Притеснителна реклама в Русия: Аляска е наша

Тя идва дни след като Володин заяви, че САЩ трябва да помнят, че Аляска е руска
14 юли 2022 08:20, Нели Христова
257
Притеснителна реклама в Русия: Аляска е наша
Снимка: БГНЕС

Билборд с надпис „Аляска е наша“, забелязан в сибирския град Красноярск, се разпространи в туитър през последните дни, като предизвика възмущение, съобщи "Евро нюз".

Онлайн потребители твърдят, че съобщението е поредната заплаха за нахлуване от руското правителство на фона на войната в Украйна. "Евро нюз" провери тези твърдения.

Изображението на банера в Красноярск беше споделено за първи път в популярната платформа за съобщения телеграм. Човекът, който пръв публикува снимката, твърди, че е виждал много билбордове като тези из града в Сибир.

В сайтовете и онлайн каналите на правителството на Красноярск няма информация за тези банери.

Градската администрация заяви пред руските държавни медии, че тази реклама е "частна инициатива" и няма нищо общо с официалната правителствена политика.

Една от уликите за това кой стои зад тези билбордове е изображението на планини, изобразено до картата на Русия.

Същата точна картина може да се проследи до логото на компания, наречена „Аляска“, която продава ремаркета в Красноярск. Руските медии съобщиха, че тези банери всъщност са реклами, които компанията е платила и произвела.

Представител на компанията коментирал пред руските медии, че „Просто директорът ни е много патриотичен. Така решихме да покажем, че сме за патриотизма, за заместване на вноса“.

Този спорен банер изглежда е патриотичен ход в подкрепа на коментарите на говорителя на Думата, а не каквато и да е по-широка инициатива на руското правителство.

Рекламата идва, след като говорителят на руския парламент Вячеслав Володин - съюзник на руския президент Владимир Путин - предположи, че Москва може да си "върне" Аляска като отмъщение за икономическите санкции от Запада.

Володин каза, че САЩ "трябва да помнят, че Аляска е руска".

Съобщава се, че заместник-председателят на руския държавен парламент дори е предложил провеждането на „референдум“ за жителите на Аляска, за да гласуват в полза на присъединяването им към Русия.

Темата беше посрещната с презрение от американски служители. Губернаторът на Аляска, Майк Дънлийви, реагира в туитър, като заяви „на руските политици, които вярват, че могат да си върнат Аляска: Успех“.

Руската империя е първата, която активно колонизира Аляска в началото на 18 век, преди в крайна сметка да я продаде на САЩ за $ 7,2 млн. - днес на стойност около 142 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 51 Сибир е на местните китайци. Не на някаква нацистка шайка от санктпетербургските блата :)))))))
38
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аляска е на местните индианци на на някви *** и грингоси
37
4
 
11
 
! Отговори
Не на фантазиите преди 1 година
До Анонимен 56 Ако руснаците можеха, щяха вече да са нападнлаи де що има. Истинската причина да не го правят е, че не могат. :)))))) С билбордове не става :))))))
36
1
 
9
 
! Отговори
Русобил преди 1 година
До АнонименДа бе както си върнаха Украйна .
35
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сина: Аляска е продадена, но не е платена до край от янкитата. Всъщност янкитата да са платили на някого. Няма такива гадове. Денят в който бъде сложен край на това предприятие, ще бъде обявен за празник на Земята
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските сел-ни затънаха толкова свирепо в Украйна, че вече обичайните блъфове за "великата" руска армия не вършат работа, затова компенсират с още по-големи заплахи и блъфове. Само че целия свят вижда какво представляват, и това буди само смях. Свърши се с лъжата за Русия като жертва. Лъсна истината за агресивната имерска кооочина, която ще бъде натикана в миша дупка.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
47, кога за последно видя Президента Путин или който и да е от елита на РФ да се кланя на тази гейска мумия, умряла от сифилис? Дай имена, пароли, явки.
32
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава России!
31
8
 
14
 
! Отговори
Валерiй Береза преди 1 година
ХА ХА ХА ХА! Загубиха Украйна, сега се дървят на дедовия!
30
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много скоро Русия ще си върне всички територии заграбене от Западните агресори!! Пък били те в Америка или Европа!!
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подобна реклама може да предизвика възмущение само сред кръглите еесовски и пиндостански първосигналници. Русия има нужда от топли кътчета и плажни ивици, а не от ледници.
28
18
 
9
 
! Отговори
05549 преди 1 година
Балканския полуостров също е Руска територия!! Отвоювана още 1878 по време на Руско-Турската война спечелена от Русия!!
27
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
денацификацията ще продължи до Ванкувър. дупе да им яко на краварите.
26
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Настъпила е паника в гей средите на западния свят?
25
12
 
10
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
Ох, дори истински контрааргументи нямате, кравофилите. Някой ви обяснява защо сте лековерни и не ставате. И вие веднага: О, русифилите сте такива и такива, ходете си в мАсква. Пиле шарено, хора, които мразят кравофили не са русофили, а кравофоби. Логиката ви е покъртително зле. Ние не обичаме Русия. Ние презираме вас, понеже сте изтривалки на чужда власт и не можете да мислите за себе си. Яд ме е, че не четете и не можете да осмислите прочетеното. Дреме ми за Русия.
24
3
 
6
 
! Отговори
Да Бъ Сталинистите преди 1 година
До Де Бъ copосоидитеСталин изби милиони руснаци. Путин се опитва да продължи делото му. Не знам какво ще стане с долара, но никой освен Иран и КНДР не иска да общува със сегашна Русия. О белла чао
23
7
 
6
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
Руските медии гръмнаха с новината за тайни преговори за влизане на Турция, Египет и Саудитска Арабия за влизане в БРИКС...
22
7
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Абе бих се съгласил с тебе, *** някак си фактите от реалния живот, не онзи дето пу.т..я ви казва, че е ситински на вас путинофилите,не подкрепя това което казваш! Щот русия така казваше и за чечня и виж ко стана! Така казваше и за грузия и виж ко стана така казваше и за крим и виж ко стана! Няма да ти казвам колко пъти п.тя казваше, че няма да нападне украйна пък виж ко стана! Така, че чемте малко от малко да научите историята и да видите фактите в тоз живот пък после пишете бря!!!!
21
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия скоро ще се разпадне, те Аляска сънуват.
20
16
 
18
 
! Отговори
Де Бъ copосоидите преди 1 година
Постепенно кравария ще изсърба до дъно надробната от нея помия за последните 200 години. Най-големите демократи избиха милиони индианци, откраднаха им земята с ресурсите и запалиха над 200 войни по света за това време, за да откраднат ресурсите по тези земи и колонизират държавите. Зелената шума ще спре да се използва от три континента съвсем скоро. Венсерамос!