СЗО си навлече критики заради руски министър на висок пост

В изпълнителния комитет влиза и здравния министър на Беларус
8 май 2022 14:56, Петя Славова
23
СЗО си навлече критики заради руски министър на висок пост
Снимка: БГНЕС

Нарастващ гняв срещу Световната здравна организация се оформя в социалните мрежи на Украйна и в европейски страни: настоящият министър на здравеопазването на Руската федерация Михаил Мурашко заема висок пост в изпълнителните органи на Световната здравна организация (СЗО) и има право да влияе върху политиката на организацията, предава БГНЕС.

Изпълнителният съвет на СЗО се състои от 34 членове, избирани за три години. Настоящата изпълнителна комисия, на която Мурашко е член, работи от 2020 до 2023 г. Задълженията на изпълнителния комитет включват съгласуване на дневния ред на Общото събрание на СЗО и резолюциите, които ще бъдат разгледани на него. В същото време комисията работи след Общото събрание за насърчаване на изпълнението на одобрените решения и политики. Тоест настоящият министър на здравеопазването на Русия има пряко влияние върху дневния ред и работата на СЗО.

В изпълнителния комитет влиза и министърът на здравеопазването на Беларус Дмитрий Пиневич.

СЗО дълго време избягваше да осъди инвазията на Русия в Украйна, припомнят украински медии. Освен това ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус разкритикува вниманието към войната в Украйна, като отбеляза, че „ситуацията в Украйна е глобално значима, но други „кризи“ не са получили достатъчно внимание“, съобщава Theguardian.com.

Русия остава пълноправен член на СЗО, не са й налагани санкции.

На свой ред, според Ройтерс, дипломатическата мисия на Украйна призовава Европейския офис на СЗО да проведе спешна среща за въздействието на руската инвазия върху здравеопазването в страната. Призивът й е подписан от 38 страни-членки на СЗО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велики факири магьосници и измамници това са СЗО.
15
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия Украйна взеха да го дават много нахално, почнаха да командват света ли ?
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А престъпното и античовешко минало на ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус е без значение, нали?
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До перко: СЗО и здравна организация не е. Това е организация, служеща на фармафията и прониваща мозъци с цел вечен абонамент на "болния".
12
2
 
8
 
! Отговори
перко преди 1 година
СЗО не е политическа организация. Давайте и нея да политизираме! Тя ще реши проблема!
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toва не му ли казваха едно време геноцид или расова (руска) дискриминация! Това е демократично в ЕС, ако е срещу руснаците! И за да сте наясно, въобще не съм убеден, че Путин е демократ, напротив! Но една цяла нация да се дискриминира си е изцяло фашистко, не търсете фашисти в Украйна те са тука!
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се бави Путин.
9
2
 
17
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Аха, ясно кой стои зад пандемията. Кой разбрал, разбрал.
8
1
 
7
 
! Отговори
До Факт преди 1 година
Само за макарона и трудо си прав. Другото е пропаганда.
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя министър ще разкаже истината за фашистката организация СЗО и за измислената пандемия. Ценен кадър е и затова ги гони шубето.
6
11
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 година
клаус шваб сочи путин като добър пример на обучаваните от него нови, мракобесни световни лидери като хомоселистите макрон и трюдо, защо е изненада това назначение, в Русия се наложи, задължителна ваксинация и кюаркодизация, защо публиката си мисли, че тази война платена с кръвта на обикновените хора не е част от плана за нулирането ни
5
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
от страх се Наси,,,рате вече, То не бяха 'конфискации', забрана на спортистите,,,,и т.п.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЗО е частна организация, спонсорирана основно от Бил Гейтс.Питайте индийците какво ще ви разкажат за него .
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си мислете, че кризата с ковид е приключила. Не, тя просто е изведена на заден план, за да бъде активирана бързо и рязко в подходящия момент. Походът срещу човечеството е в началото си. Споразумението за всеобщи действия, включително и за военна подкрепа, срещу държавите, оказващи съпротива на "мерките" за контрол на СЗО срещу вируса, има нужда от Русия и Китай. Настъплението на глобализма към тотален контрол на населението не е приключило.
2
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 Имаш предвид най-затънтената западна покрайнина на Русия, в която са изпращали от царско време негодниците и леките жени? Да, прав си.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, че само това ли е причина за критики срещу СЗО? Досега тия не знаеха на кой свят са по време на пандемията, сега някой се сетил да ги критикува. Иначе не виждам защо присъствието на руснак в изпълнителният съвет на СЗО е такава драма - СЗО така или иначе не върши НИЩО смислено, така че не виждам какъв е проблемът.