Москва се прости с Дария Дугина, баща й не спести хвалбите по неин адрес

Това е война на светлината с мрака, заяви Александър Дугин
23 авг 2022 13:03, Нели Христова
211

Снимка: БГНЕС

В телевизионния център "Останкино" в Москва се сбогуват с Дария Дугина, дъщеря на известния философ и политически анализатор Александър Дугин, която беше убита от бомба в колата й край Москва.

Край ковчега с останките на Дугина седяха Александър Дугин, съпругата му, както и "православният олигарх" Константин Малофеев.

Сред първите, пристигнали на поклонението бе Евгений Пригожин, известен като "готвачът на Владимир Путин".

"Даша беше камък в основата на руското величие и силата на Русия. И това, че се опитаха да избият този камък, това направи още по-здрави основите, които включително и тя създаваше. Винаги съм завиждал на баща й, защото той спокойно можеше да иде на Оня свят, ако се наложи, защото дъщеря му ще продължи делото му. Сега вероятно той трябва да бъде още по-силен, за да не може да бъде разрушена руската сила", заяви Пригожин.

Още по темата

Самият Александър Дугин заяви в прощалната си реч: "Исках да възпитам дъщеря си така, както виждам идеала за човек. На първо място това е вярата, тя прекара детството си православни лагери. Но освен това исках тя да е умен православен човек, затова с майка й посъветвахме да стане философ и тя стана такава. Не мога да кажа дали е дълбока като философ, но тя се стараеше да се движи в тази посока, сега може би ще се разкрие онова, което не сме виждали, не сме забелязвали. А освен това още от детството, онова, на което ние сме я научили, това беше Русия, нашата държава, нашият народ, нашата империя. И тя стана такава идеална, винаги в семейството ни е било така: "Ти трябва да станеш по-добър, по-високо от себе си, по-умен, по-чист". Не сме я хвалили, това й липсваше. И ми се струва, че нещо се престарахме. И при последния ни разговор тя ми каза: "Татко, аз се чувствам като воин, чувствам се като герой и искам да бъда такава, не искам да бъда друга, не искам друга съдба. Искам да бъда с народа си. Искам да бъда на страната на силите на светлината". На последната ми лекция разказвах, че историята - това е битка. И че нашата война е в Украйна, но не е с Украйна. Това е война на светлината и мрака."

Дугин добави също, че минута преди да напусне фестивала край Москва, на сцената е звучала песента "В Азовстал погребват демони". Дъщерята на Дугин много искала да я слуша, но решили да си тръгнат, а след това колата на Дария се взривила.

В прощалната си реч Дугин подчерта, че "цената, която трябва да платим, може да бъде оправдана само с нашата победа", пишат от Dir.bg.

На поклонението не присъстваха представители на политическия елит, освен лидера на ЛДПР Леонид Слуцки, който поиска виновните за смъртта на Дугина да бъдат наказани, а с името на загиналата да бъде кръстена улица в освободения Киев, както и шефът на фракцията "Справедлива Русия - за правда", Сергей Миронов, който пък заяви, че убийството на Дария е по лична поръчка на украинския президент Володимир Зеленски и за това ще има международен трибунал, а пълната денацификация на Украйна е невъзможна без ликвидиране на фашисткия режим на Зеленски.

Писателят Захар Прилепин, който също присъстваше на церемонията, написа в "Телеграм": "Чудех се дали да го напиша или не. Ще го напиша, защо да мълча. От ковчега на Даша излиза сияние. Случвало ми се е да присъствам на погребения. Но това е за първи път. Тя цялата свети. Цялата чиста. Цялата небесна. За ден тя стана дъщеря на цялата страна. Дъщеря, сестра, близка."

Съболезнователно послание бе прочетено от името на министъра на външните работи Сергей Лавров, както и от руския патриарх Кирил: "Живеем ли - за Господ живеем, умираме ли - за Господ умираме. И затова дали живеем или умираме, винаги е Господне". Държавната награда е връчена, но ние в църквата се надяваме на награда от Бог, а тук на земята това се вмества в две думи - "вечна памет", тук на земята имената се помнят и се възнасят в молитви и какво е по-високо от тази наград, каза представителят на руската православна църква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
5
 
3
 
! Отговори
Справедливо преди 1 година
трябва да хвърлят дудугин от кулата в Останкино ,като жертвоприношение за това , че със собствените си действия е унищожил собствената си дъщеря
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Жалко за живота.: Освен на него ще лежи и на съвеста на хиляди убити деца и баби в Украйна !
139
1
 
3
 
! Отговори
До 146 преди 1 година
За да разбере човек трябва да има повече от 2 мозъчни гънки! А писането с главни букви и опорките, говорят красноречиво що за персона сте!
138
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯКОЙ РАЗБИРА ЛИ ЕТО ТОВА-.."ДАША БЕШЕ КАМЪК В ОСНОВАТА НА РУСКОТО ВЕЛИЧИЕ''- ТИЯ ХОРА СА ИЛИ БОЛНИ ИЛИ ПОЛУЧАВАТ НЯКАКВИ ОГРОМНИ ПАРИ ЗА ДА ГОВОРЯТ ОПОРКИ НЕРАЗБИРАЕМИ ЗА НАС
137
4
 
4
 
! Отговори
мдаааа преди 1 година
Една от опечалените на траурната церемония на ДД е с тениска със символа на хаоса. Хаоса е предпочитаното състояние на света за Сатана. Сатана се стреми към хаоса и прави всичко по силите си хаоса да господства. Вече си обяснявам призивите на Дугин и дъщеря му за убийства на мирни хора само затова, че са украинци и свободни. Дугини са сатанисти и проповядват сатанизъм. Прикриват се зад високопарни фрази за православие и т.н., но са сатанисти. Сатанизмът е религията на Кремъл. Империя на Злото.
136
6
 
4
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Днесбг, вие сте в интелектуален и морален фалит, както почти всички бг медии, псевдо.журналисти и политици. Да пишете статии за Дарья Дугина със заглавия "... баща й не спести хвалбите по неин адрес" (низост от вас) и "Версията на ФСБ за убийството на Дугина: Пълна лъжа или некомпетентност?" (а вариант да са прави виждате ли?) при видео-доказателства за 3 смени на номерата на колата на убийцата, наела жилище в блока на Дугина, посетила фестивала и напуснала страната веднага след убийството ...
135
0
 
0
 
! Отговори
усъмни преди 1 година
До Анонименбез лоши чувства :)
134
5
 
5
 
! Отговори
Жалко за живота. преди 1 година
Даша ще тежи на съвестта на агресивния си родител.
133
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Света великомъченица Дария?!!! Как пък не?!!! Дори поклонението не бе в църква, а в залата на Останкинската кула.
132
6
 
5
 
! Отговори
Втрещен преди 1 година
Гнила работа. Аз виждам жертвопринушение и окултизъм в цялата ситуация.
131
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно...Светлината е Украйна...Демокрацията...........Мрака...Русия....Тоталитаризма...ядахме го 45 год....
130
5
 
7
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
След като е такъв ревностен поддръжник и идеолог на пууутин,би ли бил способен да разбере колко мъка е причинил на украинските семейства,изгубили своите деца, някои от които още бебета? За съучастниците в тези убийства,макар и непреки извършители като дугин,не трябва да има съчувствие и никаква милост.
129
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ковчега излизала светлина, този спешно има нужда от лечение, горкия...
128
7
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Рашизмът е престъпление срещу човечеството !!!
127
8
 
11
 
! Отговори
мив преди 1 година
хайде сега и татенцето, и да се свърши с тия кукумицини!
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Война. Това числата за нищо ги нямаш май. Явно фактите не са ти силната страна, но затова пък го докарваш откъм пропаганда. Нищо де - като гледам аудиторията няма кой да се осъмни в достоверността.
125
6
 
11
 
! Отговори
али преди 1 година
Рано или късно плащаме за действията си или за тези на родителите си ..... Това да си идеалог на Руския империализъм е голяма работа, но си има цена...Поняка тази цена е много висока ....
124
3
 
5
 
! Отговори
Петко преди 1 година
Наистина 7ма снимка е смущаваща със символа на хаоса. Сякаш е част от някаква кампания и съвсем не се притесняват да го покажат.Въпрос към "медията" днес.бг : Трябва да плюе по убитото си дете ли ?Или за какво я хвали след като е умряла ли ? Или какво точно трябва да означава мръсното ви заглавиице ?
123
13
 
20
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Смъртен грях е да използваш смъртта на дъщеря си за пропаганда. Тоя се осмели да претендира единствен себе си за православен, все едно украинците не са? Бе наказан от господ, като православен му желая да бъде жив и здрав дълго време. Той знае защо
122
14
 
18
 
! Отговори
Doomer преди 1 година
Дъщеря му убиха, той пак философства и храчи някакви геополитически небивалици. Невинен човек убит заради лудостта на баща си. Говорим за човекът създал национал-болшевистката партия на Русия, което за нормалните хора, които го чуват за пръв път е смеска между сталински комунизъм и идеологически нацизъм.