани“.

Путин е възложил на Шойгу още веднъж да предложи на всички, които до момента не са сложили оръжие, да го направят. „Руската страна им гарантира живота и достойно отношение към тях в съответствие със съответните международно-правни актове. На всички ранени ще бъде оказана квалифицирана медицинска помощ“, каза Путин.

Путин е определил като успех „освобождението“ на Мариупол. Той помолил Шойгу да предаде думите на благодарност към войските и да представи предложения за награждаване на отличилите се военнослужещи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пускай зенитната артилерия и изриваааай
353
1
 
2
 
! Отговори
Star преди 2 години
освободен бил от ,,народната милиция''..която е на подчинение на Кремъл.нали не си мислите,че народа е създал тая ,,народна милиция''.
352
1
 
3
 
! Отговори
Не разбрах до 403 преди 2 години
Моят въпрос беше не дали е подменен (за това нямам съмнение), а по кой от двата начина. Това дето казваш за часовника, не знам дали при клонинг може да се "обърне матрицата", така че май по-вероятно са му намерили двойник, или са го "изфабрикували" с умели гримьори !
351
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не разбрах Точно така. Но за съжеление бързахме и направихме няколго грешки... Примерно като часовник на другата ръка. Всичко друго е направено правилно!
350
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що така бе таварищи велики войни, след това официално превземане на Мариупол за какви победи ще се хвалите следващите дни. Иначе беше много удобно, всяка сутрин се събуждаш и научаваш радостната вест че Мариупол е превзет. От тук нататък с какво ще се хвали руската пропаганда, вие сами отрязахте пропагандистите от любимия им локум за превземането на Мариупол.
349
5
 
2
 
! Отговори
Т преди 2 години
Тая информация е от вчера Мариопул от вчера е в Руски ръце прежде коментиращите не им остава нищо друго освен да злобеят и да ръсят не истини като тях самите.
348
2
 
5
 
! Отговори
Не разбрах преди 2 години
Тоя клонираха ли го, или му намериха двойник !?
347
2
 
6
 
! Отговори
Военен брокер преди 2 години
Без индустриалната зона която е 45км дълга и 20 км широка...
346
2
 
5
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Какъв Мариупол кви пет лева??? Украинците тепърва се стягат за война,сега събират гаубици и БТР-и а почнат ли да идват самолети и танкове Абрамс не ми се мисли!
345
3
 
16
 
! Отговори
Лелеее лелее преди 2 години
Тия си мислят че правят някакви велики дела. Леле леле. Тържествено обевяват? Кое бе? Нападението на друга държава и убийството на мирни жители?!?!? И тоя строителен инженер по професия Шойгу дето и казарма не е ходил (официално инфо е) - как се прави на ??? Генерал ли е какво е? Тия не са у ред.
344
1
 
4
 
! Отговори
Im-дртiйУайТБ0Й! преди 2 години
Тя и една бивша дИвойка го раздаваше навремето ЯК0 преДвзет0, но кво от това - животът тъй и тъй си тЙЕчЙЕ. А пък на тоя псевдо-военен изобщо не може да му се фаща вера, щото е яко лъжлиФ, дори по-лъжлиФ от крадлиФ дрт сигьаньинь, или маньХаль, се тая...Доколкото знам и чувам съответно от U- КРАЙ -NскаЯ никто не подвердил этого тенденциозного ЛОЖНОГО утверждения... М/у другото, вчера през ситото на рашънската цензура мина инфото с жертвите от потопения карабль - над 120 ушли + ок.200 изчезнали
343
3
 
12
 
! Отговори
Еленовъда Шойгу ... преди 2 години
...ЛЪЖЕ ЮНАШКИ РУСНАЦИТЕ ...ха,ха,хааааааааааа
342
2
 
13
 
! Отговори
" превзет" преди 2 години
"Азовстал " е голям колкото половин София, ПУТИН ПРОСТО СЕ ОТКАЗВА ДА ВОЮВА ЗА НЕГО , ЗАЩОТО ЩЕ МУ ТРЯБВАТ ОЩЕ ПОНИ 3-4-МЕСЕЦА ЗА ДА ГО ПРЕВЗЕМЕ НАПЪЛНО!/..явно руските гадове --бързат , за 9.май за да се похвалят с "ПОБЕДАТА"..ха , ха../
341
2
 
8
 
! Отговори
БГ преди 2 години
За кой ли път?
340
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова ,"Русия ще освободи България от задокеанска окупация".Как спите бре, гонете Нинова, защото следващите сме ние.
339
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Военен
338
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
джуджето дядя путин ще си иде в международна изолация, а народа му ще си иде в нищета причинена им от собствения им диктатор путин
337
3
 
17
 
! Отговори
Глок преди 2 години
Така,първи подви опашката Лукашенко-старата лисица....следващият е Кадирката-най добрият танцьор на Чечня,накрая идва ред на Шойгу който бил строителен инженер и еленовъд.Пълно осир....не!!!
336
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НиноваНяма как да даде нещо на Украина като шефа му Радев каза,че Крим е Руски.Сега е ясно кой е кой.Радев е издигнат от Нинова.
335
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
387..И НЕ ОСТАВЯ СВИДЕЛИ И ТАКИВА НА КОИТО СА ДАЛИ МИЛИОНИ МИЛИАРДИ А ТЕ КАКВО НИЩО- ЦИТИРАМ МИХАИЛ ХАЗИН ЗА РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ, НАЙ ЧЕСТО СИРАЦИ ИЛИ ПОЛУСИРАЦИ НО МИЛИОНЕРИ МИЛИАРДЕРИ И КОЙ НЕ ДАВА КОЛКО МУ ИСКА ПУТИН СИ ЗАМИНАВА ЗАЕДНО СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ ПО СТАР ОБИЧАЙ НА КГБ- НЯМА СВИДЕТЕЛИ. ТРЕПЕРИТЕ ЛИ БГ ОЛИГАРСИ- ДОЙДЕ И ВАШЕТО ВРЕМЕ- КОЙ НЕ ИЗПЪЛНЯВА ДУМАТА НА ПУТИН СИ ЗАМИНАВА ЕЙ ТАКА ПО СЕМЕЙНОМУ В НЕБИТИЕТО, НАЛИ КОРНИ- НЕ ТИ Е ЛЕКО- КАК СЕ КРАДЕ НАРОД Е СЕГА ВРЪЩАЙ НА БАЩИЦАТА