Володин: Украйна се залага в полза на САЩ

Според него САЩ се опитват да извлекат ползи от войната
29 апр 2022 14:45, Йоана Цонева
79
Володин: Украйна се залага в полза на САЩ
Снимка: БГНЕС

Най-високопоставеният руски депутат Вячеслав Володин заяви, че Украйна на практика се е заложила в полза на САЩ, като се опитва да се възползва от милиарди долари за оръжейни заеми, предложени от американския президент Джо Байдън.

В четвъртък Байдън поиска от Конгреса 33 млрд. долара за подпомагане на Украйна - драстично увеличение на американското финансиране на войната с Русия - и украинският президент помоли законодателите да одобрят в най-кратък срок искането.

Вячеслав Володин, който в качеството си на председател на долната камара на руския парламент често изразява мнението на Кремъл, обвини САЩ, че се опитват да извлекат полза от войната, като същевременно задлъжават бъдещите поколения украинци, предаде "Ройтерс".

Още по темата
"Lend-Lease е стоков заем, при това не евтин: много бъдещи поколения украински граждани ще плащат за всички боеприпаси, оборудване и храна, които САЩ ще доставят", каза Володин.

Украинският президент Володимир Зеленски "вкарва страната в дългова яма", добави той.

Искането на Байдън за финансиране включва над 20 млрд. долара за оръжия, боеприпаси и друга военна помощ, както и 8,5 млрд. долара за пряка икономическа помощ за украинското правителство и 3 млрд. долара за хуманитарна помощ.

В четвъртък Конгресът прие закон, който се позовава на Закона за лизинга (Lend-Lease Act) от 1941 г., първоначално предложен от президента Франклин Д. Рузвелт, за да подпомогне въоръжаването на британските сили, борещи се с нацистка Германия, за да позволи на Байдън да доставя оръжия на Украйна назаем, съобщи "Ню Йорк Таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Крум преди 1 година
Някаква разлика с "нашите" F-16? Прибраха паричките и ни показаха средният.Сега щели да ни дават газ,ама по скъп защото е американски.Да не говорим за прехваленото въоръжаване с което вкарват цялото НАТО /а и не само него/ в дългова криза до второ пришествие!
64
2
 
0
 
! Отговори
void преди 1 година
Че ще плащат - ще плащат, само че не украинците, ами руснаците.
63
4
 
6
 
! Отговори
Край преди 1 година
Украинците са поредната маша на САЩ която ще бъде употребена и захвърлена
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите също сме крепостни. Нашите лични карти са собственост на държавата. Ние сме никой.
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Антикомунист, напълно си прав, само с корекцията, че друг измисли комунизма. Ленин само го прокара както му е било угодно и накрая не стана нищо по-различно от деспотична тирания с крепостни селяни. Добър пример е книгата "Фермата на животните" от Оруел.
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо въобще се занимавате с тези най-високопоставени руски ***?
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците са хиени, а украинците се оказаха лесна плячка. Това е метафора но по ми е интересно от къде ще се вземат тия пари ще ги печатат специално ли. Да им сложат и бандерол.
58
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива новини трябва да почват със Украйна не е Русия, по средата да споменат че Украйна е независима държава и да завършат със Украйна не е Русия. Не мога да разбера защо това не се изтъква.
57
9
 
6
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Най-лошото нещо което се случи на света е комунизмът, който Ленин създаде не на време и изкуствено.
56
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и да ги плаща тия оръжия Украйна на САЩ, после ще вземат като репарации от вас поне 1 трилион $ и обикновения руснак ще пита къде акат гладните, за това че цар Путин е доста не добре с мозъка.
55
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както и русия дава милиарди в сирия да пречи на народа там да махне диктатора. Не са по различни, нито жертви. Просто са по бедни и се правят нажетрви . Ако бяха погати...не ми се мисли.
54
7
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Ми тя го прави заради вас бе. Като ги мислите украинците, разкарайте се от страната им и няма да теглят заеми за оръжия, просто е
53
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тя не се залага ами се опитва да се отърве от пипалата ви окупаторски. За 80г с вас... седи с 80 долара пенсия. Айде мерси :) Естествено, че ще се обърне към голяма сила. Няма да се обърне към Австрия :)) Клоуни
52
4
 
5
 
! Отговори
Гергов преди 1 година
ЕЙ секрет от нос,в Хага свичко ще обясниш!
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Rr - ти, недей намесва Европа! Манипулатор!
50
13
 
9
 
! Отговори
EU преди 1 година
Скоро, ще хвърчат ушаннки. Безграничната военна помощ, на цивилизования свят, ще се изсипе вършу Раша.Затова и почнаха да реват много...
49
9
 
9
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
#32За Крим можеш да забравиш ,няма да стане това,което си мислиш.Да не говорим какво ще остане от самата Украйна,защото явно ще бъде парчетосана.Поляците имат огромни апетити в западната част
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скромна сума като се има предвид ,че САЩ могат да си напечатат колкото си искат пари.А именно това си право го защитават чрез Украйна.
47
7
 
8
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
# Black SeaРуската операция в Украйна е 250 000,украинците имат по-голяма войска,така че не им трябва помощ реално.Цялата работа е да насъскат Европа и ако може да вкарат НАТО във войната.Русия има редовна армия от милион,както и още един милион запас.Украйна няма шанс ако Русия беше вкарала цялата си войска.Цифрите можеш да намериш в wiki
46
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Путин и компания без полза ли я водят тази война? Затова ли окупират най-индустриалния район на Украйна и вчера колона зърновози крадеше житото от Мелитопол към Крим?