Георги Димов: Ердоган може да повлияе на Владимир Путин

Турция не се присъедини към санкциите срещу Русия, добави той
6 май 2022 21:42, Анисия Иванова
27

"Анкара или Истанбул ще бъдат мястото, където ще бъдат направени стъпки по отношение на Източна Украйна - там, където се водят най-ожесточените боеве. Среща между Путин и Зеленски в Турция може да бъде договорена и проведена единствено, когато има някакви конкретни договорки и може да се сложи нещо на масата. Ако има такава среща, тя ще има предистория, а именно проведените разговори между външните министри на Русия и Украйна - Сергей Лавров и Дмитро Кулеба в Анталия преди месец", заяви бившият ни генерален консул в Одрин Георги Димов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му днешна Турция е силно зависима от Руската федерация.

"Това са руските туристи, които в момента спасяват закъсалата турска икономика. Преди пандемията броят на тези руски туристи беше 6 млн., а от Украйна някъде около 3 млн. Също така преди войната и пандемията Руската федерация беше третият по значимост външно търговски партньор на Турция", допълни Георги Димов.

"Успоредно с това Руската федерация е значително зависима от Турция. И ето я тази умерена и далновидна външна политика на днешна Турция. Това, което е против интересите на Москва, е, че изначално Анкара си държи на позицията против анексията на Крим. Второ - веднага обяви, че това е война и се обяви против военните действия на Москва. И също това, което е силно, особено в условията на война, е военно-техническото и военното сътрудничество между Турция и Украйна", изтъкна бившият генерален консул в Одрин пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че това, което условно продължава да е в интерес на Русия, са поне две неща.

"Първо - Анкара не се присъедини към санкциите срещу Русия, и второ - не затвори въздушното си пространство за Русия", каза Димов.  

Гостът заключи, че Ердоган със сигурност може да повлияе на Путин. И той го прави, защото Босфорът е ключето, което държи Анкара по отношение на преминаването на военни кораби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22. Правилно! Къде-къде по-добре е американски ботуш да ни стъпва на гушата. Колкото до "завета", не слушайте тези изр0ди. Никога Левски, Ботев и Раковски не са казвали подобно нещо. Но Бенковски е казал: "А Русия, тя нека заповяда."
18
4
 
11
 
! Отговори
вестник Септемврийче преди 1 година
Копейкин звъннал на Путин и Зеленски и ги поканил във Варна.Всички се засмяха.
17
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи! Пазете завета на Ботев,Левски и Раковски,и никога не допускайте руският ботуш да ни стъпва отново на гушата.
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган си знае интереса! За разлика от България в Турция не скандират в прослава на чужда държава. и никой не си помисля да закача чужди знамена пред държавни учреждения. Тези, които отстояват интересите ги уважават! Тези, които са плазмодии и блюдолизци и се водят от политическата конюнктура и чужди интереси ги подритват, изключват им газа и им налагат ембарго, което рано или късно ще ги убие.
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не са превзели България докато спах?Тука някакви казват "Слава" на друга държава на български език...
14
3
 
6
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 1 година
В гората мечката и вълкът са в картел,което не изяде единият другият го прави.
13
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама диктатори имат едни и същи интереси и се разбират the best. Ами да, мястото на Русия на Путин е в Ориента, те са скарани с демокрацията и не признават основни човешки свободи.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може, да. Ако го ядоса.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва беше лошото мина даже и путин го разбра.
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕРДОГАН МНОГО ДОБРЕ СИ ИЗИГРА КАРТИТЕ . Защо всички мислят за Ердоган и Путин като България умира под натиска на еврогейско робство ? На последната среща в Турция (за преговори) Русия се изтегли от Киевска област ,Турция навлезе в иракски и дори сирийски кюрдистан а Турция не подкрепи санкциите срещу Русия . Очевидно е че Турция си е предивила претенциите а България само плаща негативите на тази война . Има доста неща които се случват задкулисно и при липсата на журналистика оставаме бедни .
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека поднеса поредната порция ПРЕСНИ_ЛАЙНА на рycopoбите и ypoдливите им тpoлoве! Да ви е вкусно блядoвe!! Слава на Украйна и героите!!!
8
1
 
0
 
! Отговори
Джо Лекия преди 1 година
Може, но само около ..
7
2
 
3
 
! Отговори
грешиш,деде преди 1 година
До като Ердоган е сам,зад гърба на Путин е КГБ!А Путин е само афиш!Така че с влиянието по-полека!
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
егати скодоумния анализатор или къфто и да е тоо... *** верно па и кой ли ви брои за слива та можете да си шлякате глупотевини на воля
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердогсн си плете интересите действа и на двата фронта като посредник нещо което наште изпуснаха още като отсвириха Янев
4
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как си представяте кремълския таракан да спре тази бeзyмна война с над 30 хиляди убити руски войници без има нещо насреща с което да оправдае русофобията си пред руския, робски народ ?
3
18
 
10
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Успоредно с това Руската федерация е значително зависима от Турция---- Георги ,честит празник на теб и всички Гергевци, да сте живи и здрави, ама не прави тъ пи изявления като си пи ян!!! Русия никога не е била зависима от Турция, нито се е страхувала от нея! Турски генерал свали руски самолет по заповед на нато и Ердоган го ликвидира след няколко дни. По-късно в Турция убиха руски посланик и последваха извинения, раз следвания, и раз стрели на американският слугинаж! Айде наздраве!
2
8
 
8
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Ще щурмуват САЩ заедно
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган и Путин са в тясно производство, между Русия и Турция там износът и вносът е голям!