Зеленски: Украйна няма да даде своя територия на Русия за споразумение

От дълбокото минало изскача Кисинджър и казва да се даде на Русия парче от Украйна
26 май 2022 08:45, Елка Василева
336
Зеленски: Украйна няма да даде своя територия на Русия за споразумение
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски твърдо отхвърли възможността страната му да се откаже от част от територията си в името на мирно споразумение с Русия.

Още по темата
В традиционното си вечерно видеообръщение Зеленски разкритикува предложенията на някои западни политици Украйна да направи отстъпки на Москва, включително чрез отказ от своя територия, съобщи украинската агенция УНИАН.

Той спомена бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, който на форума в Давос каза, че Украйна трябва да приеме преговори с Русия, дори ако от нея бъдат поискани отстъпки.

Тези "велики геополитици", които предлагат подобни решения, пренебрегват "интересите на обикновените украинци, на милионите, които наистина живеят в териториите, които те им предлагат да разменят срещу илюзия за мир" каза Зеленски, цитиран от Асошиейтед прес. Винаги трябва да мислим за интересите на хората и да помним, че ценностите не са просто думи, заяви украинският лидер.

Той изрази недоумение от това, че въпреки "руските ракети... въпреки десетките хиляди убити украинци... въпреки Буча и Мариупол. Въпреки разрушените украински градове", в "Давос от дълбокото минало изскача например господин Кисинджър и казва, че трябвало било да се даде на Русия парче от Украйна". За да не се отчужди Русия от Европа. Имам чувството, че за господин Кисинджър годината не е 2022-та, а 1938. И той си е мислел, че говори не с аудиторията в Давос, а в тогавашен Мюнхен, заяви Зеленски.

Интересите на украинците не бива да бъдат измествани от интересите на тези, които "бързат за поредна среща с диктатора", каза той, имайки предвид руския президент Владимир Путин.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
11
 
5
 
! Отговори
Копейките дрънчат преди 2 години
Путинската агитка отработва истерично хонорарчетата и ръси в коментарите нагли слабоумия. Вършите чудесна работа, дрогаре - колкото повече нечовешки глупости натрупате в интернет, толкова по-добре лъсват маймунските задни части на режима, който обслужвате орално в захлас.
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еленски, теб никой няма да те пита! Дефакто нищо не контролираш - нито армията, нито икономиката, нищо! Ти си един интерфейс президент, на който му дават да чете и да говори само каквото му напишат!
31
4
 
18
 
! Отговори
Йосарян преди 2 години
Джуджето Зеленски ще даде всяко количество украински животи и ще плати с неограничено количество страдание за да не отстъпи чястите от Украйна, които от години са загубени и няма да се върнат. Тия десетки милиарди долари военна помощ няма да се усвоят сами! Някой трябва да разпределя и да усвоява комисионните! Нобелова награда за мир на Джуджето Зеленски! И ОСКАР за ролята му на загрижен президент!
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясни са работите - Полша взема Лвов, на Унгария - задкарпатска област, руснаците си вземат Донбас и Южна Украйна, Киев остава за банддеерките. Пито-платено!
29
4
 
8
 
! Отговори
ДОБРА СНИМКА. преди 2 години
Изцъклен сам не си вярва. ТА ТО заради теб окраина си отива. ЗАРАДИ твоята алчност и зависимости. Той не давал територии. ТА те русите си ги завзеха.
28
8
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
До УЛМ Жалко, че използваш името на хубав германски град, за да си пробутваш грозната руска пропаганда. Трябва да се кръстиш Кремъл или ГУЛАГ. Така ще ти отива на съдържанието на написаното, което честно казано не си заслужава коментара.
27
3
 
16
 
! Отговори
azz преди 2 години
То пък ще ти пита някой,шут зелен.....
26
1
 
10
 
! Отговори
А на другите от НАТО преди 2 години
а на Полша, Румъния и Унгария????
25
5
 
18
 
! Отговори
Заблуден... преди 2 години
Г-н. Зеленски е готов да даде хиляди животи но не и парче земя, която на практика вече е загубил. Грозно е как някой хора се впиват във властта и забравят за човешкото. Забравят, че деца остават без родителите... Ама избрали са си го, сега ще изпълняват...
24
4
 
20
 
! Отговори
УЛМ преди 2 години
До 1И да си се нашмъркал като животно. Ако някой пренебрегва интересите на бедните украинци, то това е зеления. На него му е лесно - в бункерче на НАТО, незнайно къде, цъка си видео-пресконференции, лая всяка сутрин и вечер, а бедните, старите и болните, които не могат да избягат от войната си *** за норматив.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не пропускаме че и Румъния също точи зъбки за парче
22
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно прав е Зеленски.... Само бой по мaнеpките на вaтниците ще реши проблема с тази война и фашистка Русия...
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нъл знайш кот дадът твоите приятели от САЩ, а като гледам саката вече да дават. Сметката им с кинтите не излиза. Аве *** що не влезеш в тяхна територия ... ти изобщо знаеш ли какво става?!?!?!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 "Щом Кисинджър каза, че ще остъпвате територии - ще отстъпвате!" Кисинджър каза, че Русия трябва да се върне в границите си отреди 24.02.
19
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Зеленски. Колкото повече се отстъпва на един агресор и насилник, толкова повече той добива увереност, че всичко му е позволено. Ако, ЕС и САЩ бяха реагирали по-твърдо на нахлуването на Русия в съседни държави, нямаше да се стигне до тази война в Украйна. Ако, Русия и Путин получат парче от Украйна, след 1-2 години Русия ще нападне друга, съседна държава защото ще знае, че всичко и е позволено. Диктаторите и насилниците нямат морал, човечност и спирачка. Русия = имперска агресия от векове.
18
3
 
6
 
! Отговори
Dbhs преди 2 години
То теб някой ще пита
17
4
 
23
 
! Отговори
актьор джудже преди 2 години
Полша идва за парче, Унгария идва за парче. Договаряй мир или скоро няма да има много останало от украйна.
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша ще ги присъедини. Най бързия начин за влизане на Украйна в ЕС и НАТО :) Ето ви го плана на зеленото джудже
15
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не я пита Окраина. Щом Кисинджър каза, че ще остъпвате територии - ще отстъпвате!
14
2
 
16
 
! Отговори
Един преди 2 години
Приведи някой милиард на България за издръжка на украинците!Ние сме бедни и те ни висят на врата както 3те милиона индийци и 500 000 чиновници !