Арестуваха сибирски пианист за "нацистка пропаганда"

Музикантът публично изпълнил украинския национален химн
23 май 2022 17:30, Йоана Цонева
87
Арестуваха сибирски пианист за "нацистка пропаганда"
Снимка: кадър Twitter

Сибирски предприемач, който публично изпълнил украинския национален химн, е признат за виновен за "нацистка пропаганда", съобщи местен съд в четвъртък в последния пример за продължаващите репресии на Русия срещу военното инакомислие, предаде "Москоу таймс".

Жителят на Тюмен, идентифициран като Владимир Фофанов от уебсайта за наблюдение на полицията OVD-Info, е заснет да изпълнява химна на пиано, поставено върху насип.

 

Градският съд обаче обвинява Фофанов, че е "крещял лозунги на забранените организации UNA-UNSO и "Десен сектор".

Русия обяви крайнодясното украинско движение UNA-UNSO, част от ултранационалистическата групировка "Десен сектор", за забранена "екстремистка" организация, след като Москва анексира Крим през 2014 г.

"Освен това мъжът е публикувал видеоклип от своя "концерт" в интернет", казва съдът.

Видеоклиповете на Фофанов, на които той свири химна, публикувани в интернет тази седмица, не показват, че той крещи или изрича лозунгите, в които е обвинен.

Все пак Централният районен съд на Тюмен осъди заподозрения, когото идентифицира като Владимир Ф., на 14 дни затвор по обвинение в простъпка, свързана с нацистка пропаганда.

Той добави, че Фофанов се е признал за виновен и се е зарекъл да не повтаря престъплението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гошо:вие обвинявате даже русофоби,че били правили пропаганда на Русия.Нали виждам...всеки,който защитава интересите на България,а не на чужда държава го обвинявате как е русофил. Дай да умреме,за да доказваме как не сме,а?Бегай с твоята украинска пропаганда...трябва в България да наказват за всякаква пропаганда на чужда държава.
12
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Градският съд обаче обвинява Фофанов, че е "крещял лозунги на забранените организации UNA-UNSO и "Десен сектор"."____________А защо се опитахте да оставите впечатлението, че бил арестуван защото свирел украинския химн? Само това ли успяха да измислят сме шниците в белия дом?
11
19
 
33
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
След като сме в ЕС, подкрепящите русия може да бъдат третирани като предатели.
10
21
 
19
 
! Отговори
Ехааа преди 1 година
#10,И затова ли ЕС подкрепя нацистка Украйна и осем години по улиците там маршируват фашисти?!
9
18
 
32
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Само в България не наказват който прави пропаганда в полза на русия.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 13.12.2017г. в Страсбург бяха забранени фашистки символи и лозунги в целия ЕС.Изявления на Съвета и на Комисията: Забрана на нацистки и фашистки символи и лозунги в целия ЕС (2017/3007(RSP)). Ако има избягали нацисти на територията на ЕС ще имат проблем.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българин, прекрасно чувство за хумор. Важно е да знаем, че западносибирският град Тюмень вече няколко години подред печели първото място в провеждан в РФ рейтинг за най-комфортно място за живеене.
6
9
 
8
 
! Отговори
защо преди 1 година
"... пиано, поставено върху насип." Днес.бг, тази пропаганда ви е разгонила фамилията. Къде виждате насип???
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тази нова мода 14 дни затвор? От замадан време за дребно хулиганство в Русия дават 15 дни обществено полезен труд.
4
0
 
12
 
! Отговори
краятеблизо преди 1 година
но комент
3
22
 
18
 
! Отговори
Лудост преди 1 година
Тези който пищят толкова да погледнат какво става в при балтийските републики Европа 21век.за носене на лента,червено знаме,говорене в подкрепа на Русия и тн. дават 5 години затвор.
2
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Украйна вятъра ще задуха и в Русия. Войната е между старите комунисти кагебисти и новата европейска политика на младите.
1
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съществуват всякакви *** без никакво чувство за самосъхранение. Все едно аз да изляза и да пея химна на Сърбия. Много ще ми се зарадват.