Сергей Шойгу: Забраната руските граждани да влизат в ЕС е нацистка политика

Той цитира Георги Димитров, който нарече фашизма "зверски шовинизъм"
20 авг 2022 22:10, Анисия Иванова
590
Сергей Шойгу: Забраната руските граждани да влизат в ЕС е нацистка политика
Снимка: БГНЕС

Идеята за забрана на всички руски граждани да влизат в страните от ЕС е проява на нацистка политика. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, предава ТАСС.

„Днес сме свидетели на поредното ярко проявление на нацистката политика, когато от високите европейски трибуни активно се пропагандира русофобската идея за забрана на всички руски граждани да влизат в страните от ЕС“, каза Шойгу на пленарно заседание на Първия международен антифашистки конгрес в събота.

В същото време той отбеляза, че основните принципи на световния ред, правните и политическите оценки на Нюрнбергския трибунал все повече се игнорират и преразглеждат от отделни страни, в частност от балтийските. „Маршовете на легионерите от СС станаха традиционни в Естония и Латвия, издигат се паметници и обелиски на военнопрестъпниците. По улиците на литовските градове открито се чуват нацистки лозунги и призиви“, каза  министърът.

Откривайки конгреса, той цитира Георги Димитров, който нарече фашизма "зверски шовинизъм, средновековно варварство и необуздана агресия срещу други народи и страни". "През 30-те години на миналия век в Испания, Португалия, Румъния, Хърватия и някои други държави бяха установени фашистки диктаторски режими. Германският нацизъм стана неговата най-радикална и агресивна форма", каза Шойгу, цитиран от "Труд".

Той подчерта, че идването на власт на националсоциалистите се дължи на тяхното финансиране от международния капитал. „Съвсем очевидно е, че финансово-икономическото сътрудничество между англо-американските и нацистките бизнес кръгове беше един от основните фактори, довели до Втората световна война, която струва на човечеството безпрецедентни жертви“, отбеляза руският министър на отбраната.

Ръководителят на Министерството на отбраната припомни, че най-бруталната е била агресията срещу Съветския съюз. "27 милиона загинали. Нито една държава в света не е платила такава цена. От общия брой на жертвите почти 14 милиона са цивилни. Това е пряка последица от нацистката политика, провеждана от нашествениците", каза Шойгу.

Министърът подчерта, че "уроците на историята са лошо научени от онези, които, разчитайки на собствените си сили, извършват насилие". "Бомбардирането на Югославия, войните в Афганистан, Ирак и Либия, култивирането на терористични структури в Сирия. Тези и подобни престъпления винаги имат конкретни инициатори и извършители. Отговорността за подобни действия и последствията от тях е изцяло на ръководството на Съединените щати, на Америка и НАТО", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
455
0
 
0
 
! Отговори
Nakrucop преди 1 година
<a href=https://google.gy/url?q=https://telegram.me/Nakrutka_by_Invaiter_bot/>instagram живые подписчики накрутк</a> Instagram накрутка просмотров лайков https://google.cd/url?q=https://telegram.me/Nakrutka_by_Invaiter_bot/ https://yandex/search/?lr=&text=https://telegram.me/instagram_invaiter/
454
0
 
1
 
! Отговори
Шмайзер преди 1 година
То бива цинизъм, ама този мишок надмина и Гьобелс!
453
2
 
11
 
! Отговори
ЧУДНА РАБОТА..... преди 1 година
ZZ- нацистките кадри на Путин , иската да посещават свободно враговете си от ЕС....ха,ха,хаааа..... ЩО БЕ ШОЙГУ----ПАРИЧКИТЕ ЛИ ВИ ТЕГЛЯТ НА ЗАПАД??!!!
452
2
 
17
 
! Отговори
ЗА ДА ИМА МИР преди 1 година
ШОЙГУ ОБРАТНО В СИБИР !
451
3
 
15
 
! Отговори
ЛоШо преди 1 година
Спокойно Щойгу, ZZ нацистите спокойно могат да влизат в Северна Корея, Китай, Венецуела и др. подобни диктатури. Все пак вие си поставихте новата Желязна завеса ! Свиквайте
450
3
 
13
 
! Отговори
бай Иван преди 1 година
съвсем нормално е,не приятелските държави на русия да забранят това нещо
449
3
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
Заповядайте всички християни в ЕС да работите и издържате всички който са мюсюлмани и не са от ЕС. С удоволствие ще гледам на кой колко са му нервите, хитростите и докъде ще изкара да мълчи на новите трендове наречени дискриминация хахаха. Доста добри работници не издържаха и не издържат и хвърлят всичко и се спасяват. Германия я чака същото като Англия с тази политика хаха. И с тази нация дето и мошета им правят ще стигнат където е и България.
448
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** в сибир
447
13
 
4
 
! Отговори
Някой или никой преди 1 година
Той ЕС отдавна си е изгубил смисълът и предназначението. Хората от ЕС пребивават на тази теория свободно за да бъдат роби да всички който не са от ЕС. За другите религии и етноси може всичко за нас от ЕС нищо. Ние само работим и мълчим защото е дискриминация да говориш истината. Дори децата ни от ЕС по-трудно взимат паспорти защото ние нямаме право на нищо и време от работа да издържаме всички други. Вече всичко е изпратено в цял свят няма смисъл и значение.
446
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми вие от друго не разбирате, бе, Шошку!
445
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
я да си пасе елените ни за войник ни за политик става дръпнатия крадец
444
2
 
11
 
! Отговори
toti преди 1 година
А да убиваш мирни граждани нима е за медал ли бе *** !!!1Там ще изпукате до един каде генерал,каде маршал,в ада да идете дано !!!
443
2
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Тоя лъже,даже повече от Корнелия Нинова!
442
3
 
9
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
За какво са им на руснаците визи като те ходят на екскурзии с танкове .
441
2
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Понеже нямаше място - цитираното от мен е от сайта "Украинская правда", преведено от украински на български през Гугъл преводач - оказа се много приличен превод обаче нали?!Прочие, сред украинските бежанци има наистина неприличен брой баровци, возещи се не само на Аудита, но и на Майбаси. Но и те избягват България - почиват на Лазурния бряг!Да не са луди!Прочие - това ви е доказателството, за всички русофили, че Украйна казва истината - Русия лъже!!!
440
1
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
"От началото на пълномащабното нахлуване в "Украинска правда" многократно са постъпвали сигнали, че в Монако, Монте Карло и Ница са концентрирани неприличен брой украински ВИП бежанци.Чуха се различни фамилии и различни адреси. Но решихме, че е по-добре да видим веднъж, отколкото да чуем сто пъти. И на път за Турция и яхтите на руските олигарси те спряха за няколко дни на Лазурния бряг." Нали русофилите все врякате че Украйна лъжела?Ето ви новина - и украинци се возят на Майбаси!
439
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се ! Банвайте ги нацитата нямат място в ЕС. Те и без това са си самодостатъчни ! Имат си всичко каквото пожелаят нали :)
438
4
 
14
 
! Отговори
Синцов преди 1 година
Нямат място убийци и агресори на територията на Европа !!! Правилна е политиката те хен крак да не стъпва в Европа - а как да разглеждаме узурпаторската и унищожителна политика на сегашна Русия към Украйна ,това как да го наречем ,братска любов ли ?!?! С тая ваша война направихте така, че натрупахте огромна ненавист и отвращение у всички миролюбиви хора по света !!! Омерзени сме, че толкова години ви уважавахме !!! Никога вечеЧ
437
5
 
4
 
! Отговори
До до503 преди 1 година
Ако ти напишат, че и 1 000 000 марсианци, са избили, пак ще повярваш!?
436
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 503 Според книгата на Д. Стендарт "Американският холокост" издадена 1992 г. от Оксфорд юнивърсити прес тази цифра е дори повече от 100 000 000. Прочети.