С 80% скачат сметките за ток във Великобритания

Причината е войната между Русия и Украйна, призна Бреърли
26 авг 2022 11:45, Петя Славова
88
С 80% скачат сметките за ток във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Цените на енергията във Великобритания ще се увеличат с над 80% за средностатистическото домакинство, след като енергийният регулатор Ofgem обяви, че от 1 октомври горната граница на цените ще нарасне от 1 971 паунда на 3 549 паунда годишно, предава БГНЕС.

Новата горна граница определя максималната цена, която доставчиците на енергия могат да начисляват за единица гориво между октомври и декември, и отразява разходите за закупуване на енергия на пазара на едро и доставката й до домакинствата. Главният изпълнителен директор на Ofgem Джонатан Бреърли заяви, че очаква след този период горната граница на цените да се повиши отново, което ще увеличи натиска върху разходите за живот, с които се сблъскват домакинствата във Великобритания.

В интервю за предаването Today на Би Би Си минути след съобщението на Ofgem, Brearley заяви: "Приемаме, че има значителен натиск върху цените, не само от днес, но и през януари и евентуално през следващата година." Той не посочи до каква степен е вероятно цените да продължат да скачат, но каза: "Това, което не правим, е да даваме цифри, защото нещата се промениха значително."

Бреърли призна, че рязкото покачване на цените на енергията, предизвикано до голяма степен от войната на Русия в Украйна, ще доведе до значителни затруднения през зимата и призова новия министър-председател и неговия кабинет да дадат "спешен отговор".

"Това е отвъд възможностите на регулатора и индустрията да се справят с него", каза Бреърли пред Би Би Си. "Министър-председателят с неговия или нейния министерски екип ще трябва да действа спешно и решително, за да се справи с това."

Членовете на британската Консервативна партия в момента са в процес на избор на нов лидер, който да замени Борис Джонсън - и да стане следващият министър-председател, като победителят ще бъде обявен на 5 септември. Лиз Тръс и Риши Сунак са двамата кандидати в надпреварата за висшия пост.

Канцлерът Надим Захауи заяви, че знае, че по-високата горна граница ще "предизвика стрес и безпокойство за много хора". Захауи добави, че "помощта идва", посочвайки поредица от мерки, които сегашното правителство е потвърдило.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега не съм виждал българин да е работил в Англия и да се е оплакъл от парите които взима. Говорим за обикновени хора, бачактори... Трудовата класа така да се каже. А в България точно трудовата класа е зле и то много зле. Комунизмът реално ликвидира нормалните условия за живот на работещите. А в капитализмът именно работещите са много, много по-добре. Хората пестят, купуват си апартаменти, коли, ходят къдеро си поискат на почивка. Работа има колкото искаш в Англия. И пари има, трудът се цени.
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бравоо, това е заради умните управляващи..
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛЪНЦЕТО ОТ КАКВО Е НАПРАВЕНО? ОТ ГАЗ! ГАЗПРОМ КАТО СПРЯ ГАЗА, СЛЪНЦЕТО СПИРА ДА СВЕТИ И ДА С ЕВЪРТИ! СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА УМИРА, А ОТТАМ И ГАЛАКТИКАТА! ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ОТ АЛФА КЕНТАВЪР НАПРАВИХА ИЗЯВЛЕНИЕ,Ч Е СЕ ГОТВЯТ ЗА МАСОВО СЕПУКУ! " БЕЗ РУСКИЯ ГАЗ СМЕ ОБРЕЧЕНИ"- КАЗВАТ ТЕ В ИНТЕРВЮ ЗА ПЕРВЬЙ КАНАЛ!
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а мен, българинът, какво ме засяга това - важното за мен е колко ще е МОЯТА СМЕТКА, а там някъде на англетата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
33
3
 
14
 
! Отговори
Солидарност преди 1 година
Трябва да сме солидарни- с великобританско я народ- тоест тука тока да се вдигне поне 100% , щом във Великобритания е 80%, солидарност трябва и с народа на Украйна, само не знам тока там колко струва и мислят ли да го увеличат солидарно с останалите солидарни страни
32
3
 
13
 
! Отговори
От Брюксел преди 1 година
Браво. Това е демокрация. Подгответе се и в ЕС след септември.
31
2
 
27
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Живял съм в Англия. Доста изостанала държава в много отношения. Некачествени жилища като бараки, всичко създава усещане за евтиния и ниско качество. Скапан климат, гадна храна, странни обичаи и нелогични обществени правила, Всяка втора дума е safety, карат от грешната страна. Заплатите само изглеждат високи ако ги обърнеш в левове. Но там е много скъпо, данъците са високи, от това което ти остава наема и разходите за колата ти изяждат половината. Ако имаш и кредит си жив умрял.
30
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А когато Украйна победи, ех какъв живот ще настане тогава! Всичко ще е евтино. Наркомана със зелените парцалки ще стане председател на ЕС и всичкото зърно от Украйна ще идва без пари почти за изстрадалият европейски ***, а Великобритания отново ще влезе в ЕС, защото там където е гурото на джендърите, клоуна наркоман, там трябва да са и английските джендери и джендерки!:)))))
29
2
 
7
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Да,но ще подпомагат домакинствата. Това тук трябва да го знаят хората, все пак голяма част от българите в Англия карат там на социала.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
27 ко речи едно време никой ме употребяваше. Дори турците и ромите знаеха български. А ДСК беше норма и всеки имаше някой лев скатан за черни дни. Моят дядо си влагаше малка част от пенсията като ми направи спестовна книжка.
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 27 - Не кооо? Аре кажи, ко изречииии? Пестили посоанно, за да имали пари за "всчко" :D ... епик фейл чичееее
26
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде ще сравняваме африканска България с Великобритания? То вече и с Румъния не можем да се сравняваме. И те дръпнаха много. Имат реални реформи и реална декомунизация.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Всеки пестеше постоянно за да има пари за всчко." - Ко кооо? Ко речии?
24
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За опашките защо никой нищо не казва. Бях веднъж 5 ч. на опашка. И тамън да ми дойде реда и дойде време за режима на тока и можеше да не купя стоката за която се редях. Все пак успях да купя, и като се прибирах към вкъщи тока спря. Имаше и режим на водата. Като имаше ток нямаше вода, а като имаше вода нямаше ток.
23
0
 
16
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Какво то сам си направиш и господ не може да ти помогне.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11 - Само дето складовете им окапаха на 1/4 от това, което имаха преди 20 години. Тачър искаше да ги стене, ама ги натегна, а после Блеър искаше да ги отпусне ... и им пусна икономиката да изтече в Азия. Идеята му? Бившите склададжии ще станат софтуерни инженери :)
21
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е защото напуснаха евросъюза - нека им сега. Да се мъчат за назидание на други европесимисти. Не знаеха ли, че извън ЕС е само мрак и безвъздушно пространство?
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14 от ес стават само за нпо-та които да плюят различното от тях по форумите. Нищо друго. И за това е зле.
19
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Англия никой не гладува или мръзне и така ще е винаги.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе в МВР хората по времето на соца взимаха и над 600 лв. Говорим за масовите заплати, а те бяха точно около 150 лв. Всеки пестеше постоянно за да има пари за всчко.