Зеленски: Украйна няма да се отказва от територия, за да спре войната

Русия трябва да демонстрира желание за започване на разговори
25 май 2022 15:35, Елка Василева
186
Зеленски: Украйна няма да се отказва от територия, за да спре войната
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че страната му няма да се отказва от територия в замяна на прекратяване на руската инвазия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
В свое изказване по видеовръзка на "украинска закуска" на срещата на Световния икономически форум в Давос Зеленски каза, че не вярва, че президентът на Русия Владимир Путин напълно разбира какво се случва в Украйна.

В отговор на въпрос от Фарид Закария от Си Ен Ен дали е възможно да бъде договорен край на конфликта Зеленски отговори: "Украйна няма да отстъпва своя територия. Ние се сражаваме в страната си, на нашата земя". Той добави, че войната се води "за нашата земя, за нашата свобода, за нашата независимост и за нашето бъдеще".

По думите на Зеленски като първа стъпка, необходима за дипломатически преговори, Русия трябва да демонстрира желание за започване на разговори и "трябва да демонстрира поне нещо като стъпки за изтегляне на техните военни и оборудване до позициите от преди 24 февруари", когато започна нашествието.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
26
 
! Отговори
хм преди 1 година
До Анонимен 74Не ме разбирай погрешно.Опитвам се да мисля логично.Не съм русофил или русофоб. Прагматик съм. Зная,че всяка сила си има сфери на влияние.САЩ си имаха много сфери на влияние по света,но все им е малко.Защо им трябваше да разбутват всичко това.Дори папата си го каза в прав текст,че НАТО е предизвикал Русия.Гледате,че едни мутри си имат разпределени квартали и ако някой пипне в съседен, започват да се гърмят,а какво остава за велики сили. Кошерът не е разръчкан от руснаците 100%.
79
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раша няма никакво развитие в никое отношение от XVII век насам, а мечтае да е в топкласация!
78
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичкото Зло и целия човешки Регрес описани с две думи : Байдън-Зеленски !
77
1
 
22
 
! Отговори
До 78 преди 1 година
Запада няма шанс да спечели. Дори и ядрена война да предисвика пак няма да е победител
76
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, прагматизма е на първо място, и смятате ли, че Словакия, Полша, Литва, Латвия, Финландия, Румъния, Унгария си мислят, че когато съседът им Путин приключи с Украйна,ще настъпи МИР?Заблуждавате се,те затова помагат на Украйна, защото знаят, че са следващите. Защо Швеция след 210 години неутралитет и неучастие в световните войни, реши да подаде молба за членство в НАТО? Защото им е пределно ясно, че путин е лаком и ако разгроми Украйна , ще посегне и на тях.Големи хвалби-великата армия трябваше
75
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най смешното е че украинците казват ние се сражаваме за нашата земя . Войниците на донецката народна армия казват същото ние се сражаваме за нашата земя . Всички се сражават за тяхната земя :))) А всъщност Русия воюва срещу запада . А кой ще победи според вас . Русия или запада ? Ако запада загуби ще започне да губи колонии в Европа според мен .
74
8
 
7
 
! Отговори
До 74 преди 1 година
Проблема ще го усетиш само секундно понеже си в София и ако сненят Путин поради миролюбие следващия президент който според източници може да е Рамзан Кадиров който е твърд човек на пестта ще изпрати една мощна ракета в центъра на София
73
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, Зеленски! Стига с това Зеленски, бе другари! Вашият господар путин е путник, а вие не мислите за него! Лошо че кога змията мpe, най ногу апи! А пък ако та уапи ач kьonek, най ногу боли! Рашките са и двете! Чиститу! Приятен ден!
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна скоро няма да е същата а само една трета ако позволи Путин де
71
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хм...Всъюност не разбирам какъв е проблема да помогнем на Украйна с оръжие - или предпочиташ ние да го ползваме. Хммм, доста прагматично...
70
2
 
21
 
! Отговори
хм преди 1 година
И друго. Имайте предвид, че в мисленето на западния човек не е заложено да дава. Западният човек е потомък на колонизатори. Те са свикнали да вземат. Утре ще отрезнеят и ще се осетят, че ролите са разменени и не е за тях тази роля. Още повече, като населението на ЕС започне да се бунтува срещу скъпите цени и падащия стандарт на живот. то се почна. Вече дори САЩ не искат ембарго за руския петрол, защото ще стане още по-скъпо всичко.
69
2
 
16
 
! Отговори
До 70 преди 1 година
Като свършат бойните действия от украйна едва ли ше е останало нещо та даже и територии недавал Зеления
68
1
 
27
 
! Отговори
хм преди 1 година
Зеленски и украинците, съвсем скоро ще разберат, че пътят от осанна до разпни го е съвсем кратък. Първоначално, европейците, сред които съм и аз, съвсем първосигнално заеха тяхна страна и то обяснимо. В днешно време, кой нормален човек подкрепя войната и агресията? В един момент обаче, чувствителността отстъпва място на прагматизма. Особено когато не спираш да даваш (помощи, оръжие, подкрепа) и да си съсипваш икономиката, а отсрещния само иска и дори мрънка и не благодаря.
67
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски: Украйна няма да се отказва от територия, за да спре войната, а колкото свари накрая да отреже от KOЛXOЗА, БЕРЕКЕТ ВЕРСИН!
66
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И както се казва :Колко е просто Уотсън ! Запада и по-точно щатите умишлено държат Зеленски до ПОСЛЕДНИЯТ украинец , за да си изпълнят мисията , за по-продължително нагнетяване на ненавист между Запада и Русия ...
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки може да си краде история ....според макетата ние татари!
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АВЕ зЕЛЕНСКИ , ВИЕ СТЕ ''ПОБЕДИТЕЛИ'' , АЙДЕ ОТ НАС ДА МИНЕ , СТИГА СИ РЕВАЛ ДЕ-НО-НОЩ-НО
63
3
 
18
 
! Отговори
g.venov преди 1 година
Русь е създадена през 862 год.и столица първо е бил Новгород,чак през 882 год.се премества в Киев.и името Киезска Русь се налага чак през 19-20 век.а понятието Оукрайна се появява през 18 век и то като географическа област,а официално като държава е създадена през 1991 год.даже и знамето и не знаете защо е такова,ама много "просветени"Киевска Русь си е точно Русия
62
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците разбраха ли, че вече нямат държава, самостоятелна и независима, защото Зеленски я продаде на Полша или на САЩ - няма голяма разлика? За какво беше това реване, разрухата и хилядите жертви и от двете страни?
61
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ЕС предпочита Северна Македония която не е член на ЕС , пред България ???аз съм ОБИДЕН !!!