Путин: Русия не е против членството на Украйна в ЕС

ЕС не била военна организация като НАТО
17 юни 2022 22:32, Александър Попов
158
Путин: Русия не е против членството на Украйна в ЕС
Снимка: БГНЕС

ЕС не е военна организация, затова Русия не е против членството на Украйна в него, но това едва ли ще стимули ръста на икономиката на страната. Това заяви руският президент Владимир Путин в речта си пред Икономическия форум в Санкт Петербург.

„ЕС не е военна организация, военно-политически блок, за разлика от НАТО, така че ние винаги сме казвали, а и аз винаги съм казвал, че нашата позиция тук е последователна и ясна: нямаме нищо против него", каза руският лидер.

Москва единствено е против „военното развитие” на Украйна. А решенията относно икономическата интеграция в каквито и да било обединения е работа на самите украинци.

Никога не сме били против това (присъединяването на Украйна към ЕС). Винаги сме били против военното развитие на украинска територия, защото тя застрашава нашата сигурност. Срещу това бяхме против. Но що се отнася до икономическата интеграция - за Бога, това е техен избор", обясни Путин.

Той отбеляза, че ЕС трябва да реши дали е целесъобразно присъединяването на Украйна към ЕС. "Всяка държава може да вземе суверенно решение дали да се присъедини или не към икономическо обединение и само то решава дали да приеме нови държави за членове или не. Страните от Европейския съюз трябва да определят доколко това е възможно и подходящо за ЕС. Дали това е в полза или във вреда на Украйна - това също е тяхна работа, работа на украинския народ и на сегашното украинско ръководство ", заключи руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
13
 
! Отговори
Кимион Г. преди 1 година
Тавариши, най-височайшия гост на форума президента на Казахстан Токаев, директно заяви че не признава квазидържавите ЛНР и ДНР, а сред останалите гости изпъкват основно талибаните от Афганистан, които доскоро ги смятаха за терористи. Често тавариши, това се казва разбиване на еднополюсния модел на САЩ и запада и сформирането на нов "мощен" полюс начело с расията.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уловката, е че това е някакви мини Киевска Украйна.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но Франция, Дания и Нидерландия са против. :-)
14
4
 
10
 
! Отговори
Значи преди 1 година
Кофти е да е НАТО до границите на Русия, а ако Русия завземе Украйна, с кой ще граничи страната на АмГъл и Росинант?
13
9
 
21
 
! Отговори
д преди 1 година
Путин е тотален ШИИЗОФРЕНИК! Нали се плюнчеше пред Макрон преди войната и му каза, че ако Украйна влезне в ЕС, това означава автоматично война между Русия и ЕС заради Крим, а сега добави и Донбас.... болна работа
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново лъжа!През 2013 год. Русия предложи задълбочаване на икономическите връзки и 10 млрд. $ кредит на Украйна. Майданът беше всъщност точно затова, срещу което се противопостави тогавашният президент на Украина Янукович, протеже на Кремъл.
11
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това джудже не разбра ли, че не е фактор? Никой не го интересува дали одобрява нещо или не
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това на снимката не е Путин. Прилича на негова вуду кукла в реален размер.
9
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да е против Путин,като най-добре знае,че Украйна няма да дочака ЕС,защото скоро Украйна няма да съществува на картата,това го знаят и в ЕС,затова се изреждат да гостуват на наркомана от киев.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами прав си е човека. Комшията ми,например, ако започне да прави овощна градина аз няма да имам нищо против. Ама ако започне да прави свинарник ще има проблеми.
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятно притежаване на газ на руснаците. Да си го притежават да си го гледат о да му се радват колкото си искат-----------Ти забелязваш ли какво става? Русия е утроила износа си на газ за Китай и Индия, а същевременно доброволно намалява износа за Германия, Франция и Италия. Приходите са рекордни. Така че не виждам на кой ще накриви шапката в момента ЕС, ако се откаже от руски газ/петрол, ама като гледам - няма да е на руснаците. Значи остава на нас.
6
8
 
4
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Абсолютно Киро е. Б. А мамата на евробанката, украинците ще я довършат.
5
9
 
6
 
! Отговори
българина преди 1 година
ако украйна влезе, заедно с полша ще станат др ос, германия и франция ще видят зор и ев ще се разпадне, Путин го знае
4
13
 
8
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Русия казва около нея да е или пустош , или още от нея. Украинците избраха да е пустош за сметка на руснаците. Приятно притежаване на газ на руснаците. Да си го притежават да си го гледат о да му се радват колкото си искат
3
19
 
22
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
Ако не беше Русия, Европа нямаше да я има под тази форма, така че, да - Русия е Европа.
2
10
 
12
 
! Отговори
Асан преди 1 година
РъБъ не е имало Референдум за Е врогейския съюз :)))
1
13
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Кой да реши за ЕС наркомана ли или на Референдум :)))