Путин: Нямаме проблем с Финландия и Швеция, разширяването на НАТО не е заплаха

Страната все пак ще отговори на присъединяването им към алианса
16 май 2022 18:00, Нели Христова
197
Путин: Нямаме проблем с Финландия и Швеция, разширяването на НАТО не е заплаха
Снимка: БГНЕС

Разширяването на НАТО за сметка на Финландия и Швеция не представлява пряка заплаха за Руската федерация, тъй като Москва няма проблеми с тези страни. Това обяви в понеделник руският президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

В същото време президентът на Руската федерация предупреди за реакцията на Москва на разширяването на военната инфраструктура на НАТО. Путин е отбелязал още, че разширяването на военната инфраструктура на територията на Финландия и Швеция със сигурност ще провокира отговора на Русия.

"Ще разгледаме какво ще бъде той въз основа на заплахите, които ще ни бъдат създадени", е заявил още Путин.

Според него Северноатлантическия алианс се опитва да се включва все по-активно в международните въпроси и да контролира международната ситуация, да влияе и то не по най-добрия начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
12
 
35
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
На руснаците вече години им сепривижда,че някой подготвя и9нвазия срещу тях?! Абе, аланкоолу,ако Западът искаше да ви нападне,досега да го е сторил 100 пъти ! Но истината е,че хората от Запада не искат война,докато вие доказахте,че сте отявлени военолюбци и врагове на човечеството - не заслужавате никакво доверие и уважение ! Повече никога !!!Ю
140
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе как нямал проблем с разширяването на НАТО, нали това му беше една от основните причини да нападне Украйна? Или сега започва да дава назад? Което, от друга страна, не е лош показател...
139
7
 
19
 
! Отговори
Striker преди 1 година
То е важно НАТО да няма проблем с Мужикистан, че съвсем ще ви опаткат, хахах! Страхливият тра-в~ерс обърна палачинката, мдаа. А какви структури ще има НАТО на територията си - негова си работа, жуже.
138
10
 
35
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Путин никога не се е интересувал от НАТО. Те никога не биха го нападнали, защото не искат ядрена война. Путин влезе в Украйна за да им вземе Черноморието и Донбас, които са богати на газ и петрол. Така Путин елиминира Украйна като бъдещ конкурент на европейския пазар.
137
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здрав шут в сураата на Путин, дълго ще му държи влага :)
136
14
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който иска ще влезне в НАТО.Видя се ,че Путин и Русия са смешни.Украина им го показа.Вече никой не вярва на Путин,Русия или на Руснак.
135
7
 
38
 
! Отговори
Амиии преди 1 година
Излиза, че пржблемът на Путин НЕ Е НАТО, А ТОЧНО УКРАЙНА - СЪС ИЛИ БЕЗ НАТО!!!
134
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Известно е ,че финландското грозде не става - много е кисело.
133
20
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На новата 1800км. граница с НАТО, няма как да прати войски и оръжия, какво друго да каже проваления Путин.
132
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще денацисифира ли Финландия?
131
9
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още веднъж се потвърждава теорията, че войната не е защото Украйна ако влезе в нато ще е заплаха за Русия, а че Путин иска ресурсите и производството на Донбас. Кой каквото и да ти казва винаги става въпрос за пари.
130
13
 
27
 
! Отговори
143 преди 1 година
Бахаха кви 75%, имате ли 5%? Само наркоманите и пишещите водка са с Русия.
129
15
 
42
 
! Отговори
Ташаков преди 1 година
Те Швеция и Финландия страни с едните най добри стандарти на живот са по прости от нашите църволанковци русофили който се надсмиват тук ,някой който харчат и парите на майките си,с смърдящи чорапи сега седят на свински уши за мезе,и оправят света,познавам такива хора пък съм бил и в Швеция,и знам разликите с премитивната русия и там съм бил също по работа
128
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що така ве джудж, нали тръбеше, че нема да допускаш Запада да те мачка а сега обърна палачинката, мейби Раша има лоши спомени от Финландия и Швеция в исторически план :)))
127
8
 
43
 
! Отговори
Мишев преди 1 година
Ами като нямате защо ревахте досега ?!Защо сипехте закани и заплахи към двете неутрал ни страни ?! Защо изобщо другите страни трябва да се съобразяват с исканията ви,а вие не уважавате тяхната независимост ?! Защото сте узурпатори и диктатори,защото сте заплаха за мира и сигурността в света !!! Успяхте много успешно да настроите повечето от половината свят срещу себе си - е,и ?!
126
16
 
7
 
! Отговори
Albanian, Plovdiv преди 1 година
И аз заговорих едни украинки във Варна, верно изключително високомерни, пестеливи на думи, оставиха впечатлението, че са висша раса, а ние - някаква плява. Демонстрираха висок стандарт, имаха скъпи дрехи, но имаха някаква класа, дето българките просто нямат, дори и най-оборотните мадами от нашите. Много са различни.
125
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бил съм с 2 рускини, тоест съм ходил, бил съм и с украинка, нема разлика :) Единствено украинката е малко по срамежлива от бля дките рускини, но те са от североизточна Монголия и двете нации, мейби не правя разлика :))
124
29
 
15
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
България е с Русия и това е материален факт. Над 75% от българите са русофили, в провинцията дори и повече! Въпреки, че в исторически план Русия и СССР са били най-големия ни враг, нанесъл най-много поражения на България, хората пак си остават русофили! Което пък си е диагноза!
123
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 130Той направи така, че да не може да се верва на руснаците, сменя си мнението като носни кърпички :))
122
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя дядка напълно изчатка. Нападна Украйна щото искали да влизат в НАТО, сега всичко било OK. Щото украинците ги демилитаризира вече и те вече денацификацирани, с проруско управление и без пушкала.... сега с фините и шведите всичко е 6. Смях