Медведев: Дори САЩ няма да предложат на Зеленски гаранции за светло бъдеще

От НАТО били русофоби, но не и самоубийци, нямало да приемат Украйна
23 авг 2022 19:23, Нели Христова
221
Медведев:  Дори САЩ няма да предложат на Зеленски гаранции за светло бъдеще
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа пореден пост в Telegram. В него той предупреди, че влизане на Украйна в НАТО ще доведе до последици за Алианса, сравними със самоубийство.

Ето какво написа Медведев:

"Киевският режим продължава да си измисля някакви "гаранции за сигурност" за бъдещето. Ту провеждат среща с някои незначителни съседи под председателството на забравени пенсионери по този въпрос, ту отново си спомня за НАТО. На всички е ясно, че никой от съседите не може да им даде никакви гаранции, дори люто да мрази Русия. И сега никой няма да приеме Украйна в НАТО. В Алианса може и да са русофоби, но не са самоубийци. И това е пряк резултат от специална военна операция. Само договор с Русия можеше да гарантира сигурността. Но украинското правителство, стимулирано от западните пари и ракети, го отхвърли. Така че с гаранциите нещата не стоят добре.

И последно. Киевският режим разбира, че именно за него (сегашните лидери на Украйна) няма и не може да има никакви гаранции за сигурност. Дори САЩ няма да предложат на Зеленски и съратниците му гаранции за светло бъдеще. Няма смисъл. Сега в Украйна печели фирмата Joseph Robinette Biden & Sons. Скоро това ще свърши. Американците са закоравели егоисти и работят само за себе си. Така че новият екип няма да се поколебае да пусне корупционната украинска тема в тоалетната на историята заедно със замесените в нея", написа бившият руски президент.

Предполага се, че когато пише за "фирма" Joseph Robinette Biden & Sons, Медведев има предвид не само САЩ като цяло, а скандала, който се развихри около американския президент Джо Байдън (тогава още само вицепрезидент) и неговия син Хънтър в Украйна.

Става дума за разпространявана нееднократно в медиите информация за предполагаеми корупционни сделки между Джо Байдън и сина му Хънтър в Украйна. В края на 2015 г. и началото на 2016 г. Джо Байдън, в качеството си на вицепрезидент на САЩ, заплашва да лиши Украйна от кредитни гаранции в размер на 1 млрд. долара, ако правителството в Киев не уволни главния прокурор Виктор Шокин. По това време се говори, че Шокин разследва дело за корупция срещу Burisma, една от най-големите нефтено-газови корпорации в страната, в чийто борд на директорите е синът на вицепрезидента Хънтър Байдън. Смята се, че Байдън-старши е искал главният прокурор да бъде уволнен, за да защити компанията и сина си. Впоследствие Шокин е уволнен.

Доколкото става ясно от публикациите в медиите по темата Джо Байдън наистина заплашва да оттегли финансовата помощ от Украйна, ако тя не уволни главния прокурор. До момента обаче няма категорични доказателства, че това е свързано с разследването в Burisma.

Според свидетелските показания по онова време администрацията на САЩ, нейните съюзници и украинското гражданско общество са били на мнение, че Шокин трябва да бъде уволнен, тъй като не разследва активно случаи на корупция.

Хънтър Байдън става член на борда на директорите на Burisma през април 2014 г. Тогава бе съобщено, че той ще помогне на компанията в областта на прозрачността, корпоративното управление и отговорността, както и в международното разширяване. По това време много експерти и медии в САЩ и Украйна смятаха, че назначаването на Хънтър създава сериозен конфликт на интереси, тъй като неговият баща като вицепрезидент е отговарял за политиката на САЩ спрямо Украйна след революцията. Белият дом заяви, че Хънтър Байдън е частен гражданин и адвокат и работата му не оказва влияние върху политиката на САЩ.

Когато Байдън-младши започва работа в Burisma, компанията вече е в полезрението на прокурорите, и то не само на украинските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
2
 
! Отговори
ДО 77 ЧУЧУЛИГИТЕ преди 1 година
ДА прав си нашите американофили незнаят какво е култура и това вижда сега от форума !!!!!!!!!!! КЪДЕ сте бе умници обичащи сащ - имате дълги шии и трудно ви стига до мозъка който както се вижда и го нямате - да напишеш жуже , къъсия ПУТИН ВРАГ И Т.Н. НЕ ТРЯБВА АКЪЛ !! ВИЖТЕ КОЛКО СТЕ ПР.О..С..ТИ ..
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медведев, кажи пак за атомните бомби. Към колко часа да ги очакваме?
70
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 9 септември 1944 год., хиляди Българи бяха избити от свойте съграждани *** и руската свлоч която ни окупира.България през периода в който беше в пакт с Германия не изпрати дори един войник срещу Русия. Русия не искаше Сан Стефанска България, Русия беше против съединението на Княжество България и Източна Румелия. Дори националните ни герои не са искали да сме руски сателит. Русоробите са национални предатели
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Възраждане издигнат Мангъров мисля да гласувам за тях. Медицинските му съвети пречукаха няколко човека които не можех да понасям.
68
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митко, не си на себе си откакто изритаха синковеца от Калифорния...
67
6
 
6
 
! Отговори
Петров преди 1 година
украинците така се вживяха в ролята си на американски храненици , че се взеха за по важни от господарите си и започнаха да поставят условия на цял свят и да изнуват за пари и оръжия. само глу па ци и последни гол таци могат да се държат така.
66
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 91 Напротив, всичко построено в Русия е от украинците. Сталиновата индустриализация изцяло е дело на американците, които са им построили 1500 завода от тежката промишленост. Руснаците са глуповата нация, цялата им газова индустрия е построена от украинците, най-големите учени на СССР са украинци, ракетната им програма и индустрия е създадена от украинци. Руснака може само да краде, заради това се занимава единствено със завоевателни войни. Вие не четете затова говорите глупости.
65
8
 
7
 
! Отговори
Времето е наше! преди 1 година
Както вече казах, Украйна извадиха изключително лош късмет с избора на бившият комик Зеленски. Кой каквото иска да приказва, но положението щеше да е съвсем друго ако не се бяха оплели в американските мрежи. Само си спомнете как Зеленски едва ли не се молеше на западните си приятели в началото на войната да направят нещо и да спрат Русия. Да ама никой не се отзова, и да не са луди като него? Сега го кара на помощи от цял свят с оръжия и техника, но това е просто отлагане на неизбежното.
64
7
 
6
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Храбрата българска армия въоръжена с непобедимо германско оръжие така бързо избяга от Беломорието през 1944, че гръцките партизани с по един чифт обувки и две дървени пръчки за оръжие на 10 души не успяха да я настигнат да се сбогуват. Който разчита на запада така става.
63
4
 
5
 
! Отговори
Z преди 1 година
Медведев ВИНАГИ познава
62
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Петров, Петров, Петров добре че бяха американците да въоръжат руския башибозук иначе Берлин руснака щеше да го гледа от Сибир, където щеше да ги натири Хитлер.
61
7
 
5
 
! Отговори
Петров преди 1 година
украйна е велика сила само дето без ежедневни доставки от запада не може да воюва и го кара само на злобата на онзи бухал зеленски
60
8
 
4
 
! Отговори
Петров преди 1 година
германците били въоръжени с най модерни транспортни и бойни машини на фирмите мерцедес, бмв, порше, хорх, хеншел, а руснаците с по една пушка и половин чифт обувки на пет души превзели берлин.
59
4
 
6
 
! Отговори
Понеже преди 1 година
Украйна е "независима" държава, то САЩ /но не държавата/, а Байдън се намесва и се уволнява главния им прокурор. Байдънови имат огромни корупционни-бизнес интереси в Украйна. Импийчмънтът срещу Тръмп беше точно по повод, пък че той настоя на Зеленски да се направи разследване срещу сина на Байдън за корупция. Демократите го изкараха, че било политически натиск над опозицията в САЩ. Факт е, сегашното поведение на Байдън. Факт е и войната. Частни интереси, ангажират във война света.
58
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябваше Украйна да ви връща 1600 ядрени бомби, сега щяхте да си седите в Блатная.
57
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медведев, видяхме вие какви гаранции предложихте на Украйна в Буча, Ирпен, Мариупол и на всякъде където стъпи руски крак. Украйна ще влезе в НАТО и вие долни рaшисти няма да можете да я пипнете с пръст.
56
6
 
8
 
! Отговори
към този час преди 1 година
генералите искат масова мобилизация в Русия по формулата на 3 солдата по една пушка.
55
1
 
3
 
! Отговори
УСИК преди 1 година
Това е един балон с хелий!
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ВИЕ МУ ПРЕДЛАГАТЕ ОКУПАЦИЯ И РОБСТВО.
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ВСИЧКО Е ДО КУЛТУРАТА НА ДАДЕНА НАЦИЯ!НО и малко хора знаят какво е култура и особенно американофилите !!!! в нета сие чучулиги кажете какво е култура с две думи или по-точно напишете - да ви види акъла цял свят