Без униформи, без храна, без оръжие: Стотици отказват да се бият в Украйна

Руската федерация изпраща на война местни жители от бедните региони
20 юли 2022 07:10, Йоана Цонева
475
Без униформи, без храна, без оръжие: Стотици отказват да се бият в Украйна
Снимка: БГНЕС

На петия месец от пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна стана известно, че руските военнослужещи масово напускат руската армия. Това съобщава The Moscow Times.

Така през март 2022 г., само месец след началото на военните действия, 300 военнослужещи, воюващи на руска страна доброволно, без да чакат да бъдат уволнени, слагат оръжието си и напускат Украйна.

Въпросните войници са от подразделение 63354, разположено в Буйнакск. Съобщава се, че наемателите са започнали процедура за прекратяване на договора, предава "Униан".

Според майките на военнослужещите, които са отказали да се бият срещу Украйна, войниците не са имали нито униформи, нито храна. Същата информация е потвърдена от активист за правата на човека. Според него военнослужещите са имали проблеми с униформите и консумативите, а "оръжията са били дефектни".

Някои са се върнали с измръзнали крайници, а няколко души останаха с увреждания, защото е трябвало да "отрежат почернялото месо".

В резултат на това някои хора подават оставка, а други, под натиска на роднините и местните власти, се възстановяват и се връщат в Украйна след хоспитализация.

За подобен случай съобщава и Фондация "Свободна Бурятия". 150 военнослужещи на договор от 5-та отделна гвардейска танкова бригада от военното подразделение 46108 са написали оставките си от украинския конфликт.

Александра Гармажапова, ръководител на фондация "Свободна Бурятия", заяви, че още около 500 буряти искат да се оттеглят от руската армия.

Войната в Украйна

На 24 февруари Русия започна пълномащабно нахлуване в независима Украйна.

Според очевидци бурятите, които се бият в Украйна, са особено жестоки. Докато руснаците предимно пият и грабят в окупираните територии, бурятите масово измъчват, изнасилват и разстрелват цивилни.

Към 15 юни жителите на Чечения са изнудвани с отвличане на техни роднини, изтезания и други методи на натиск, ако откажат да отидат да се бият в Украйна.

Към средата на юни са потвърдени 184 смъртни случая от Бурятия.

На 29 юни 2022 г. бурятските съпруги поискаха връщането на съпрузите си от Украйна.

На 12 юли 2022 г. медиите съобщават, че бурятите в Русия скачат от автобуси, за да не отидат на война.

На 13 юли 2022 г. става известно, че Русия е сформирала специално военно подразделение за набиране на наемници, т.е. всъщност мобилизацията е достигнала до Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
24
 
12
 
! Отговори
Бай Дъни Яко преди 1 година
Абе Анонимчо 242.Сравни къде е стъпила Америка след войната какво става.Германия,Япония,Южна Корея,държави за пример.Гърция,американски бази-взимат 3 пъти по големи пенсии от нас.Ликвидираха С С С Р благодарение на Америка.Пътуваме свободно.Къде стъпи Русия след 1945 година,Северна Корея -страна смрад,България,Полша,Чехия,Румъния,Украйна,Молдова,Казахстан, Узбекистан,Азърбайджан, Грузия,Киргистан, Източна Германия, Армения,всички избягаха от Русия.Един ти се радваш на запалена руска пираткаотзад
292
17
 
4
 
! Отговори
Бай Дъни Яко преди 1 година
Абе 263 Бонго.Абе Бонго.Ти си съгласен да си сложиш запалена руска пиратка отзаде ама да си на топло през зимата..Абе момче,ти знаеш ли какъв взрив е това.Имахме руска запалена пиратка отзаде 45 години И тя гръмна 1989 та изчезна Н.Р.Б и .С.С.С.Р.Абе ако искаш да се почешеш отзаде си хвани някое момче,а ти се пускаш на международната арена Кротни се.И се почесвай по скромничко за да ти е сладко.
291
8
 
21
 
! Отговори
Само питам... преди 1 година
Разбрахме от коментиращите соросоидчета каква гей била армията на Русия ...... абе , какво стана с ония войничета от НАТО дето в Хърватската дискотека си въртяха /туърк / задни части та се наложи хърватите да ги пребият с възпитателна цел ? Излязоха ли от болницата ... Успяха ли да се възстановят за ежегодния Ден на ходенето с високи токчета на военослужещите на НАТО ..... Психолога успя ли да възстанови аурата им ? ПО ДАННИ НА ПЕНТАГОНА НАД 57% ОТ ВОЕНОСЛУЖАЩИТЕ В АРМИЯТА СА ЛГБТИ... ФАКТ .
290
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Британското разузнаване "?
289
3
 
17
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
То бива пропаганда ама не сме чак толкова *** все пак
288
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кой воюва няма но има наказани 4е са били там.... ех тъ..потията по руснаците ходи )))
287
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кой воюва вагнер лига днр май муните са само за гей секс в по4ивките на ру армията
286
7
 
20
 
! Отговори
Кой воюва преди 1 година
В Украйна в руската армия воюват само щатни военнослужещи. Руски наборници в Украйна няма, даже имаше наказани за това, че са включили наборни военнослужещи.
285
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кадировите нещо не се покават по тик ток а и където и да е другаде
284
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕГЕСТАНЦИТЕ И ТЕ ИЗБЕГАХА
283
2
 
3
 
! Отговори
Тюрлюгювеч преди 1 година
Тук 300 измръзнали, там 150 отказали. Колкото до бурятите, тях ги изтеглиха всички, защото се оказаха неподготвени за военни действия и за кратко време дадоха много жертви.
282
5
 
25
 
! Отговори
PG преди 1 година
Абе не ви ли писна да лъжете за тая война,каква измислена медия сте вие ,четете от другите и вижте какво се пише и какво показват другите журналисти,вие се скъсахте да слугувате на някого и да пускате какви ли не глупости ,хората вече почнаха да разбират истината за тази Украйна и смахнатия и президент,засрамете се бе ,слугинаж и ***
281
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 299- на точките Т" Ъ. П.
280
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
The Moscow Times, подразделение на Times и New York Times. Явно вече им е ясно, че никой не вярва на DW, та активизираха разни знайни и незнайни медии. "Демокрация", какво да правиш .....
279
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички коментари надолу се пишат от администратор.сайта има нула ( 0 ) посещаемост.сега пак ще го изтрият.
278
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
293- ами ние ги получихме,турците ги получиха,сега наред са чехите.
277
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕМИТАЯ ЕВРОПА. ПФУУУУ.
276
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПУТИН КАЗА. ЗИМАТА ЗА ЕСЕС ЩЕ Е ТЪМНА И СТУДЕНА НОЩ. КОЛКО ЛИ ЩЕ ИЗДЪРЖАТ МЕКИТЕ КИТКИ. УКРИТЕ И ТЕ ВИКАТ ЧЕ ПРЕЗ ЗИМАТА НЕ ИМ СЕ ВОЮВА. ЗНАЧИ ЗЕЛЕНИЯ ЛИЛИПУТ Е ВЕЧЕ МИШЕНА.
275
4
 
5
 
! Отговори
Хорхе Валдано преди 1 година
Чехия не е в списъка на САЩ за приоритетни страни, и нито чехите имат пари за ф 35...САЩ не раздава точно ф 35 наляво и надясно...Само наистина най-близките на САЩ ще имат право да имат Ф-35 , а чехите със сигурност не са от най-близките на САЩ .
274
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците бягат вече във половин Укропия , а "доволните и сити" укри се евакуират към Сибир. Що ли им хареса?