Путин ще покаже "Летящия Кремъл" на парада на 9 май

От него той ще може да управлява Русия при ядрена атака
3 май 2022 19:58, Нели Христова
342
Путин ще покаже "Летящия Кремъл" на парада на 9 май
Снимка: Getty

Специалният самолет на Владимир Путин за "Деня на Страшният съд", който ще му позволи да продължи да управлява Русия по време на ядрена война, бе забелязан да лети над Москва през последните дни.

Във видео, публикувано в социалните мрежи, се вижда как Илюшин Ил-80 минава ниско над покрайнините на града на фона на напрежението, че президентът на Русия може да прибегне до атомно оръжие заради конфликта в Украйна.

Руските власти твърдят, че самолетът ще бъде показан на тазгодишния парад за Деня на победата в понеделник на Червения площад. В момента той участва в репетициите за парада.

Гигантският самолет от съветската епоха, който няма прозорци, освен тези на пилотската кабина, и известен като "Летящия Кремъл", досега не е виждан на честване на Деня на победата - отбелязващ поражението над Хитлер и края на Втората световна война - от 2010 година.

Повторната му поява е знак, че Путин иска да изпрати предупредително съобщение на Запада.

Самолетът ще бъде ескортиран от два МиГ-29, докато лети ниско над катедралата Свети Василий.

Демонстрирайки ядрената готовност на Русия, стратегическите ракетоносачи Ту-95МС и Ту-160 "Бял лебед" също ще бъдат част от шоуто.

Ще бъдат показани и изтребителите от пето поколение Су-57 и далечните бомбардировачи Ту-22М3.

Руското министерство на отбраната потвърди, че осем МиГ-29СМТ ще летят под формата на буквата "Z" в подкрепа на руски военнослужещи, участващи в специална военна операция в Украйна. Критиците смятат, че знакът "Z" е подобен на свастиката в нацистка Германия.

Ил-80 Maxdome е проектиран да служи като Кремъл в небето в случай на ядрена атака и може да се зарежда във въздуха. Путин ще може да управлява Русия и да издава команди на своите военни за ядрени удари от въздушния команден пункт. Голямо "кану" за сателитни комуникации седи на върха на фюзелажа му отпред, с големи антени в кърмата. В опашката на самолета има и лебедка за много нискочестотна (VLF) антена. Хоризонталните стабилизатори също имат място за повече сензори или комуникационни антени.

Самолетът има два големи електрически генераторни модула вътре в двигателите си. Прибиращата се сонда за гориво е под пилотската кабина.

Този самолет обаче трябва да бъде заменен с по-модерния Илюшин 96-400M, което ще позволи на руския лидер повече комфорт, докато контролира войските и ракетите по време на ядрена катастрофа.

Първият от новите самолети за командване и управление е в процес на изграждане, твърди източник от военно-промишления сектор, но се смята, че все още не е готов.

В един смущаващ пропуск в сигурността един от четирите съществуващи самолета беше ограбен миналата година, докато беше подложен на ремонт в руския град Таганрог на Азовско море. Около 39 броя радиооборудване бяха откраднати след отваряне на товарния люк.

Оборудването съдържало благородни метали, като злато и платина, което се разглежда като възможен мотив за кражбата. То тежи няколко килограма.

36-годишният местен таксиметров шофьор Жора Хачунц бе задържан, след като го обвиниха в кражбата, но той твърди, че е бил натопен..

Руската журналистка Божена Ринска каза: "Колко мило. Ръководството ще натисне червения бутон и ще пътува зад Урал с ******* готин самолет. А ние ще останем под радиоактивната пепел."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
6
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Летящия Кремъл?!? Уаааахахахаааа.... димящият "Кузя" и водоноската крайцер "Москва" Пълен резил :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
233
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека краварите ти произведат тостера като толкова се нуждаеш, *** няма. Пак на китайците ще разчитаме. Язък ти.
232
4
 
26
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
От летящия Кремъл направо в гмуркащата се Москва.
231
2
 
16
 
! Отговори
С това преди 2 години
Фърчило ли ще бяга Рутьо "за три-десять земель"? Препекло му е яйце на ъзеца, ама вече нема на къде - фърчилото до Еритрея нема да стигне. По-близо е дебелото Кимче, ама то не го иска, що му е конкуренция от друг диктатор. А днес е важна дата за рефето, имат някакво плащане по едни дългове към гнилия Запад... Трябва да вадят милиарди от централната си банка. Долари да вадят, защото "растящата" рубла никъде не върви. Вова, Воваа! - да си изнесеш парите от ЦБ при "враговете", зле си!
230
19
 
6
 
! Отговори
ХАХАХА преди 2 години
Ко стана с джавелините??? Нали щяха да решат войната бе соросроби промити?
229
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дето отидоха Курск и крайцера Мацква там ще отиде и тая тенекия
228
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дето отидоха Курск и крайцера Мацква там ще отиде и тая тенекия
227
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...комплексите на късопишковото кремълско джудже
226
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...комплексите на късопишковото кремълско джудже
225
3
 
19
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 2 години
С две украински ракети,крайцера "Москва" стана подводница,очаквам това да се случи и с "Летящия Кремъл"
224
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Курис Пичерядис: не ти отърва написаното, не чети сайта, няма в България путин да те накара зорлкем да правиш нещо. Сменяй канала, връткай си Z-ката, кефи се на копейкинците тъпички и не пречи.
223
6
 
13
 
! Отговори
USSF преди 2 години
Всичките оръжия, които имат крепостните са конвенционални и не стават за водене на космическа война, каквато предстои, ако психо-жужето натисне ядреното копче.С подобни самолети крепостните при.митиви могат да впечатляват безпросветното население от колонизираните си републики. Космическа Америка ще срази прими.тивните врагове на Свободния свят от космоса, а изстреляните от там ракети са неуловими от ПРО и ПВО.
222
0
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Добре, тогава като мравки.
221
3
 
3
 
! Отговори
муспи преди 2 години
МОСАД е упълномощен да заяви: Не Путин е важен, нито самолета му, а че България е Обетованата земя дадена от бога на евреите.
220
16
 
10
 
! Отговори
руZZия знае ли преди 2 години
че нато имат самелти стелт които се движат със 6-7 маXa, демек по-бързо от техните прословути ракети, и освен това са ядренни бомбардировачи и освен това са много хиляди , излизата вертикално и кацат вертикално, движат се на ниска височина, за 5 мин могат да взривят кремал ии да изчезнат като по пътя им няма и трева да поникна само от хипезвуковата вълна?
219
4
 
12
 
! Отговори
void преди 2 години
"... ще позволи на руския лидер повече комфорт, докато контролира войските и ракетите по време на ядрена катастрофа..." Четейки това, само на мен ли ми се струва, че руснаците са достигнали апогея на човешката глупост? Действително ли ще махат от долу докато над главите им прелита возилото на техния диктатор, от което той комфортно би давал указания, докато именно тяхната плът се изпарява в ядрените експлозии под крилете на самолета му?
218
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая година ще е ретропарад, като гледам...
217
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай, Индия, Африка, Латинска Америка ще оцелеят и ще бъдат новите господари на света. Индия и Китай ще заселят празните земи в Северна Америка, Русия и Европа.
216
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин натиска червения бутон и излита със самолета за управление при ядрени кризи...а народът му остава под радиоактивните удари и пепел...мила идилична картина на диктатора
215
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще бъде ли на трибуната на мавзолея? Ленин се бореше с руските империалисти и капиталисти. Путин е предател на Ленин.