Москва връща пионерската организация

Решението ще бъде взето на стогодишнината на пионерите
18 май 2022 19:32, Йоана Цонева
170
Москва връща пионерската организация
Снимка: БГНЕС

Държавната дума на Русия ще разгледа законопроект за създаване на единна обществена организация за децата. Това ще се случи на 19 май - в деня на стогодишнината на пионерите, заяви Нина Останина, ръководител на комисията на Думата по въпросите на семейството, жените и децата.

"Лидерите на всичките пет фракции в Държавната дума и председателят на Думата Вячеслав Володин подкрепиха предложението ни за възраждане на детското движение в Русия на държавно ниво", написа тя на страницата си във ВКонтакте на 17 май, предаде руският ежедневник "Фонтанка".

В коментар за РИА Новости Останина заяви, че законът ще бъде рамков, а структурата на организацията ще наподобява тази на пионерите. Все още не е взето решение за името му и той ще бъде контролиран от Министерството на образованието.

Всесъюзната пионерска организация е основана на 19 май 1922 г. До 1924 г. носи името на Спартак, а след смъртта на Ленин е кръстена на него. Ръководството се осъществява от Централния комитет на Комсомола. Организацията просъществува почти 70 години - ликвидирана е през 1991 г., след разпадането на СССР.

След това има няколко половинчати опити за съживяването ѝ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оле аз едно време също бях в пионерска организация и то по волята на дядо ми (той беше партиен секретар) с 300 зора отидох, нямах никакво желание, не знам при вас какво е било, но нас ни разказваха все колко велики са били Маркс, Ленин, Енгелс и Сталин.
48
4
 
24
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Ако искате да направите от децата си безмозъчни послушковци по примера на Северна Корея - дерзайте, товарищи!!!
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин си е комунист, нормално :)) Но ако това е истина Днес, което не ми се верва, значи руснаците са по болни от нас :))) Да върнат и българските чавдарчета със сините връзки, хептен ще се изложат :))
46
4
 
21
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
Била съм в пионерска организация по времето на Людмила. По- ГОЛЯМО ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ. А ТО ТОВА Е И ВЕЛИКАТА ИМ ЦЕЛ. УЖАСНО ПОТИСКАЩО Е!
45
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ние ще си създадем ЛГБТИ пионерчета!
44
4
 
19
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Всеки,който се опитва да върне времето назад,рано или късно си строшава главата.Гледайте бълг.филм "Иван и Александра".Този филм дава красноречива картина какво представляваше в действителност пионерската организация и дружинните ръководители.
43
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В америка се създава организация бойскаут,...ужаст
42
3
 
7
 
! Отговори
До 67 преди 1 година
Какво си събрал бе, голтак? Кой храниш ти бе, безработния? Хранил той.
41
6
 
11
 
! Отговори
Ужас, бе! преди 1 година
Имахме една даскалица в 8-ми клас по руски. Беше секретарка на училищния Комсомол. Казваше, който иска да влиза в Комсола ще трябва първо да го изпитам по руски най-основно, защото ще пътуваме всяка година в Москва. Аз бях желаещ. Изкараме на дъската да ме изпитва, пита ме нещо на руски (ама аз понятие си нямам, не ми вървеше руския) бях отговор някаква глупост. Тя направо ми разчекна устата, такива шамари ми оплеска по лицето, че направо не посмях втори път да питам за Комсомола, хахахах
40
5
 
7
 
! Отговори
Дружинен преди 1 година
Бавно но все пак нещата си идват на мястото! Този сегашен идиотизъм не може да бъде до безкрай , така им е много лесно на който се докопа до властта с опростачена нация.
39
6
 
11
 
! Отговори
Неее .Не. преди 1 година
Тези не са добре.
38
5
 
3
 
! Отговори
До 58 преди 1 година
А да вземем да ти направим и деца не искаш ли? Децата са отговорност на родителите. Защо раждате деца като не можете да ги гледате и да им осигурите курсове, спорт и образование? Само не ми казвай за да има кой да те гледа на старини. По-добре недей да имаш деца.
37
2
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
То името е ясно предварително като бял ден.Преди била на Спартак,Ленин,сега ще е имени Путина. Амин!
36
10
 
5
 
! Отговори
Само Възраждане преди 1 година
Вън програмистите от България!
35
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урааа Комунизма се завръща ето производство на Москвич се възражда ето връща се пионерската организация! Само хубави новини! Напред Русия към победата после да освободят Молдова, Румъния и след това нас от евроатлантизма! България има бъдеще само с Русия за това на следващите избори всички за Възраждане долу ЕС, НАТО и ВЪН западните стоки и компании
34
6
 
20
 
! Отговори
Кекъл преди 1 година
Пионерчетата - мокрият сън на нефелните и бездарни комуняжки старчета в действие! Русия е просто новият болен човек на света и така ще се нарича в бъдещите исторически учебници.
33
3
 
8
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Руски тролейбуси съгласни ли сте и в България да върнеме Пионерчетата и Комсомолците както сега правят в русия?:):):)
32
0
 
2
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
Няма по-неграмотен от теб. ПищящТите? Сериозно ли?
31
4
 
3
 
! Отговори
Димитров преди 1 година
Помня, бях в трети клас, когато се научих да умножавам големи числа и бях прочел вече произведения за 6,7,8 клас. Другарката Панайотова ми беше вързала едно червено шалче и ме нарече - "умното пионерче, златно бъдеще те чака", в четвърти клас вече бях член на Комсомола. Ценеше се образованието в ония години.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 23 Дааа, дааа, прав си, успокой се! Руснаците имат най-много учени Нобелови лауреати.Например, изобретателят на графена, Константин Новоселов! Виден руски учен, млад и с перспективи! Само че... има една малка подробност. Мъничка. Незначителна. Сър Новоселов отдавна е британски гражданин, заедно с неговия колега руснак (от еврейски произход, за ужас на Путин). Сър! Новоселов, ама сър! Цаца, ама риба!