Павел Филатиев, който разкри зверствата на Русия, скъса паспорта си

Той избяга във Франция
30 авг 2022 17:00, Нели Христова
376
Павел Филатиев, който разкри зверствата на Русия, скъса паспорта си
Снимка: YouTube

Парашутистът Павел Филатиев, който напусна Русия, след като описа закононарушенията на руската войска в Украйна и избяга в Париж, скъса демонстративно всичките си руски документи – паспорт, военна книжка, удостоверение за ветеран от Кавказ и документ за предоставяне на „жалката“ по думите му военна пенсия от 3000 рубли.

Още по темата

Той поиска политическо убежище във Франция и още с пристигането си на летище "Шарл дьо Гол", Филатиев скъса документите си и ги хвърли в тоалетната чиния, като записано лично от него видео показва как парчетата от документите изтичат в канализацията.

Клипът бе качен в YouTube канала на правозащитната организация Gulagu.net , която му оказа помощ да напусне Русия. Под видеото е написано, че това е бунт против "мафиотската политика на руския деспот Владимир Путин и войната, която той разпали, убивайки десетки хиляди руснаци и украинци".

"Обичам Русия, обичам целия си народ, но Путин не е Русия и настоящето ни държавно управление не е Русия. Путин, върви на майната си", категоричен е избягалият войник.

Във видеото той споделя, че цели 34 години е бил патриот към собствената си страна и винаги се е възхищавал на Русия.

„Откакто постъпих в армията на 18 години обаче, на мен и всички останали войници всекидневно ни беше казвано, че всички искат да ни убият, да ни унищожат. На тази възраст си мислиш, че всичко, което правиш, е за благото на страната ти. Но се оказва, че всичко, което правиш, е за благото на правителството, което успешно ни използва и манипулира. В крайна сметка разбираш, че всъщност в Русия ти не си нужен на никого. Цената на човешкия живот е равна на нула. За войниците, които се сражават в Украйна, дори е непонятно за какво дават животите си“.

В електронната книга "ZOV", която публикува в своите свидетелства в обществената мрежа "ВКонтакт", Филатиев разказва за съветски бойци, изпратени в Украйна, взели участие в грабежи на цивилни по заповед на командването.

„Влизахме в офиси, които разполагаха с кухня и хладилници. Ние, като диваци, изяждахме всичко , което имаше - зърнени храни, овесени ядки, сладко, мед, кафе. Беше ни напълно безразлично, към този момент бяхме доведени до предела. До какво дивашко състояние можеш да доведеш хората...“, пише Филатиев в книгата си.

След публикуването на текста, той се е укривал в протежение на две седмици в различни хотели с цел да не бъде хванат от съветските управляващи. След като избяга от Русия той най-напред разгласи, че ще замине за САЩ, но впоследствие е решил да потърси убежище във Франция

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Етот солдат настоящи руски войн спасиба брат щаслива му путин Франция
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хах всички вече се гаврят със скъсаняците от изтока. Да приемат сделката фурми с/у бензин, че после и това няма да има
10
1
 
17
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Ами доколкото разбирам се е осъзнал! Нека му подшушна една тайна - всяка в0йна е за кефа на правителството, а народа страда! Всяка! Нито ще е първата, нито последната. Естествено, че има осъзнали се и дезертирали от армията. И това е правилно - ако няма кой да се бие за кефа на върхушката в Русия САЩ, Турция, Китай ... няма да има и войни! Но уви! Сега има малко повечко драма просто, щото пропагандата трябва да върви!
9
38
 
34
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Предател и страхливец. Истинския руснак не отстъпва
8
22
 
33
 
! Отговори
хммм преди 1 година
Днесбг какво целите с подобни публикации като на този дезертъор всеки ден? Мислите ли си че хората са така ***? Да си представим че е истина това, никой не е такъв егоист че да остави семейството и роднините си в Русия в безопасност с подобни *** жестове по интернет. Че нямате мозък е ясно, ама мислите ли си че и ние сме като вас и си нямаме собствени глави за да вярваме на пропагандата на запада всекидневно. Това не ви се получи пробвайте друго след малко.
7
31
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смръдлив предател
6
13
 
10
 
! Отговори
Буда нудиста преди 1 година
До Христо ХристовТочно. Вече заплюл тоя дето го храни, щото е на НОВА СОФРА!
5
19
 
17
 
! Отговори
хахахаха преди 1 година
бе да ти кажа,ако че не съм руснак,ако и на мен дадат полит убежище във Франция,с всичките му там привилегии,като доживотна издръжка,осигурено жилище и прочие,не един ами три паспорта ще скъсам и изгоря...
4
20
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чиста проба медиина пропаганда. Тоя или е човек на зелката или е платена сороска ***. Което е едно и също.
3
47
 
35
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Браво на момчето
2
6
 
8
 
! Отговори
Буда нудиста преди 1 година
Нужны Парижу деньги, се ля ви,А рыцари ему нужны тем паче.Но что такое рыцарь без любви?И что такое рыцарь без удачи?
1
22
 
34
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 година
Поредният ***, който се прави на герой. И какво постига с рова? Да си губи времето да ги вади отново. Да не мисли, че някой ще му подари чуждо гражданство?