Животът на един руски войник струва 150 долара

Сумата от 11 000 рубли се изплаща на опечалените семейства
27 апр 2022 21:25, Нели Христова
146
Животът на един руски войник струва 150 долара
Снимка: БГНЕС

Колко струва животът на един руски войник? Най-малко 7000 руски войници са загинали до този момент във войната на Кремъл срещу Украйна. Според някои данни броят им е поне двойно по-висок, предаде “Дойче Веле”.

И кой знае още колко ще ги последват: руските войници също плащат цената за военната вакханалия на руския президент Владимир Путин. Като обезщетение за смъртта на младите войници министърът на отбраната Сергей Шойгу изпраща на семействата им по 11 000 рубли, което се равнява на около 150 долара. Също и ранените във войната щели да получат обезщетения или пенсии, обещава президентът Путин.

Животът на един млад човек в Русия явно не струва повече от 150 долара. Дали руските семейства са готови да приемат това цинично предложение - рубли вместо мир? И докога? Колкото повече расте броят на загиналите руснаци, толкова по-трудно ще става за руския президент да оправдава тези жертви.

Снимките от град Буча, където според сведенията на украинските власти са били открити телата на стотици убити цивилни граждани, шокираха целия свят.

Още след първата седмица на войната министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви, че правителството е заделило за обезщетения над 70 милиона рубли от руския бюджет.

"Това може и да изглежда много, но със сигурност е подла гавра с всички онези хора, които са загубили любим човек, пожертван от техния държавен глава в името на безумните му имперски идеи", коментира в тази връзка германският "Зюддойче Цайтунг".

Презрителното отношение на руската държава към собствените ѝ войници си пролича още в първите дни на войната, когато стана ясно, че някои от тези млади войничета на наборна служба явно изобщо не са знаели, че ги изпращат на война. Нещо повече: Русия е държава, която обвинява сдружението на майките на загинали войници в агентурна дейност в полза на чужди държави.

При това Кремъл явно не се интересува особено от съдбата на загиналите войници. Според съобщения на независимото "Радио Свобода" роднините на загиналите военнослужещи невинаги получават официални съобщения за тяхната смърт - често пъти го научават по случайност.

Когато журналисти на "Радио Свобода" посетили семейството на загинал млад войник, по телевизията тъкмо показвали представителя на Министерството на отбраната Игор Конашенков, който говорел за "специалната операция" в Украйна. "Той казва, че няма война, но защо и къде тогава е загинал моят внук", попитала бабата на 22-годишния Максим.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
5
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
150 долара е доста висока цена за живота на руснак.
106
1
 
6
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Това е Русия - лъжи и *** навсякъде, разпространяващи лъжите и.
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На какъв курс на рублата ги смятате тия обезщетения. 1$ е минимум 300 рубли.
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те ако бяха много богати, щяха да са с по-добро убурудване и въображение и нямаше да влачат печки и перални.
103
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
явно? обезщетението е в милиони рубли, мисля към 150 - 200 000 $
102
0
 
4
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 2 години
Те никога няма да си признаят ,че Матросов се е спънал пред амбразурата .
101
1
 
15
 
! Отговори
До 119 преди 2 години
Има ли все още наивен ***, който да вярва на Путин и Лавров. Все едно да вярваш на Хитлер и Гьобелс, или на Сталин и Берия. Нищо, казано от Империята на злото не е вярно.
100
0
 
13
 
! Отговори
Путин е луд преди 2 години
Много са Обещаното не е като даденото
99
4
 
11
 
! Отговори
Ястребител преди 2 години
Първо да кажа, че ДВ пак в исмукала "новината" от дълбините на велето си. Второ, не мисля животът на руснак и русофил да струва дори копейка, защото те са разхищение на органичен материал, от който дори тор за дива ливада не става. И трето, Путин обяви, че на семействата на всеки убит своллочь ще изплатят компенсация от близо 7.5 милиона рубли, плюс месечна пенсия. Това са факти. В интерест на истината, трябва да ги кажа. Между другото, товарищи, стигнахме ли вече Берлин?
98
0
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Пак === Ахахахахахахахахахахахаха :))))))))) Ехеееееееее, как го написа само и то без грам да ти пука, евала :)))) Че на това няма да повярват и най-върлите пyтин0питeци бе, дрогарю :))) На каква дрога си? Явно е бая силна
97
0
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ама то винаги си е било така, тази практика си е още от ВСВ.Начина на мислене на тази нация е изкривен и психопатски, а за такова мислене човешкия живот няма никаква стойност. Нали гледахте във "Враг пред портата" как е, а и не само в този филм, аз съм го чел дори и като малко дете по книгите.Тръгват напред солдатите по двойки. Като убият единия, другия взима пушката и продължава. А отзад вървят политруците с тачанката. Ако войник се уплаши и тръгне назад - разстрел. Отпред немец, отзад политрук
96
20
 
3
 
! Отговори
Пак преди 2 години
Дива дезинформация от ДВ и Гласът на Америка. Семействата на загиналите в Украйна ще получат по 7.4 млн рубли. Което по вчерашния курс прави 100 000 долара.
95
0
 
18
 
! Отговори
Русоф преди 2 години
До до 118И мислиш, че е вярна информацията от руските медии. Само виж как си оставят жертвите да гният в друга държава за да не плащат обещетение. Такава спрели хора като руснаците няма никъде по света и затова целия свят(според руските) медии е срещу тях.
94
8
 
4
 
! Отговори
до 120 преди 2 години
ок, може и да не се изпълнява, но от къде са числата в тази измислена статия, има ли 1 документ, защото другите числа има указ с президентски подпис!
93
2
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До до 118 Путин обеща да не напада Украйна.Този указ колко ще се изпълни не се знае.
92
15
 
3
 
! Отговори
до 118 преди 2 години
май ти си крепостният селянин, който верва на фалшиви новини и който няма акъл да си намери Указа на Путин: 5 000 000 рубли за убил или 125 000 лева, 3 000 000 рубли за ранен или 75 000 лева! това са истинските числа!!
91
2
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
150$?Наистина повечето руснаци все още са крепостни селяни.
90
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 2 години
А колко струва живота на един българин ?
89
10
 
3
 
! Отговори
до 115 преди 2 години
не само това ами Путин, за Ранен, дори не за Убит, дава 3 000 000 рубли, което са 75 000 лева! нека питат Брюксел, какво дава, а за Българското правителство да не говорим!!
88
8
 
0
 
! Отговори
Само Искам да Кажа преди 2 години
че в сайта на Агенция ТАСС пише, че обещетението е 5 000 000 рубли, което по днешният курс е 64 140 евро или малко над 125 000 лева. Така, че бих искал да знам от къде ви е информацията, защото тази на ТАСС е директно от Указа подписан от Путин! Също искам да попитам, какво Обещетение дава Украйна за Защита на Родината от Агресора Русия?!