Лавров: Ключовите партньори вече плащат газа в рубли

2,8 млн. души от Украйна били поискали да бъдат евакуирани в Русия
325
Лавров: Ключовите партньори вече плащат газа в рубли
Снимка: БГНЕС

Ключовите партньори, купуващи газ от Русия, преминаха на плащане на суровината в рубли. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал "Ал Арабия", цитиран от ТАСС.

"Повечето ключови партньори на Русия, купуващи газ, вече преминаха на този начин на плащане (в рубли)", отбеляза ръководителят на руското външно министерство.

По думите му предложената от Москва схема за разплащане не променя нищо за купувачите.

"Ако те се отказват от схемите в рубли, то се получава така, че те не искат ние да получаваме пари за нашата стока. Това е техен избор", каза ръководителят на руското външно министерство. "Ако Полша и България поставят идеологическите си амбиции над интересите на своите народи, над интересите на бюджета си, това е техен избор."

По думите на Лавров се правят опити Молдова да бъде вкарана в НАТО, от което няма да спечели сигурността ѝ.

"Те (молдовците) трябва да се безпокоят за бъдещето си, защото се опитват да ги вкарат в НАТО. Не смятам, че от това ще спечели сигурността на Молдова", каза министърът. "Целите на специалната военна операция на Русия в Украйна бяха обявени. Те се изразяват в защита на гражданското население в Източна Украйна и да се следи за това от територията на Украйна да не произтичат никакви заплахи за това население, както и за Русия. Това е всичко."

Лавров заяви в друго интервю, този път за официалната китайска агенция Синхуа, че от 24 февруари в Русия са евакуирани над 1 милион души от Украйна, предаде Ройтерс.

Тези 1,02 млн. души включват 120 000 чужденци и хора, евакуирани от подкрепяните от Русия отцепили се райони на Украйна, така наречените Донецка и Луганска народна република, които Москва точно преди нахлуването си призна за независими.

По данни на ООН от началото на инвазията от Украйна са избягали над 5,4 млн. души. Лавров заяви в интервюто за Синхуа, което бе поместено на сайта на руското външно министерство, че 2,8 млн. души от Украйна са поискали да бъдат евакуирани в Русия.

Киев каза, че Москва е депортирала принудително хиляди хора на руска територия.

Лавров заяви, че ако САЩ и НАТО "наистина" се интересуват от уреждането на украинската криза, трябва да спрат да пращат оръжие на Киев.

"Изразявайки публично подкрепа за режима в Киев, страните от НАТО правят всичко, за да попречат на приключването на операцията чрез политически споразумения", каза руският министър.

Отмяната на санкциите срещу Русия е част от мирните преговори между Москва и Украйна, които са "сложни", но продължават ежедневно, заяви Лавров.

"Понастоящем руската и украинската делегация практически всекидневно обсъждат по видеоконферентна връзка проекта на възможен договор", посочи той.

Вчера Киев предупреди, че преговорите за прекратяването на руската инвазия, която навлезе в третия си месец, са заплашени от провал.

"Дневният ред на преговорите включва наред с другото въпросите на денацификацията, признаването на новите геополитически реалности, отмяната на санкциите, статута на руския език", посочи Лавров, без да уточнява. "Ние сме за продължаване на преговорите, макар че те са сложни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още по темата: газлавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
9
 
18
 
! Отговори
До по-далече от Руси преди 2 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията с гей парадите, ***, родител 1, родител 2 и т.н.
190
5
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
>>>>> - Бялото Кокиче е на мен сестриче, с него ние двама сме без татко, мама. Две деца сиротни, още безимотни, с него си дружиме, с него се тешиме... Това е стихотворението което рекламираше мама....Дошли след 1944г.. Иззели земите на нашите дядовци и баби - селяните, вкарали ги в Колхозите - ТеКеЗеСеТата, вкарали Нафтата, Маята в Хляба, Ядене от пластмаса и Дофтори колкото Щеш.... И знаменца с Пълна Пара напред към Комунизъм?????
189
12
 
13
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
188
3
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Минзухарко Братко, имаш ли си Татко, тебе да обича? Как се той нарича? -Имах.. ех, почина, скоро - таз година. Сечко се зовеше, много лошав беше. Минзухарко Братко като нямаш Татако, имаш ли си Майка, за теб да се вайка? Мащеха мий майка, тя за мен не вайка, нито ме обича - Марта се нарича. Минзухарко братко, като нямаш татко, като нямаш майка, за теб да се вайка, имаш ли сестриче тебе да обича? >>>>>>
187
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Някаква Знахарка се появила, с Магия Нафтовия Водопровод Изтрила и Живота ми Спасила!.... Еххх Благодаря Ти Знахарко, че ми спаси Живото от Нафтовите Лекарства, че ми показа Пътя на Минзухарко Братко, Кокичето, Полския Хвощ, Лавандулата, Жълтия Кантарион, Дилянката, Сената, Хмела, Игликата, Билки Кармена, Подбел, Цариче, Градински Чай, Еххх Високи Сини Планини, Гори и Златни Долини, Небето Като от Коприна, Това е Моята Родина!
186
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Та излизам да се поразходя извън града да подишам Чист Въздух... Излизам и вървя, по едно време дишам, Жа са Задуша... Някакъв Комин Заводски Пуши - Душите на Хората Да Издуши!... Вървя по нататък гледам краката ми затъват в някакви хартии, пластмаси не мое да се разбере! Що е То? Вземам и мириша, а то било отпадъци от градо... Връщам се обратно в Градо, а там няма веке ни един Жив, всите изяли Нафтов Хляб, Тръбопровода се спукал и се Задушили с Гаста, а след това един с Кибрит ме Запали!
185
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непобедимото нато целият свят бил нато непобедимите американци скоро може САЩ да го няма ако продължава заедно с ЕС да подклаждат войната. Чакам минусчета облъчени и незаинтересовани от истината ***.
184
1
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 2 години
Еххх каква красота е била нашата Прекрасна Родина - България преди 1944г! Високи, Сини, Планини, Реки и Златни Равнини, Небето като от Коприна, това е нашата Родина! Навсякъде се е сеело Коноп, Тръстика, Памук, Рози, Грозде. Здравословен Хляб от Еднозърнест или Двузърнест Лимец замесен с Кисели Бактерии, а не с Мая! От Овцете, Козите, Кравите, Биволиците, Конете, Магаретата Мляко, Вълна....А сега ко? Пластмаса Ядем и след Изземването на Земите ни в ТеКеЗеСеТо от Глад Нафтов Жа Измрем!
183
6
 
7
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
203Глупости.Няма посредник,банката си обръща валутата.Пишете сега някакви *** опорки.Но Василев и Петков ще ви донесат газ от Бруксел,и ще дойде с мин 20 % отгоре-пак ще бъде руски газа,но независим ;)
182
4
 
14
 
! Отговори
наблюдаел преди 2 години
Лавров лъже и когато спи, както и началникът му Путин.
181
9
 
14
 
! Отговори
Не бъдете наивни! преди 2 години
Кирил Петков и Асен Василев не плащат, но не поради някакви идейни съображения!, Обяснението е съвсем просто - чакат голяма комисионна от посредника, половината от надвишената поне с 50% цена на доставения газ!
180
3
 
0
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
От Крим до Москва са около 100От Крим до Москва са около 1000 км.
179
9
 
11
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Анонимен: Да си *** не е предимство. Русия граничи с прибалтииските страни, членове на НАТО от преди България и до сега не се притесняваше, че НАТО може да постави ракети в тях. И ако си наясно с географията можеш да видиш, че от там до Москва са по малко от 500 км. по права линия. От Крим до Москва са около 100, а от североизточна Украйна около 700 км. Така, че НАТО още утре може да постави наколко комплекса с такива ркети в Естони, Литва и Латвия. Руснаците са лъжци и агресори.
178
11
 
17
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Нито една ЕС държава не плаща в рубли. Този е лъжец. Всички плащат в евро както е по договор и при вноса на парите руската банка си ги обръща в рубли. Парите се внасят в банката в която са се внасяли до сега, след това се превеждат по сметка в руската банка, където тя си ги преобръща в рубли. Това не касае платеца въобще. Но от нас И Полша се покиска да плащаме директно в рубли. Да си купим рубли от руската банка и да платим с тях, така разликата в курса ни оскъпява газа с почти 100%. Та те така
177
5
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До TURK: Така не се изчислява инфлация. Това е обикновена бакалска сметка и тя няма нищо общо с измерване на инфлация. Има и още нещо което се нарича стандарт на живот или покупателна способност на населението. Това не е в полза на Руските ***, просто защото запада може да си позволи много по големи разходи докато дойде момента гражданите на техните страни да се чудят как да вържат месеца. За това време в Блатаня, ще са измрели от глад, болести и мизерия.А на нас ще ни помогнат да не потънем.
176
12
 
11
 
! Отговори
До 195 Анонимен преди 2 години
Защо лъжете?След 3-4дни ще се разбере че всички страни в ЕС (без България и Полша) СА РАЗКРИЛИ сметки в ГазпромБанк и си плащат в долари или Евро а Банката прехвърля парите в рубли.Тази схема е одобрена от Европейската комисия и всички се възползват от нея.Просто Киро и Кокорчо да се изкарат борци на които Путин иска да сваля Правителството ПОЖЕРТВАХА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА С ЦЕНИ НА ГАЗТА 40% по високи от Гърция И ТО РУСКИ ГАЗ.Полша ще получи Руска газ от Германия на СЪЩАТА ЦЕНА.КОЙ е Преебан...
175
10
 
10
 
! Отговори
руски не щем преди 2 години
рублите ще им ги пращат по празните тръби на СП 2..ха.ха Ние руска газ не щем и скоро всички се отказват от руската газ..
174
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До xoxoЛъжи, лъжи и отново лъжи. Нито Германия, нито Австрия, нито Гърция са открили сметки в рубли, или се канят да направят това.
173
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само лъжи излизат от устата на руските ***.НИКОЯ, повтарям НИКОЯ страна в ЕС освен Унгария, не е открила, и няма да открие сметка в рубли.
172
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Ключовите партньори вече плащат в рубли '' ................................. Да ? ... като кои например ? товариш лъжлив, крадлив, военнопрестъпник Лавров ?