Захарова: Петков само не се сети да обвини Батман и Жената котка

Тя коментира думите на премиера в оставка, който обвини Митрофанова след вота на недоверие
23 юни 2022 12:47, Йоана Цонева
444
Захарова: Петков само не се сети да обвини Батман и Жената котка
Снимка: БГНЕС

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на бившия вече български премиер Кирил Петков, който обвини за вота на недоверие и оставката си наред с други политици и руския посланик в София Елеонора Митрофанова, съобщават руски медии.

Пред журналисти на контролираната от Кремъл "РИА Новости" Захарова заяви, че списъкът с "виновните" е непълен, остава в него Петков да включи и въображаеми герои, предава Actualno.

„В списъка липсват Батман и Жената котка“, каза Захарова пред агенцията. И допълни: „Мисля, че човекът е уморен, говори несвързано“.

Още по темата
Веднага след гласувания вот на недоверие снощи, 22 юни, българският премиер в оставка Кирил Петков излезе пред хилядното множество, събрано се в подкрепа на правителството на площада пред Народното събрание, и заяви: 'Един човек на тъмно, една мутра от Банкя, един от сараите и Митрофанова свалиха правителството''.

Вотът на недоверие бе подкрепен от 123 депутати от оформилото се в последния месец ново опозиционно мнозинство от ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ".

"Беше чест да водя правителство, което бе свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова", каза още Кирил Петков след вота.

Руските медии днес изброяват, че сред посочените от бившия вече премиер политици, имащи вина за провала на това правителство, са бизнесменът и бивш депутат Делян Пеевски, Бойко Борисов, който оглавява партия ГЕРБ, и Слави Трифонов, чиято партия напусна коалицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
2
 
0
 
! Отговори
ДОЛУ РУСИЯ преди 1 година
САМО ЕС ,САМО НАТО, САМО САЩ
342
1
 
2
 
! Отговори
КОПЕЙКИН преди 1 година
ЩЕ ГО ИЗРИНЕМ, ЗАЕДНО С ВЪЗРАЖДАНЕ И ДЕ ЩО ИМА РУСУФИЛ
341
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааа, току що е обвинил Радев. Даже казал, че служебния му кабинет щял да бъде некадърен, та се смях с глас, понеже то и Кире се пръкна от служебните кабинети на Радев.
340
1
 
13
 
! Отговори
Аристотел преди 1 година
Когато обвиняваш друг за собствените си грешки, няма как да си извлечеш поука.
339
7
 
11
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
Като Костадинов вземе 20% на есен ,ще видим кой и как точно ще направи правителство! Така става като 50% от гражданите са роми ,турци или неадекватници ....всякакви чалгари, мафиоти и чужди агенти в парламента ,с достъп до секретни информации! Вън от парламента слуги на чужди интереси! Да живее България!
338
3
 
5
 
! Отговори
монголоидната блядка преди 1 година
от пасольството *** се по въпроса тоже...или ще го направи по късно.
337
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков пропусна американците, които дори върнаха Херовица. Но не му стиска да го каже!
336
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много сте ми интересни. Наполеон, Бисмарк или Хитлер да не би да са пращали телеграми че ще нападат Русия. Ами то се отрича до последно винаги. Не знам от къде се навъдихте толкова елементарни и жестоко манипулирани прости хора
335
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Депутатите на Герб поне им се разбира какво говорят и знаят български, макар че не споделям техния стил и метод и новите им политики. На ПП нищо не ми допада. Нямат нито знания нито ерудиция нито култура нито разум и интелект нито национален интерес нито кауза, нищо, лицемери объркаха всичко направо разбиха Бг. Само някакви лозунги заучени наготово от НПО. Голямо разочарование страх ужас.
334
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Националния интерес е предаден и от правителството и от опозицията поне по отношение на Македония, на Украйна и Русия и по отношение на умишлената инфлация и всичко е погрешно. Актуализацията на бюджета не трябва да се приема. Този бюджет е вреден. В еврозоната не трябва да влизаме. Лева е най старата европейска валута. Защо да го заменяме. Това е супер предателство. Няма да имаме Левски дори като няма да има лев какъв Левски то няма България.
333
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В този форум има поне два пияни тррола много пияни.
332
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До правда. Маската на демокрацията падна вчера Тия които сваляха и свалените са едни и същи с едно две изключения. В момента поради пандемия и война политическата класа е алчна и безкруполна. Може властта да е била законна което не е съвсем сигурно, може да е била демократична но е неморална но по лошото е че националния интерес е предаден от партиите. Те правят обратното на каквото трябва. А трябваше да правят каквото прави Орбан. ЕС е изтърбушен Бг.също сори.
331
2
 
10
 
! Отговори
До 303 преди 1 година
До РЕАЛИСТ -- "Освен оръжия тази страна трудно би се похвалила с други постижения!" Нещо за култура /литература, музика, худ. изкуство, архитектура и др./, спорт, ядрени и космически програми да си чувал? Нещо за дипломацията им да кажеш - много им се репчат, ама никой не смее да им излезе фронтално. Ех, то писането по форумите всеки го може, ама мисленето не е по силите на всеки.
330
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста пияни във форума. Това ли е ПП. Нищо не ви се разбира Пиянски форум
329
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сол и пипер голям промян, задокеански те си падат рогати.Не се наблюдава каква метафора употреба.
328
7
 
11
 
! Отговори
до Кико преди 1 година
абе Kypеее, рашките не ги е еня за Булгсрганя ама Киртакка я намесва в игрите си. Нормслно е да ти отговорят.
327
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе Киртаккк, ква МитрофановА, абе ти накара и русофобите да те намразят.
326
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя му е виновен и Господ)вкара държава в блатото ,чао
325
15
 
15
 
! Отговори
ТВ преди 1 година
Петков обвини правилните субекти, отговорни за предателството, което извършиха. Захарова да си гледа проблемите в собствената ***, заедно с джуджето кандидат-император.
324
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На калпав х ... й, космите му пречат