Русия с нота: Да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна

Дипломат: 800 млн. долара е стойността на оръжията, които ще се доставят за Киев
25 апр 2022 10:00, Анисия Иванова
701
Русия с нота: Да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна
Снимка: БГНЕС

Москва е предала на Вашингтон нота с искане да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна, съобщи руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

"800 милиона долара, такава е стойността на оръжията, които ще бъдат доставени за Киев от Вашингтон", подчерта Антонов в интервю за телевизия "Русия-24".

Още по темата

"Това е огромна сума, тя не помага на търсенето на дипломатическо решение, регулирането на ситуацията", добави посланикът. "Предавали ли сме нота - да, подчертахме неприемливостта на ситуацията", заяви той, като уточни, че Русия е поискала прекратяване на тази практика.

САЩ "се опитват да повишат още повече залозите и да изострят ситуацията", според Антонов.

"Задачата е да не се допусне, както американски сенатори заявяват открито, Русия да стои твърдо на краката си, руските интереси да се уважават по света, да се чува гласът на Русия", добави дипломатът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


701
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да нападнат дедо Байдън им каза, че ще платят голяма цена ако направят война, сега какво искат. Нарушиха договора от 94-та., сега трябва да платят цената на комарджията Путин.
20
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно ли има хора тука дето си мислят че Русия ще воюва със САЩ с танкове и войници и че бройката и бюджета има значение. Ресет-а на света е близо!
19
9
 
26
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
До Нормален човек...... След 24 февруари, след Буча и Краматорск нормалните човеци са против войната и руските мародери, садисти и насилници!
18
21
 
2
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Украйна имаше много атомни бомби още от времето на СССР и до колкото знам си ги запазиха и след 1991г. Какво стана с тях в последствие не е ясно? Да не са ги върнали на руснаците? Или може би самите руснаци знаят че атомните бомби които са дали на Украйна за нищо не стават и затова сега не се притесняват да водят война там?
17
14
 
46
 
! Отговори
Хичо преди 2 години
Цивилизованият свят трябва да спечели тази война на всяка цена...Уважавах Русия и руснаците допреди тази безчовечна,варварска агресия,тези ужасяващи убийства на цивилни,деца....Масови гробове в 21 век с убити невинни хора....Светът намрази Русия...
16
10
 
26
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Просията не може да нападне България по никакъв начин. Може само да извърши диверсия на наша територия, благодарение на ордата мало умни русофили, подстрекавани от платени от Москва агитатори. Дори само заради неофициалните заплахи, които се тиражират от руската пета колона, дори само от самоуважение, България трябва да отговори твърдо на руската наглост. Не отговаря само защото имаме президент прасти тутка и външна министърка-кукумявка, назначена от същия този проституд Радев.
15
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убийците на деца нямат право на ноти, само на безименни гробове.
14
38
 
16
 
! Отговори
Старец преди 2 години
Докато не се разнебити Сащ и Великобритания мир на тази земя няма да има .
13
15
 
36
 
! Отговори
Ще клекнат преди 2 години
Бедна Русия има постоянно намаляващо население (особено образованите млади) и алкохолизирани ватенки със сто долара заплата ще се опълчат на най-мощната 7 пъти по-голяма американска армия. Само воененния бюджет на САЩ е 70 пъти по-голям от този на Русия.
12
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно Руснаците искат още невинни да избиват по малките градове без да им лъснат зверствата. Лошото е че тези сверства са документирани и в предишните войни за освобождение, но малограмотните им вярват на лъжите
11
22
 
46
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Със силата на украинският народ, въоръжен със западно оръжие руският агресор ще бъде победен! СЛАВА УКРАИНЕ!
10
17
 
38
 
! Отговори
ХАХАХА преди 2 години
Ама те рашагите били и големи комедианти
9
18
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тия нахални руснаци колко пъти им обясняват че трябва да си обират крушите от Украйна и свърши времето на дипломацията. Явно трябва да се засили боя по руските канчета та да им светне лампичката какво да правят. Миналия ултиматум по същи повод беше че руснаците ще обстрелват конвоите с оръжие. Сега тонът е съвсем смегчен няма думата в противен случай какво смятат да правят руснаците. Това ми прилича повече на молба отколкото на ултиматум.
8
15
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците само могат да се хванат за палците на краката и да се обърнат към САЩ, нищо повече. Стойте си в измисления туземски Руски свят
7
43
 
20
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
Нека американците спрат да доставят оръжие, за да може украинските фашисти от Азов да бъдат пленени и отстранени и специалната операция ще приключи.
6
36
 
38
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Ами то си беше ясно, че тази война я запалиха САЩ, за да си продават оръжията. Няма къде вече, не останаха не подпалени райони в света. Желанието им е тази война да продължи колкото може по-дълго. Прави ли ви впечатление, че никой, нито САЩ, нито ЕС не говорят за мирни преговори и да бъдат посредници на такива. Само Турция го прави. САЩ и ЕС говорят само за дване на оръжие. А иначе приказват, че искат мир. Демагози.
5
23
 
24
 
! Отговори
За народа преди 2 години
Не знам кои какво си мисли ,но руснаците показаха днес сутринта български оръжия и казаха ,че снабдяваме Украйна Да не дава Господ ,но после да не се казва за какво ни нападат.Пак казвам един народ които винаги мълчи после не трябва да се оплаква.Не може все да минаваш метър да избегнеш да се скриеш да си лукав .Не говоря за оръжия а за всичко ставащо в тази страна
4
23
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия да изтегли войските си от Украйна.
3
4
 
33
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
НЕ на ВОЙНАТА ДА на МИРЪТ
2
29
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А целия свят да ви се предаде на вас? Нещо друго ще искате ли, кафенце нещо? роснаците са по нагли и гнусни от гербаджиите.