Франция: Русия иска да спусне завеса от кръв между себе си и Европа

Украйна трябвало да спечели тази война, от нея зависи бъдещето
28 юли 2022 19:55, Елка Василева
73
Франция: Русия иска да спусне завеса от кръв между себе си и Европа
Снимка: архив, БГНЕС

С войната в Украйна Русия иска спусне "завеса от кръв" между себе си и европейските си съседи, заяви днес държавният секретар на Франция по европейските въпроси Лоранс Бун, цитирана от Франс прес.

Още по темата
Бун поздрави Украйна и Молдова за получаването на официален статут на страни кандидатки за членство в Европейския съюз. "Този статут е жизненоважен за тези страни", каза тя и добави, че "не са възможни половинчати мерки, когато Русия е избрала да спусне завеса от кръв между себе си и съседите си".

Украйна е арена на "неописуеми престъпления" на руските войски и е замесена във "война, която трябва да спечели, защото от това зависи нейното бъдеще, както и нашето", заяви още Бун в рамките на дебат за приключилото в края на юни френско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Тя поздрави 27-те страни членки за реакцията на руската инвазия с "колективен отговор от невиждани санкции с безпрецедентен обхват", чиято цел е "войната да стане трудна за Русия в икономически, финансов и военен аспект".

Според оценката на Лоранс Бун ЕС е успял да "скъса с едно голямо табу", финансирайки въоръжаването на Киев. "Времето за стратегическа умереност приключи", подчерта още тя.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
9
 
! Отговори
do 7 преди 1 година
До я па тая: На краварите им свършват парите, защото тъкат на много станове.Нямат ресурси, самият факт че над града ни не са пръскали самолети вече цял месец, е достатъчно показателен
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупост след глупост бълат евробюрокатите . А можеше да направят нещо за спирането на войната . Явно има интерес да продължава колкото се може повече
9
5
 
18
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Колко кухи *** има в юрогея..? Въпрос за стани богат...
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франция не е рептилът микрон.
7
11
 
9
 
! Отговори
я па тая преди 1 година
Краварите си изиграха брилянтно картите!
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лоранс Бун не е мъж, а е изключително грозна жена, сигурно оттам идва всичката злоба. Колкото красива, толкова интелигентна. И защо ни занимавате какво е казала тая?
5
4
 
17
 
! Отговори
Еу преди 1 година
Ро жендармеристи! Ей, мечтана хапка ви е ру сия, ама да не ви приседне, ла ми ненаядени прозрачни хи ени!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В youtube следствения комитет на РФ има страница я вземете да гледате малко там говоря и пленници и граждани ...
3
26
 
4
 
! Отговори
... преди 1 година
Като цяло русия губи таз война! а когато русия губи има 2 варианта единя идва америка и и помага да спечели войната или почват нещата както при сталин! изпращат се войнци и ако те севърнат отдзад ги чака руски картечар с руска картечница с руски патрони и ... да! Другото е, че се вижда, че русия няма потенциала да спечели каквато и да е война комл и срещу НАТО! и ако НАТО реши да даде по-модерни уружия на русия не като сегашните на по над 20г. то рашките ще требе да се върнат у сибир!
2
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
завесата се казва червено знаме и това е знамето на победата
1
36
 
7
 
! Отговори
Щерев преди 1 година
Русия - организирана престъпна групировка с фашистка идеология и терористични цели .