Захарова: ЕС продължава да се забива в задънена улица

Санкциите ще са с пагубни последици за глобалната икономика
22 юли 2022 08:00, Анисия Иванова
138
Захарова: ЕС продължава да се забива в задънена улица
Снимка: БГНЕС

С нелегитимните си едностранни санкции Европейският съюз упорито продължава да се забива в задънена улица, а съответните мерки довеждат до пагубни последици за глобалната икономика и сигурност. Това се казва в разпространено вчера изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирано от ТАСС.

Още по темата

"На 21 юли Съветът на ЕС обяви разширяването на нелегитимните едностранни ограничителни мерки по отношение на Русия. С това Евросъюзът упорито продължава да се забива в задънена улица. На фона на очевидната безперспективност и безсмисленост на дългогодишната политика на натиск срещу Русия стават все по-явни пагубните последици на европейските санкционни упражнения за различни елементи на глобалната икономика и сигурност, включително и на държавите членки на Евросъюза", отбеляза говорителката.

"Наред с пандемията от КОВИД-19 основна причина за ръста на цените на селскостопанската продукция и въглеводородите е недалновидната икономическа и енергийна политика на Запада. За изостряне на ситуацията допринасят антируските мерки на ЕС, открито преследващи целта за подкопаване на външноикономическата дейност на нашата страна, включително в селскостопанския сектор", каза Захарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 29Обаче познават когато си българин, не могат да сбъркат :))) Таз е такава карикатура, че немам думи, но явно е удобна на Путин :)))
21
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележете какво и как пишът тези пионки на сорос - чисто фашиски термини или значения !!!! коя е тази !!!! била бабичка!!!!!!!! тая има тяло макар и да е над 40 години и затова и предлагат и плейбой - или пак прос.то.тия която си е присъща за соровците
20
2
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 1 година
След войната. И ти побързай да се преустроиш, защото такива като теб---все са по облизването на....остатъците.
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази гопожа явно не е чувала за Нане и Вуте.
18
14
 
6
 
! Отговори
.. преди 1 година
уникална е. много секси мацка..
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът има работа с тотално изтрещели хора(ако може така да се каже).
16
13
 
15
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
Вече усещам колко е приятно да не срещам рускаяя бляттьь ден през ден. Украинците лека полека се култивират за разлика от великите братушки. Изобщо не ми пречи, че ги няма рашастанците на дядо вова
15
10
 
17
 
! Отговори
Granik преди 1 година
Тия как не ги е срам в 21 век да убиват деца и възрастни,да им разрушават градовете и то на европейска държава и народ..То бива да са кръвожадни но това е страшно. Абсолютни варвари.
14
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таз освен да плаши мъжете с държанието си и външноста си, друго може ли да прави !? :))) Нема нищо лошо да е грозна, ама да се държи като хамалин и да заплашва всеки..... :)))
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя руzия нали е цъфнала
12
0
 
0
 
! Отговори
ДО 11 Психопад преди 1 година
До Анонимензавиждаш ***.ак
11
10
 
22
 
! Отговори
извод преди 1 година
1.Война не е добра за никой. 2.Русия след войната ще излезе по-слаба,по-изолирана, без чуждестранни инвеститори, по-бедна и културно опустушена след фашизирането на цялата нация и държава.3. Китай ще стане новият господар на Русия 4. Путин ще бъде на пиедестала на Хитлер и Сталин. България---ще намали зависимостта си от Русия и САМО ТОВА ЩЕ БЪДЕ ДОСТАТЪЧНО ДА НАПРЕДНЕМ ИКОНОМИЧЕСКИ,ЗАЩОТО 90% ОТ КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е ОТ РУСИЯ И РУСКИТЕ И ПОМАГАЧИ ТУК.
10
7
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
До Абекой е хопсипат показват следсвията в ЕС глад и студ и при това няма и да се къпът поради липса на енергоресурси или липса на култура която и докара немците да измисът парфюма за да не миришът на светските вечери !!1 не омит полов орган !!!!!!! за каква култура може да се говори - простотия
9
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките са откачили
8
15
 
20
 
! Отговори
Вин преди 1 година
Весело! "Нелегитимни" санкции, срещу съвсем "легитимното", първо след ВСВ, планирано, подготвено нахлуване в европейска държава с цел подчиняването или унищожаването и! На тази и трябва "грешния месар", който носи салама на задния вход!
7
16
 
24
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Санкциите ще са с пагубни последици за Русия най-вече, но не може да се позволи на един психопат и садист да налага неговия си световен ред на убийства и разрушения!!
6
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип рускините са красиви, но такова нещо рядко се среща като жена, направо травестит :))) Поне да имаше акъл, но и това нема :)))
5
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо нон стоп я показват?И изобщо отразяват безмозъчните изказвания на тези г Луповати терористи
4
19
 
22
 
! Отговори
Дежурни Тролове преди 1 година
готвите ли се за 15% съкращаване на енергопотреблението - Кире Дупедаввеца и на това се съгласи
3
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА, РАЗБИРА СЕ, ЕС И САЩ СА ЗЛЕ И САМО РУСИЯ ЦЪФТИ КАТО СЛИВА ХАХАХА АМА ДРУГ ПЪТ...