Русия знаела, че се действа въпреки волята на българите

Коментар на Мария Захарова за изгонените дипломати
Обновена: 29 юни 2022 15:24 | 29 юни 2022 13:48, Росен Стойчев
38
Русия знаела, че се действа въпреки волята на българите
Снимка: БГНЕС/EPA

Решението на българското правителство да отпрати руски дипломати е продиктувано от вън. Това обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

Коментарът е за решението на българския премиер Кирил Петков.

Още по темата
Той обяви, че ще отпрати седемдесет руски дипломата от страната.

"Убедени сме, че това е решение взето от вън. Знаем, че това е направено въпреки волята и стремежа на българския народ", заяви Захарова.

Русия си запазва правото на отговор. Диалогът по темата предстои да бъде проведен.

Настоява, че никой не може да премахне културните и духовни традиции, които свързват България и Русия. Все още няма яснота за отговора на руското правителство.

В българската страна въпросът доведе до много противоречия, до колко решението е било съобразено с институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
13
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Това ли ни е независимостта?! Да ни казват какво да правим от американското посолство! Страхотна независимост! След падането на комунизма, около 50000 души са купени пряко от американското правителство - политици и свързани с тях разни други предатели. Планът Ран-Ът уж не съществуваше, но ако го прочетете сега, ще видите, че всичко се е случило точка по точка. България е на колене в момента, съсипана и разпарчетосана!
6
9
 
12
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
На който му харесва кравария, да ходи там! С Русия имаме общо минало, религия, корени и култура. Два пъти ни освобождават от чужди интереси. Кръвта вода не става. Съседи сме. Недопустимо е да не сме в перфектни отношения! Не може някакви фашисти от отвъд океана да идват и да казват кой ни е приятел и кой не! Тук е България! На който не му изнася, да ходи си ходи! Само предатели ни управляват!
5
10
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не е против моята воля, довиждане
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ни бяха питали, в посолството щяха да останат само четирима - посланик, секретарка, телефонист и камериерка. Толкоз. Захарова да се благодари, че не ни питаха и да не разчита на лъжливите сведения на българските си доносници, които се хващат като удавник за самка.
3
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малинов така и е казал и тя му повярвала. Ами излъгали са я. Волята на българите е Путин да изчезне от историята завинаги и спомен за него да не остане, некрофила ненормален.
2
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** и аз съм българин, и абсолютно подкрепям Захарова като казва, че решението е взето без мое съгласие! Явно трябва да се избере страна- естествено страната ,която да изберем е по- логично да е тази по- близка до нашата култура, религия, писменост- ми това не са грозните англо- саксонци!
1
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия да не се опитва много да знае и да говори от наше име. Аз съм българин и тези действия са напълно според моята воля. Егаси наглите мутри!