Руски депутат иска смъртно наказание за батальона Азов

Украйна има нужда украинските герои да останат живи, заяви Зеленски
17 май 2022 19:20, Нели Христова
83
Руски депутат иска смъртно наказание за батальона Азов
Снимка: БГНЕС

Русия трябва да обмисли смъртно наказание за бойците от националистическия батальон "Азов", заяви руският депутат Леонид Слуцки, участващ в преговорите на Москва с Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Въпреки че Русия е наложила мораториум върху смъртното наказание, трябва да "обмисли внимателно" възможността за налагането му на бойците от "Азов", заяви Слуцки в дебат в долната камара на руския парламент, след като над 260 от защитниците на стоманодобивния комплекс "Азовстал" бяха евакуирани.

"Те не заслужават да живеят след чудовищните престъпления срещу човечеството, които са извършили", каза още руският депутат.

Русия определя операцията като масово предаване. Украинската страна избягва да използва този термин и заяви, че бойците ѝ "са изпълнили бойната си мисия". Над 260 бойци, някои от тях тежко ранени, бяха изведени от завода вчера и отведени в два града, контролирани от проруските сили в Източна Украйна. По последни данни в завода остават още бойци, чийто брой е неизвестен, съобщава Асошиейтед прес.

Пълното превземане на завода би било значително постижение. Това би било най-голямата руска победа във войната до момента, може да освободи сили за настъпателни действия на други места в Източна Украйна, върху чието завземане се съсредоточават в момента руските сили.

"Работата по връщането на момчетата у дома продължава, и изисква деликатност и време", заяви украинският президент Володимир Зеленски.

"Украйна има нужда украинските герои да останат живи. Това е наш принцип", добави той.

Олександър Данилюк, бивш секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, заяви пред Би би Си, че тъй като украинските сили не са успели да освободят завода, договорената евакуация към контролирана от руските сили територия е "единствената надежда" за защитниците на "Азовстал".

Оставащите в завода все още "могат да го защитават", отбеляза той. "Но мисля, че е важно да се разбере, че основната им задача е изпълнена и сега трябва да бъде спасен животът им", подчерта Данилюк. Той добави, че евакуираните трябва да бъдат разменени за руски военнопленници, но Вячеслав Володин, председател на долната камара на руския парламент, заяви, че между защитниците на завода има предполагаеми военнопрестъпници, които не трябва да бъдат освобождавани, а съдени, отбелязва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
10
 
17
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Гадни фашисти ! Заслужават най -лошото !!!
34
25
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Да си прилагат смъртните наказания у тЕх! Откъде накъде съд и присъда срещу чужди граждани, защитаващи страната си, при това на чужда територия? Ехо? Това е опасен прецедент. Пази Боже да не се случи и в други държави и агресорът да изпълнява смъртни присъди на суверенна земя!
33
6
 
13
 
! Отговори
ДО 33 преди 1 година
Пич , Приключи Войната . Руската Армия Арестува Терористите и се оттегля . Много си чел БГ Медии с Цензура .
32
8
 
2
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 1 година
Едва ли военнопрестъпниците са повече от 10% каквото и да е славата на този батальон. Леле мачът ПАОК ПАНАТИНАЙКОС е започнал
31
5
 
26
 
! Отговори
ВъZраждане на СССР преди 1 година
Да ги попитат, какво за бога са търсели малки деца, възрастни хора и бременни жени в стоманодобивен завод. Те бяха евакуирани преди седмица от там от Руските войници. Дали са работели там тези хора или са използвани като жив щит от Азовските фашисти?
30
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОКУ ЩО СЪОБЩИХА ЧЕ УКРАЙНА ПРЕКРАТИ ПРЕГОВОРИТЕ С РУСИЯ, ВОЙНАТА ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА, УКРАИНЦИТЕ РАЗЧИТАТ ЧЕ С АМЕРИКАНСКОТО ТЕЖКО ОРЪЖИЕ ЩЕ ПРЕНЕСАТ ВОЙНАТА НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ, ОТ СРЕДАТА НА ЮЛИ! ВСУ НАСТЪПВА ПРИ ИЗЮМ!
29
6
 
20
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 1 година
Подкрепям Смъртното Наказание за АЗОВ .Жалко е че в Русия не се прилага . Тези Убийци сбъркаха Целия Свят .
28
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само смърт за Азов не ми трийте коментара моля ви отново ще го напиша
27
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В този Азов май повече американски войници има от колкото украински
26
2
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Абе тия хора им е казано кво да пишат, иначе не могат да си платят тока, или инвестор ще им спрат бонусите или един бог знае кво. ще си понесат отговорността, един път като приключи цирка, управляват ни 36 процента гласували от 40 процента имащи право на глас. останалото са ботове, агенции за поддържане на дискусии и платени протестъри
25
7
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Татул горе доле като в народната милиция, по общините и в енергото у нас. нещо не виждам разпенявени шизаци да протестират в коментарите. апчетата и си легай.
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украинската страна избягва да използва този термин и заяви, че бойците ѝ "са изпълнили бойната си мисия"."_______Губят територии, а обясняват, че печелят войната, войниците им се предават, обяснението е че това им била бойната мисия... ахахахах
23
3
 
29
 
! Отговори
Татул преди 1 година
До гостНавярно знаеш, че в Азов само доверени и проверени хора влизат.Така, че за останалите бойци от ВСУ да не са нацисти мога да те разбера, но в Азов ... там са крайни, Мариупол е срутен основно заради тях. Никава милост не трябва да има към тези гадове, гледах какво правят с мирното население.
22
10
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Сталинто тебе понеже ти е лесно, за тва хрушчов те остави да умреш в гобната си. леко, да не разтегнеш таварищ. са кажи, че не знаеш сталин как е свършил хахах
21
9
 
24
 
! Отговори
Нане преди 1 година
И кат как точно са изпълнили бойната си мисия тези промити краваристански мозъци?!))) Сигурен съм, че са били добри момчета, преди да се продадат на краварите и техните олигарси за пари...
20
11
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
интересното е че само под статии подписани от нелка лелка или камелка "коментатори" желаят смъртта на хора, които не познават, и даже сънуват ядрени удари. тоя цирк като свърши, некой ще се убие от писане по районни и посолства.
19
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американския сенат през 2015-та определи "Азов" като "отвратителни неонацисти", а Зеления ги нарича "герои на Украйна". То националния им "герой" е Степан Бандера, повече какво да говорим.
18
10
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Гостте наще националисти като се напият поръчват интернационала и химна на съвецкиа саюс. така че баш ги не слагай в сметката. докато рогозин и жириновски беха националисти националист беше равно на патриот. сега в азов имало националисти и това е много лошо. утре ще кажат че сме крали газ и сръбската армия ше влезне в софия, а тия гореописаните ще посрещат "освободителите от американско иго"
17
12
 
8
 
! Отговори
Гост преди 1 година
За 2021 са умрели в следствие на конфликта 25 цивилни от двете страни на фронта. За 2022 жертвите са десетки хиляди. В батальон Азов има няколко хиляди войници. Сред тях има някакъв процент националисти. Това прави ли всички до крак националисти? В България има хора които ходят на Луков марш, има хора които гласуват за Атака и Възраждане. Това прави ли всички българи националисти?
16
1
 
11
 
! Отговори
Vlady преди 1 година
Да ги настанят в ол инклузив Торбеевский централ.