С опашка, но и с протест: Руската версия на "Макдоналдс" отвори врати

Във "Вкусно - и точка" липсва легендарният Big Mac
Обновена: 12 юни 2022 15:38 | 12 юни 2022 15:27, Нели Христова
154

15 ресторанта от световната верига за бързо хранене "Макдоналдс" в Русия, които бяха затворени в средата на март след инвазията в Украйна, отвориха отново врати, но под ново име и с нов собственик, съобщиха ТАСС и РИА Новости.

Новото име на "Макдоналдс" в Русия е "Вкусно - и точка" ("Вкусно - и толкова", обяви пред журналисти генералният директор на веригата Олег Пароев. По думите му, утре в страната ще отворят врати още 50 заведения, а до края на юни броят им ще бъде около 200.

Днес веригата отвори първите 15 обекта в Москва и областта, включително пилотният "Макдоналдс" на Пушкинския площад. Пред заведението се изви огромна опашка, но имаше и протест, тъй като за посетителите на "Вкусно и точка" няма да бъдат достъпни всички продукти. Например от менюто на руската версия на "Макдоналдс" липсват емблематичния Big Mac, както и сладоледът McFlurry.

 

Пароев обясни това с логичистни проблеми, а и с факта, че ресторантите се откриват за рекордно кратко време.

"Макдоналдс" затвори всичките си 850 ресторанта в Русия на 14 март, малко след началото на руското нахлуване в Украйна, което Москва нарича "специална военна операция". На 16 май компанията с дял от 7 на сто в общественото хранене във федерацията заяви, че напуска Русия и чрез промишленото министерство продаде бизнеса си на руски купувач. Собственик стана бизнесменът Александър Говор.

Веригата ще работи с новия си бранд и с нови названия на ястията в менюто, а всички служители ще запазят работата си при същите условия най-малко за две години. Кметът на Москва Сергей Собянин посочи по-рано, че в обновената мрежа от заведения ще бъде запазено обичайното меню на "Макдоналдс".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес на Пушкинския площад в Москва, пред заведението "Вкусно - и точка" се изви огромна опашка, но имаше и протест от един-единствен пикетчик, който искаше Big Mac.
46
8
 
12
 
! Отговори
Успех преди 1 година
Няма незаменими. Не само хора, но и фирми. Да им е честита на руснаците новата верига. Ако запазят стила и качеството на обслужване, клиентите няма да съжаляват за Макдоналдс.
45
8
 
12
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Тест. Украйна губи войната!
44
8
 
8
 
! Отговори
Сина преди 1 година
15 ресторанта на 145 000 000 души. Е голема работа, като пластмасовите сандвичи са излезли от Русия. Правите новина за нищожни вредни сандвичи на Макдоналдс. Голем прас!
43
9
 
11
 
! Отговори
Допълнение преди 1 година
"26.Ти имаш нула стандарт защото си ***.Освен това никога не си ходил не само в Русия" Никога не съм твърдял, че съм ходил в Русия. Ако не знаете в България режима преди 89г беше пряка функция на руския. От там знам как се представяха нещата. Вземеш пералня/телевизор/велосипед и някой внесе контрабанда по корабите западни и виждаш разликите и цъкаш с език. Така става и сега, още малко време трябва да мине и ще се убедите сами.
42
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами при нас какво стана. При Баце имаше олио колкото искаш на 2 лева литъра. Дойде промяната и стана 6 лева. Пуснаха го на промоция по 4 и народа се изби.
41
14
 
11
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Еми те си заобиколиха санкциити-същата ( гадна) храна но друго име. А ние дали ще купуваме същия руски газ на същите ниски цени? Май ще прекопуваме същия руски газ от други с 40% надценка..
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"26.Ти имаш нула стандарт защото си ***.Освен това никога не си ходил не само в Русия" Прав си, разкри ме. В Русия не съм ходил. Но в редките пъти в които съм ходил на нашето море съм ги виждал, какви убитаци са. Иначе, нашето море го избягвам, предпочитам други "морета"..обаче пък за 0 стандарт доста добре се справям. Живял съм в Англия и САЩ, работя за международна компания с доход над средно европейския. Ако ми се прияде пица или сандвич си поръчвам по телефона, така съм свикнал. Ти?
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Където има една мешана скара, тия бързи закуски да си гледат работата
38
4
 
16
 
! Отговори
До рибока преди 1 година
Не олигарсите, но децата им....опс...м.а те живеят на ЗАПАД...хахахаха
37
5
 
9
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Колко много олигарси приближени на Путин на опашка след като останалите нямали пари.Тц,тц
36
8
 
22
 
! Отговори
Факт преди 1 година
По въпроса за излизането на Макдоналдс от Русия, Медведев каза: голяма работа, и ние може м да си правим кюфтета. Само че не правят рашистки кюфтета, а имитират американските. Тотални неудачници.
35
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
26.Ти имаш нула стандарт защото си ***. Освен това никога не си ходил не само в Русия ами и на нашето море и не си видял какъв е стандарта на руснаците. Изказа ти те издава ти си беден човек. Със сигурност си беден духом човечец от село. Начина ти на мислене и речника ти е ограничен.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Какво общо има Макдоналдс с новата, руска, верига? Ами - нищо!" Е, как нищо? Ти не разгледа ли снимките, че е копирано 1:1. И протестират, че нямало BigMac. *** те са фейк за съм сигурен.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ауууу в раша ще копират. Пука им на Българите!!!
32
6
 
14
 
! Отговори
Как ли преди 1 година
сме оцелели без макдудълс досега... :)
31
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Coca cola се изтегли и в момента руските власти обмислят пускането на пазара на гаражна "руска гола" - Ами да, ако напитката на CCHBC я няеичаш "гаражна" - така е! Я сега си купи бутилка Coca Cola и виж кой я произвежда! Същия, който я произвежда и в РФ! Така че, "Надай се калинке на пияни моряци"
30
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъпо, по-тъпо, най-тъпо, информация в днес.бг! Какво общо има Макдоналдс с новата, руска, верига? Ами - нищо! Явно това е много трудно да се вдене от сайтчето! Нов ресторант, нов асортимент... Когато Карфур в България фалира, защо не очаквахте в магазините на негово място да се продават същите стоки? Мнооого има да учите, докато проумеете прости неща!
29
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей колко смели *** sorosoidite.
28
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на руския народ че никога не пада духом. У нас на опашка за олио преди два месеца почина човек. Така че не се подигравайте.