Руските войници - психически и физически изтощени

Те не могат да си вземат почивка от боевете
11 юли 2022 11:26, Нели Христова
121
Руските войници - психически и физически изтощени
Снимка: БГНЕС

Руската армия е изправена пред няколко проблема, свързани с личния състав, поради факта, че войниците не могат да си вземат планирани почивки от интензивни бойни условия, твърди британското министерство на отбраната, цитирано от The Independent.

Позовавайки се на руски доклад, министерството казва, че видео показва съпруги на войници от 36-та общовойскова дивизия на Московския източен военен окръг (EMD), които директно призовават местен политик да позволи на съпрузите им да се завърнат у дома от битките в Украйна.

"Една жена твърди, че личният състав на 5-та отделна гвардейска танкова бригада на EMD е "психически и физически изтощен", тъй като е бил на активно бойно дежурство от началото на "специалната военна операция" на 24 февруари 2022 г.", се казва в последната актуализация на разузнаването.

Междувременно най-малко 15 цивилни бяха убити и повече от 20 все още се опасяват, че са в капан, след като руски ракети удариха пететажен жилищен блок в района на Донецк в Украйна, превръщайки го в развалини.

Президентът Володимир Зеленски сравни руските войски с "нацистки убийци", след като ударите в Донецка област убиха повече от дузина души и каза, че Украйна няма да чака дълго, за да изтърпи наказания на руски войници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много интересно рус помага на днр и рус ги обстоелва киев ои обстрелва това е факт защо лъжете
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това пореднатаи лъжа на бг медии по заповед на стопанина им в бг твърдят че са суверитетна държава са бг е колния на сащ и роби на ес
96
2
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 година
Расийка ке падне! Цъкайте минуси, рyшляци, пребройте се.
95
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
скоро ще по4нат и да психясват и да се самоубиват за справка ВСВ руска ссср дивизия средно след 80 дни бойни дествия има 2300 самоубиства от щат 8000 популвана е редовно .... бойните загуби оделно
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само убитите им са пове4е от вси4ки загуби от втората световна на сам колко то4но Трудно да се каже но до сега са изгорени над 1000 руски танка и то първо ешалони сигурно поне 15-20 фа,,тмака на танк са дали фира
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
скоро ще са и на груз 200 и ще дойде ред на гнома да свърши като кадафито
92
3
 
5
 
! Отговори
мачкай р Орки преди 1 година
Киев събира милионна армия, за да си върне южната част на страната, заяви министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников
91
0
 
4
 
! Отговори
до 99 преди 1 година
Ми не е така, щото в тая бройка ги няма тия от Беларус. В Беларус на учения бяха около 200 000 . Разбира се никой не знае колко точно са нападнали Украйна, но логично да са всички.
90
0
 
1
 
! Отговори
micho преди 1 година
Луд умора няма
89
0
 
1
 
! Отговори
micho преди 1 година
Ще ги сменят с други , логично.
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събота и неделя освен *** имаше и доста хора по форумите и влиянието на троловете беше преодоляно но сега пак се почна с лъжите.
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В навечерието на военните действия американците и англичаните трърдяха че руската армия североизточно от украйна е 100-120 хилки. А те не грешат, понеже техните англосаксонските шпиони никой не ги гони и всичко знаят.
86
1
 
5
 
! Отговори
987 преди 1 година
До Я се замислете! Всеки ден сваляте бройката на руските войници, а отричате жертви. Русия стартира с 240 000, само по северното направление. Досега не съм намерил цифри колко са от юг през Крим към Херсон и Мариупол. Никой не знае колко са мобилизирани след това нито в Русия нито в отцепилите се републики.
85
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
94 Прав си но от месец украинците обстрелват Донецк но медиите умишлено "по заповед на щуката" нарочно говорят че ракетите са руски. Украйна иска да се вклини между руснаците и донбасците но няма да стане. Като български гражданин се срамувам изключително много за това че бг. телевизии с национално ппокритие лъжат така безчовечно. Русия няма мотив да бомби Донецк, защото те са съюзници. Мотив има Украйна да бомби защото мрази Донецк и областта. Те и били пречили на културата, макар че ги хранят.
84
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен 15 Съветски Социалистически републики в СССР отделно в някои републики има автономни републики. Русия затова е РФедерация защото има автономни единици като Дагестан Чечения Коми Буряти а сега и Крим. Какво пречеше Украйна една голяма страна да даде автономия на ЛДНР. Дори това е залегнало в минските споразумения. И нямаше да има война. Вместо това украйна води 8г. гражданска война по акъла на САЩ и запада и в крайна сметка се стигна до въоръжен конфликт между две братски славянски страни..
83
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съветския съюз не е трябвало да се разделя по административен а по етнически принцип. Защото има разлика между териториално административното деление и етносите. Рускоезично население и исторически руски територии остават в бившите съветски републики, където съветските лидери са раздавали територии както им падне. Затова Русия иска да се обедини както и Германия се обедини без СССР да и пречи.
82
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
@Руски ракети удариха пететажен жилищен блок в района на Донецк в Украйна, превръщайки го в развалини. @Донецк е руски и независим. Украинците всеки ден го бомбардират, а пишете руски ракети са го ударили.... Моля, спрете да се излагате...
81
5
 
8
 
! Отговори
внушения преди 1 година
..."твърди британското министерство на отбраната" ... ясно, може да не се чете
80
4
 
10
 
! Отговори
Я се замислете! преди 1 година
600 000 укропитека със западно въоръжение и командване ядат бой от 130 000 руснака!
79
2
 
4
 
! Отговори
Гейски ценност преди 1 година
"войниците не могат да си вземат планирани почивки" - ха ха! На запад така не правят, така ли?