Заради ембаргото на руски петрол: Очаква ни тежко лято

През това време Русия изнася повече петрол, отколкото преди войната
21 юни 2022 21:45, Нели Христова
63
Заради ембаргото на руски петрол: Очаква ни тежко лято
Снимка: БГНЕС

Световните пазари очакват "безумно тежко" лято заради частичното ембарго на Европейския съюз върху руския петрол, съобщава „Business Insider”, позовавайки се на анализатора Виктор Катона.

Според него единствената надежда за по-ниски цени на ресурсите ще бъдат "безумно" високите лихвени проценти по кредитите.

"Прекият ефект в близко бъдеще ще бъде едно безумно трудно и безумно стресиращо лято", казва Катона.

Авторите на BI смятат, че опитите да се лиши Москва от приходи от енергоносители не са имали очаквания ефект.

"Точно обратното: сега Русия изнася повече петрол, отколкото преди началото на конфликта в Украйна, и благодарение на рязкото покачване на цените получава около 20 млрд. долара месечно от чуждестранни купувачи", пише „Business Insider“.

Експерти, интервюирани от изданието, смятат, че по-ниското предлагане от Русия и голямото търсене могат да доведат до по-нататъшно повишаване на цените на петрола, като се има предвид възстановяването на туристическия сектор след пандемията.

След началото на войната в Украйна Западът засили натиска върху Москва. Някои държави обявиха замразяване на руски активи, а много марки се оттеглиха от страната. ЕС вече одобри шест пакета от санкции, които включват, наред с другото, постепенно ембарго върху вноса на въглища и петрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма утеха ще е това, че един крайцер е на дъното, когато от покрайна е останала само една хапка на границата с пошла. А верно... загубата на този крайцер ще е много добре оправдана, и многократно възвърнала се инвестиция.
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Завръща се глада и м_зерията във феодална Русия... Нищо друго и никой не се връща там...Безпрецедентна международна изолация и санкции, които вече реално съсипват рехавата руска икономика, която съществува единствено благодарение на западните технологии, части и лицензи...
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна да гледа към последните няколко държави, които запада помага да "спаси" - Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Йемен...
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"При бае ти Тошо може и да е бил 50ст бензина, ама колко ти беше заплатата?" Минималната беше 140 лв, сложи ги грубо 300 литра бензин. При днешни цени, една минимална ти купува 200 литра бензин. Разликата при редица други масово използвани продукти обаче е доста по-по голяма от тези 50% при бензина. Някои неща са ни в пъти по-скъпи, и нищо не ни е по-евтино.... освен живота предполагам...
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главното усилие на запада и покрайна в момента не е в спечелването а в продължаването на конфликта. Правят всичко възможно да залъжат укропите, че имат реални шансове, без да имат такива в реалност. Целта не е победа, целта е да се вреди на Русия. На този етап покрайна не е нищо повече от една прогнила сопа за запада, с която да бие мечката докато нещо се строши. Но мечката е значително по здрава.
26
3
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
До Анонимен 33- При бае ти Тошо може и да е бил 50ст бензина, ама колко ти беше заплатата? А сега цените не се ли качиха заради "работещите" санкции и разумния Байдън.
25
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 35 Няма никакви изгледи русия да изгуби този конфликт. Единственото което кравария може да направи е да им оскъпи победата, но най-голямата цена за това ще платят точно укропите... Лисчанск пада до дни, фронтовете на укропите се сриват, Луханск ще е прочистен до края на месеца, Донецк - до месец, два, а до края на годината укропите няма да имат морски излаз. Когато запада види, че няма да получи нищо от това което иска, вероятно ще зарежат укропите вместо да ги хранят.
24
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен е важно, че крайцера Москва е на дъното, а фашистка Русия скоро ще сподели съдбата му...
23
12
 
3
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
Може да страдаме и да берем душа, не само ние но и целия ЕС, но по-важното е, че смачкахме Русия и я принудихме с тези санкции, да напусне Украйна! А Зеленски получи милиарди от данъкоплатците ни и оръжия, с които да евакуира азовците си от дупките на заводите.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"При Бойко бензинът беше 2, 70 лева, при Марешки - 2 лева, при Слави е 3 лева. Добре си бехме при Марешки." а при бай Тошо беше 50 стинки...
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе мани ти лятото, след него иде зима. Евроатлантиците са на път да научат, че парите не стават нито за източник на енергия, нито за източник на храна. Да не стане декември месец великото ЕС да е строено в Кремъл и да пеят молитви в хор, Путин да им пусне обратно газта и петрола...
20
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - "Който продава свободата си срещу сигурност, накрая губи и двете.На русорробите свобода не им е нужна. Те обичат да са роби." - Напълно си прав ! Имаш цели 70% недпокрепа с което си доказвам теорията защо България е била 700 години под робство ! 150 византийско, 500 османско, 50 руско. Просто защото незачита СВОБОДАТА ! Жалко ,че герои като Ботев и Левски са умрели за тези 70% ! Е заслужават си робството българите
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ЕС я кара така, май ще се простреля не само в краката, но и в главата. Волът рие, по гърба му пада.
18
3
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 година
Очаква ни и още по тежка зима ! И изобщо райски живот в ЕС ! Докато не се разпадне !
17
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Като сте алтави,така ще бъде.Поне докато не ви избият бръмбарите от *** глави.
16
3
 
11
 
! Отговори
Европа си го тура преди 1 година
на себе си хахахахха
15
2
 
14
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Време е за 8ми пакет санкции.Ако едно нещо не проработи 7 пъти,то със сигурност ше проработи от осмият.
14
3
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Я някой да обясни следният парадокс - ЕС въвежда частична забрана за вносна въглища от Русия, а в това време Германия отваря въглищтните си ел. централи поради недостиг на ел.енергия !!!!!!!!!!!!!!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
особенно българите които са политически неграмотни ( а още не е и есен ) с исключение разбира се !! но и за голямата маса "умни " тези които поне знаят нещо са като игла в купа сено
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво лято ни очаква, ама ще бледнее пред зимата