Путин: Руските ВМС скоро ще получат нови хиперзвукови ракети

Те летят със скорост девет пъти по-голяма от тази на звука
31 юли 2022 13:33, Елка Василева
205
Путин: Руските ВМС скоро ще получат нови хиперзвукови ракети
Снимка: БГНЕС

Президентът Владимир Путин заяви, че в близките месеци руските военноморски сили ще получат нови хиперзвукови крилати ракети "Циркон" и че това къде ще бъдат разположени те, ще зависи от руските интереси, предаде Ройтерс.

Още по темата
В реч в бившата имперска столица Санкт Петербург по случай Деня на военноморските сили, който се отбелязва днес в Русия, Путин направи възхвала на цар Петър Велики за това, че е превърнал Русия във велика морска сила. В словото си руският президент не спомена директно Украйна.

Но стопанинът на Кремъл обяви, че е подписал нова военноморска доктрина, подробности за която не бяха разкрити, и похвали хиперзвуковите крилати ракети "Циркон" като единствени по рода си в целия свят.

"Доставката на тези ракети за руските въоръжени сили ще започне в близките месеци", каза Путин. "Фрегатата "Адмирал Горшков" първа ще застъпи на бойно дежурство с това страховито оръжие на борда."

"Ключовото тук е способността, която ще придобият руските ВМС. Те ще могат да отговорят светкавично на всеки, който реши да посегне на нашия суверенитет и свобода," заяви Путин.

Хиперзвуковите оръжия могат да летят със скорост девет пъти по-голяма от тази на звука, а през последната година Русия извърши пробни изстрелвания на "Циркон" от военни кораби и подводници.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48 ахаха верно ли? Защо Зеленски иска в НАТО и в същото време иска да си вземе Крим. Нали се сещаш ,че тогава ще въвлече всички ни във война,Февруари съобщи че щели да си правят ядрени ракети.това всичкото според тебе не е заплаха. Да ти напомня само за карибската криза заради няколко ракети до границата на САЩ които бяха в отговор на ракетите в Турция.защи тогава американците се почувстваха заплашени? А сега руснаците трябва да стоят и търпят?
20
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия си имаше всичко преди войната оттук нататък ще чуваме само това ракети бомби ядрено оръжие никой не имал никакво намерение да напада Русия нито да я унижава хората приемаха руските туристи навсякъде и руснаците бяха посрещани добре навсякъде по света сега вече всичко се промени завинаги и затова руснаците могат само да обвиняват Путин не цивилизования свят който осъди тази кървава война
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не може да се справи с Украйна да си подава оставката.
18
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 39 оръжията са за паритет. А защо американците имат най-големият военен бюджет и най-много бази зад граница? Да си направят и те ракети и да си стоят в краварника. Те тръгнали по целия свят да се месят и да се изживяват като световен полицай. Според ме са световен бандит ,побойник и рекетьор.
17
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука и а няколко дежурни тролчета. Пишат си един на друг и ако някой се изкаже против Козяк веднага удрят минусите. Как е заплащането на коментар или на час?
16
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велик лидер е Путин. Минималната работна заплата в Русия вече е над 3000 Евро!
15
7
 
21
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Е и, какво ще правиш с тези ракети, ще избиваш невинни хора, ще бомбандираш Европа и Америка и си мислиш, че няма кой да отвърне на такъв удар. Пълен откачалник, вместо да се грижи за народа си, харчи милиарди за безмислени ракети. Никой никога не е имал намерение да напада Русия, всичкото това са си негови измишльотини, за да остане вечно на власт!!!
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 15 като си с руски произход защо се обаждаш от истината нима е хубаво вашата държава да води варварска война и да очаквате уважение Русия само с оръжие и бомби се занимават като не се инвестират пари в икономиката а във война и оръжие найстина ще ядете патриоти с тази война си представи все едно всеки ден Путин гори парите ви в печка за дърва
13
24
 
8
 
! Отговори
Мобилизация! преди 1 година
Всички кравороби да подготвят мешките за Украйна. Украинското пушечно месо е на привършване и господарите наредиха да се мобилизира ново. *** там няма да се пращат защото веднага ще дезертират.
12
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26 за американците ли става дума? Съгласен съм с теб. Във повечето конфликти след втората световна война са забъркани американците
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големи мераци....
10
6
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Второто Освобождение е истина и имам познати, чиито семейства са били потърпевши, но и те разправят, че руски офицери са ги спасявали от разпасаните редници на червената армия. Не всичко е едностранчиво, има си хора и хора. Обаче имперските амбиции на Русия, винаги ще бъдат вредни за България и винаги те ще търсят начин да унищожат България, понеже им е дала писменост и култура, а тези времена се върнаха в Кремъл, така че те са ни абсолютни врагове в момента
9
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без война ,не могат да живеят !Все трябва да избиват комплекси и .невинни хора.
8
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17 точно в хиперзвуковите технологии и атомните ракетен руснаците са по-напред от уса. Разбирай всеки си има приоритети. Руснаците ракети., А американците самолетоносачи- за да могат да изнасят демокрация по целия свят и да бомбят по-слабите които не им ходят по свирката
7
6
 
16
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Браво! Ще получат скоро нови ракети, НО след като ги препишат от Запада. Защото всичката руска/съветска технология е преписана. Това коли, това орУжия. Само че, с примитивните руски технологии резултата е нещо грамаданско и грубо. Четете, учете, не мислете, че в Рашъ е хубаво. Не е...Плащат в рубли, но те не са пари.
6
4
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Пратете и една на Позитано 20 - чакат другарите...
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте филмът "Второто освобождение" базиран само на официални документи от архива
4
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 6 USA ли имаш предвид,? Както се е доказало през годините твоите господари немогат да съществуват без войни. Планът им с Украйна сработи и взеха да прехвърлят провокациите в посока Тайван.
3
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обикновенният руснак най обича да гризе танкове, гаубици, хиперракети и експлозивите на Путин!
2
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдвана хиперзвукови ракети се ползват от НАТО. Нищо ново относно топлата вода и колелото на тавариша Хитлеристан, освен приказки за чебурашка ,маша и мечока