Новата руска реалност: Без тоалетна хартия и нови филми

Руснаците плащат по-високи цени или търсят заместители на определени стоки
4 юни 2022 07:45, Петя Славова
660
Новата руска реалност: Без тоалетна хартия и нови филми
Снимка: Bloomberg.com

В Русия търговците могат да продават нови автомобили без въздушни възглавници или антиблокиращи спирачки. Тоалетните и мивките са в недостиг. И един от малкото холивудски филми в кината е хитът от преди девет години "Вълкът от Уолстрийт".

Запасите са на изчерпване, тъй като санкциите започват да засягат потребителите. Бизнесът и клиентите плащат за оскъдни продукти като автомобилни части, където цените за някои се се повишили седем пъти. Или се справят със стари филми и по-лоши заместители, разказва The Wall Street Journal.

Още по темата

Ситуацията вероятно ще се влоши. Оборудването за проверка на пътниците и багажа на авиокомпаниите наближава края на разрешения си живот, съобщиха от група летища. Правителството може или да продължи да използва оборудването, или да претърсва пътници на ръка. Междувременно магазините свършват инвентара си от тоалетни чинии, кранове и мивки, което води до скок на цените.

За да противодейства на дефицитите, правителството разреши внос на стоки против волята на компаниите, които ги произвеждат, като декларира, че тези стоки са освободени от законите за търговските марки.

Недостигът се очертава като реален световен индикатор за въздействието на западните санкции върху Русия за нейното нахлуване в Украйна. Въпреки че икономистите очакват страната да навлезе в дълбока рецесия тази година, Москва досега успя да използва пари от продажбата на скъпи петрол и газ, за ​​да смекчи удара.

И докато се оформя новата реалност на Русия на дефицита, недостигът подчертава предстоящите предизвикателства пред руската икономика, която от години е силно зависима от западния внос, пише Bloomberg TV Bulgaria.

 "Правителството се опитва да смекчи удара, но това е всичко, което могат да направят", каза Иван Федяков, главен изпълнителен директор на базираната в Санкт Петербург консултантска фирма INFOLine. „Те не могат да обърнат ситуацията, така че неизбежно ще видим икономическо забавяне, намаляване на потребителските разходи и общо влошаване на повечето икономически показатели."

Руският президент Владимир Путин омаловажи въздействието на войната, заявявайки, че икономическият блицкриг на Запада се е провалил. Правителството удвои политиката си на заместване на вноса, която има за цел да замени чуждестранните стоки с домашни, въпреки годините усилия, които дадоха оскъдни резултати.

Четете повече по темата на Bloombergtv.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


660
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
544
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоалетна хартия се произвежда от дървесина, каквато в Русия има най-много в света. Най-големите сайтове с филми - като започнем от класиката до най-новите са руски, редовно гледам от тях. След няколко часа ще гледам мачовете от европейската лига на нациите точно от руски сайт. Поредната пoмия, а иначе както руснаците, така и украинците са станали страшно капризни и претенциозни последните 30 години, че ние направо сме скромни в сравнение с тях.
543
2
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Малък пич - Аве, ти що издаваш далаверата ? :)
542
11
 
13
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Няма да им трябва тоалетна хартия. И без това скоро няма да има какво да вкарват в организма и логично няма да има какво да изкарват. ;)
541
18
 
22
 
! Отговори
ххх-ххх преди 2 години
както не напредват в медиите так 4 от най големите и важни области - Донецк Луганск, Донбас и Херсон са 100% руски и правят референдум за присъидиняване! За това Зеленски реве по цял ден за помощи и има криза на всичко в ЕВропа - защото руснаите падат хахахахха ДжендерастккииииОблъчениМечти!
540
13
 
12
 
! Отговори
Горивен матрял преди 2 години
До Анонимен 568 И без да си признават пораженията е всеизвестно, че рашистите не напредват, а това е достатъчен атестат, че нещо им се случва. Трябва да се снарядят с повече крематориуми, въпреки, че и екарисажите вършат същата работа.
539
23
 
11
 
! Отговори
freedom преди 2 години
"Запасите са на изчерпване, тъй като санкциите започват да засягат потребителите. Бизнесът и клиентите плащат за оскъдни продукти като автомобилни части, където цените за някои се се повишили седем пъти."Скоро ще стигнат канибализъм. Руснак ще изяжда руснак.
538
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Изюмско направление на Харковска област руските войски понасят значителни загуби сред жива сила и бронирана техника.Това съобщи председателят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов по време на информационния телемарафон.
537
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще гледат Броненосеца Потьомкин до посиняване и ще се бършат с вестник Правда.
536
5
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
А ти защо си тука 565....за тура ли те държи некой.. ??!
535
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия петролът е един лев, а за отопление на 70м2 апартамент плащат около 30 лева на месец. Филми онлайн колкото щеш, в България колко хора ходят на кино? За кенефната хартия си имат колкото щеш, малко по кофти е за джендърски зад ници, но както се казва през тура ми е.
534
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последно като гледах на Коди имаше всичко и то безплатно.
533
18
 
29
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Поредната некадърно скалъпена статия, целяща да изкара Русия изостанала и неспособна да произвежда!!! Това е държавата изпратила първа човек в Космоса, направила и потдържаща Междунаодна космическа стания /немислимо дори за напреднали държави, които се молят на Русия да ги допусне там/, но неспособна с ресурсите, които има /според експерти е най-богата на ресурси/ да произведе ...тоалетна хартия?! Аман от зле скълъпена пропаганда. ЖалкариЖурналисти!
532
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живеем в глобален свят. Ако е зле за едни става зле за всички. Радвам се, че рашките ще обеднеят ОЩЕ повече след като се оляха, но това за съжаление означава, че всички ще обеднеем. Намаляване на покупателната способност на 140 млн от населението на Европа означава намаляване на износа за 19% от населението на Европа. Което дори да бяха същите цените на горивата означава свиване в икономиката, след себе си това води до безработици, високи цени итн!
531
10
 
19
 
! Отговори
42 преди 2 години
Че тя рублата в момента е най-скъпа от няколко години насам.
530
13
 
16
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Да пускат "Пабедителите на Октомври", "Броненосецът Путьомкин", "Крайцерът Аврора", "Эхал казак" и так далее. Класика. По време на прожекции в киносалоните на НРБ имаше по две три ученически двойки, които се целуваха докато свърши филма и оттук дойде мисълта: "Хубав ли беше филма, или руски (съветски)"? С подобни филми разхходите не се покриваха и затова кенефикация даваше шанс на "Златото на Маккена", "Кръстникът", "Уморените коне ги убиват, нали"?, "Кукла на верига" за преизпълнение на плана.
529
16
 
14
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До русия е средновековн --- Канибализмът е бъдещето на Рассия. Само така 1/3 от човеците там ще могат да оцелеят - като изядат по-дебелите от тях. Рашистите имат опит от ВСВ.
528
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най - новия рушки филм "Де сер.ат гладните". Очаквайте по кината до месец.
527
15
 
23
 
! Отговори
русия е средновековн преди 2 години
русия е в средновековието. Чувам ,че почват да ядат котки и кучета на изток от маЦква. Колко време ще им трябва да се върнат към канибализма от времето на ссср?
526
8
 
24
 
! Отговори
Малък пич преди 2 години
Ае пичове, що стана с рублата? Пак е надолу.
525
8
 
20
 
! Отговори
дедо Груйо преди 2 години
Тя рублата от валута стана на пелети за 2 месеца. Сега от пелети става на тоалетна хартия. Всичко е точно.