По 120 полета на ден се изпълняват между Русия и Турция

Билет от Москва до Рим с прекачване в Истанбул е около $1300
11 авг 2022 12:19, Елка Василева
63
По 120 полета на ден се изпълняват между Русия и Турция
Снимка: архив, БГНЕС

По 120 полета дневно се извършват между Русия и Турция, като 85 от тях се осъществяват от турски компании, главно от националния турски авиопревозвач, пише турският в. "Хюриет".

Още по темата
По данни на изданието Русия предлага към края на август броят на полетите на турските превозвачи да бъде увеличен до 100 за денонощие.

Увеличението на броя на полетите оказва голямо влияние на натовареността на руските летища, като от московското летище "Внуково" в някои часови зони самолетите излитат в интервал през няколко минути, пише "Хюриет", като добавя, че най-голямо е натоварването през нощта, когато самолетите излитат за турските курорти.

По данни на вестника увеличението на полетите се е отразило и на цените на билетите. В момента билет от Москва или от Санкт Петербург до Истанбул струва приблизително колкото билет от Истанбул до Ню Йорк. Цената за билет от Москва до Рим с прекачване в Истанбул възлиза на около 1300 долара.

"Хюриет" пише, че вече е разрешен проблемът, свързан с плащането на билетите с руските карти "Мир". От юли руснаците могат да купуват по този начин билети от националната турска авиокомпания "Търкиш еърлайнс" както за направления в Турция, така и за трети страни.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: цениРусияТурцияполети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
11
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Пенсионер съм с три пенсии - от САЩ, Острова и от България. Получавам и трите пенсии в пълен размер. Никой никога не ми е намалял сумата от която и да е пенсия.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да - 100% си и..ди... от Да...
25
7
 
13
 
! Отговори
ну , давай преди 1 година
турците се радват , рускините доволни :)
24
11
 
13
 
! Отговори
Ненормален преди 1 година
Накрая в Русия ще останат само ония от ДУМА и главните джуджета. Браво на Турция за тарикатското унищожаване на Рассия чрез източване на младата генерация.
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако работиш в Белгия и се прибиреш в България, пенсията ти я намаляват, ако си в Белгия ти е в пълен размер, имат и други способи, тези по-на-запад не са вчерашни ,знаят как те да източват колониите, а не те тях
22
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1Турциа пидкрпа нацизтити
21
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците се изнасят от РФ с бесни темпове. Направо се учудих колко много рускини са дошли в България с децата си. Хванали самолет до Истанбул и оттам - до България. Истанбул им е транзитна точка, от него се пръсват по целия цивилизован свят.
20
21
 
2
 
! Отговори
! преди 1 година
До Да турците са смел народ но политиците им са слаби. Ние изгониха руските дипломати и са противопоставяме на газпром и аерофлот а турските политици ги е страх. Ако в Турция имаше истински политик като баязит сега щяхме да живеем в една 100 милиона държава и да сме членове на ес а не губерния на раша.
19
8
 
14
 
! Отговори
МАЙОРА преди 1 година
До до мАйораПортрет на руския трoл: Живее в западна държава, децата му учат на запад,кара западна кола, иска заплата в евро или долари , иначе обича Русия !
18
8
 
16
 
! Отговори
до мАйора преди 1 година
Абе, Ефрейтор, като живееш толкова добре, какво ти пука как живеят в Русия, че си тръгнал да им "светиш" под одеалото??? Няма да те питам защо сме най-бедната държава в ЕС, нито защо ръстът на емиграция в Бг е толкова висок, ти и сам го знаеш!
17
15
 
21
 
! Отговори
МАЙОРА преди 1 година
До Ох Никой не се е изнесъл от България! Ние сме в ЕС, можем да си работим в 27 държави! Можем да си ги сменяме и да си се прибираме в Родината, когато поискаме! При руснаците не е така! Там бягат! Бягат от Северна Корея номер 2!
16
2
 
20
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
Че не е глупав Ердоган е известно. Той е турското подобие на Путин с едната разлика, че е в НАТО и че армията която ръководи е огромна. Ердоган леко се усмири с преврата. Следва ли да си зададем въпроса добър дипломат, или троянски кон в НАТО е Ердоган?!? Един Господ знае какво са се договорили за 4 часа среща в Сочи с Путин.
15
14
 
14
 
! Отговори
Да преди 1 година
Турците са смел народ - не ги е страх да застрелят руския посланик и руския самальот.
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ох Сакън да не кажеш някоя лоша истина за росия. Веднага няколко глупави Матросовци се хвърлят на амбразурата.
13
10
 
10
 
! Отговори
Е преди 1 година
Турците застреляха руския посланик, ние не. Турците свалиха руски самолет, ние не. Като станем като рурците - ще се оправим
12
10
 
18
 
! Отговори
Смятай с мен преди 1 година
120 полета х 200 човека в самолета са 24 000 туристи само за ден. Ако всеки от тях остане за 1 седмица и харчи по 300 евро на ден (след като летят със самолет в чужбина очевидно ще харчат нашироко) това са 50 400 000 евро от всеки турист или над 100 МИЛИОНА ЛЕВА НА ДЕН, ако бяха дошли у нас. За 4 месеца туристически сезон 120 дни х 100 милиона дневно в българската икономика можеше да влязат 12 МИЛИАРДА ЛЕВА тази година!
11
8
 
17
 
! Отговори
Ох преди 1 година
Оооооооооооох, кво ревете на чужд гроб? Руснаците се изнасяли от Русия. Ми то в нашата България не останаха хора. Имаме на 2млн. в чужбина, дето никога няма да се върнат.
10
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не щем руска газ, ама я плащаме по-скъпо на турците. Не щем руски туристи и те се пренасочват към Турция. Не търгуваме с Русия, но Турция изнася всичко нататък.
9
7
 
14
 
! Отговори
МАЙОРА преди 1 година
Ботокс Шеломов да затваря границите, че половината в тия полети са с еднопосочни билети! Младите руснаци масово се изнасят от фалиралата болшевишка ***!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** с метафорите е скаран. Ни се ядат, ни се доят.