Украинският премиер към България: Бъдете по-смели

"Ние не сме нападали никого", заяви Володимир Гройсман
8 май 2022 13:50, Петя Славова
445
Украинският премиер към България: Бъдете по-смели
Снимка: БГНЕС


"Трудно ми е да кажа какво планира Путин. Смятам, че Украйна и целият свят трябва да отбелязват истинските дати, а не тези, които са възникнали вследствие на пропагандата на Русия." Така коментира датата 9 май най-младият премиер в историята на Украйна Володимир Гройсман пред Нова тв. Бил е министър, депутат, кмет и председател на Върховната Рада.

"В продължение на десетилетие  те се опитваха да изтрият нашата национална памет.Украинският дух винаги е бил много силен. Путин е натрупал много омраза към украинците. Той взе решение да прояви цялата си омраза към хората и предприе ракетни обстрели, бомбардировки, масови убийства.", заяви той.

Още по темата

Според него Путин иска господство. "Иска да пороби всички. Неведнъж съм казвал, че Путин е дяволът в нашето съвремие. По същество той е Хитлер. Това е геноцид срещу украинците.", категоричен бе Гройсман.

Той коментира и разделението на българското население по въпроса за войната в Украйна: "Искам да кажа на вашите политици, които се опитват да подкрепят Путин следното: "Първо решете за себе си дали сте на страната на доброто, или на злото".

Той благодари, че българските депутати решиха да предоставят хуманитарна, финансова и военнотехническа помощ на Украйна, но не взеха решение за военната техника, а само с ремонт. "Бъдете по-смели.", апелира Володимир Гройсман.

На въпрос дали Зеленски е трябвало да се срещне с Путин и да търси решение по дипломатически път, той заяви:  "Нашият президент много пъти е потвърждавал желанието си да го направи. За териториални отстъпки не може да става дума. Те трябва да ни върнат целия Донбас и Крим.  След победата ни страната ни ще бъде възстановена, въпреки че ще отнеме време.  Ние не сме нападали никого."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
7
 
8
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен327 Византия не е християнизирала България, а нашия цар Борис е направил това, като по политически причини /желание за добросъседски отношения!/ е избрал погрешно Византия вместо Рим..Какво да се прави, знанието се постига с грешки! Ако се вгледаме в историята, всеки съюз с гърците се е оказвал катастрофален за нас!Някои хора затова не обичат историята-искат да си витаят из облаците, където всичко е розово, значи..Българите мразят Византия защото са мошеници и крадци, не за друго
249
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти си избери червеното или синьото хапче защото аз съм фен на Матрицата а не на Междузвездни войни
248
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние не сме европейска страна, приеха ни изкуствено на база доклади с невярно съдържание! Ние сме Азия, ко не и Африка!
247
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като с нищо не участваме в НАТО, що не ни изхвърлят направо? То е ясно че сме изкуствено приети и 17 години отказваме да приемем европейски ценности!?! Направо да ни гонят , ние сме там един документ!
246
2
 
13
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До До 310 Диана На турския фронт е била САМО българската армия и никакви още 4 армии не са се били там за освобождението на Македония! Ние сме организирали тази война като сме поканили Сърбия, Гърция и Румъния за съюзници, но тези наши "съюзници" изпращат САМО нашата армия да се бие с турците, докато те зад гърба ни изпълняват пъклените си планове за открадването на Македония от нас..Армията ни досега никога не е губила! Но, винаги губим заради лошите ни политици! Тук е слабото ни място...
245
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като забраните IP-то да ви пише коментари ще се оправи ли България?
244
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека намеква на Държавата ни да спре да се занимава с Руски Празници и Руска Пропаганда още от 1878 г насам. Всичко руско у нас е 100% Манипулация. Как един път не намразиха Византия защото е християнизирала при това насилствено българите през 866 г. Не е ли тоа Геноцид Българския Национален Празник сега или е чиста Византийска Пропаганда? За голямо съжаление не е никаква Пропаганда а реалната История на България
243
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То поначало във всяка армия бойните части са около 20%! Другото са логистични поделения,снабдяване и разбира се най вече администрация! То е така, един работи, петима стоят и го гледат!
242
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да участваш в чужда война не е смелост, а про с тотия. И престъпление на управляващите.
241
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли пък чак толкова да е 1:1 пропагандата за ваксините и пропагандата за Украйна? И преди се въртеше като опорка страха "страх ви е да се боцнете", a сега "бъдете по-смели и дайте оръжие"... WTF? Не можаха ли да измислят по-добър план като видяха, че първия път не мина?
240
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Матрьошките който любят русия хайде тука не сте щастливи хващайте влака за необятната шир и пътувайте за русия да помагате на братята си да садят картошки
239
4
 
7
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Гиб Мелсън Украинците не са виновни за политиките на нашите "политици"! Обективно погледнато, 40лв. за нашите условия не са никак "много пари" - едно пазаруване в супера на основни продукти може да ти излезе по-скъпо!Лошото е, че няма отношение към нас,че политиците допускат ние да живеем в много по-лоши условия от тях..Може би тук "играят" пари от ЕС?!..Но във всеки случай, ние не се чувстваме много гостоприемни при тези условия и съм уверена, че укрите няма да се заседят дълго при нас
238
1
 
22
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Последно време се повдигна темата може ли евреин да бъде фашист? Защо Зеленски е евреин а най-добрите му войници са нацисти? Не знам как точно се е зародил нацизма в Украйна но преди време моя дядо с който говорихме често на политически теми веднъж ми беше споменал, че в България в младежката нацистка организация Бранник имало в редовете доста евреи. Аз тогава бях ученик и го попитах изненадан как е възможно това, защо са го правели? И той ми отговори, че така са се надявали да не ги закачат.
237
2
 
18
 
! Отговори
До322 преди 1 година
Вие явно сте по- добре запознат от началник щаба на американската армия, който в интервю по CNBC каза, че русия досега е задействала малко над 6% от армията си, и малко под 2% техническо и оръжейно осигуряване. Ама вое си пишете, те на пост сихурно плащат. Трябва да се яде.
236
14
 
2
 
! Отговори
До 234 преди 1 година
А защо ако кажеш друго от 3 до 15 години затвор бе, ,,руски демократе"? То Русия и свобода са оксиморон!
235
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен русия вече не съществува пълен игнор е за мен всичкото зло идва от там
234
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ще спечели войната и много пропагандатори ще останете без работа
233
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Путин е натрупал много омраза към украинците." -Това не е вярно. Аз живея в Русия.В Русия не насърчава омразата към другите народи. За съжаление, не всички преси са достъпни за вас. Защото имате "демокрация"
232
2
 
5
 
! Отговори
До 310 Диана преди 1 година
Героизма на нашите войски е безспорен, имаме някакви временни успехи срещу....подчертавам ...Османската империя, заедно с още 4 армии след което както отбелязвате се скарваме и губим всичко. 1918 също армията ни се бие героично, но пак губи! Това са безспорни неща, но дотогава! След това като държава , армия и народ сме едно нищо, за жалост!
231
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много омраза бе вие не сте ли хора или от русия поствате